Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

Eliteserietipset: 6. Lillestrøm

Kanarifuglene tok Eliteserien med storm sist sesong. Nå kommer "den vanskelige andresesongen".

.Foto: Direktesport

Bedre enn oss på tabelltips? Vinn 100.000 kr på tabelltipset ditt!

NorskFotballs tabelltips:

7. Vålerenga

8. Odd

9. Kristiansund

10. Haugesund

11. Strømsgodset

12. Tromsø

13. Aalesund

14. Sandefjord

15. HamKam

16. Jerv

Fakta om Lillestrøm

Stiftet: 1917
Hjemmebane:
Åråsen
Trener:
Geir Bakke (siden 2020)
Forrige sesong:
4.plass

Treningskamper

28.januar: Ull/Kisa 3-2 (Coulibaly, Helland, Svendsen). 2 x 35 minutter

4.februar: Stabæk 2-0 (Adams 2) 2 x 40 minutter

12.februar: Djurgården 0-1

18.februar: HamKam 1-2 (Åsen)

25.februar: Tromsø 1-1 (Ibrahimaj)

4.mars: Fredrikstad 1-1 (Ranger)

26.mars: Sarpsborg 08 2-2 (Fridjonsson, Dragsnes)

Overganger

Inn:

Gjermund Åsen (Rosenborg, lån gjort permanent)

Akor Jerome Adams (Sogndal)

Uranik Seferi (Skeid, tilbake fra lån)

Colin Rösler (NAC Breda, Nederland)

Yildren Ibrahimaj (Ural, Russland)

Holmbert Fridjonsson (Holstein Kiel, Tyskland, lån ut sesongen)

Frederik Holst (Elfsborg, Sverige)

Eric Taylor (New Life Academy, Ghana, lån ut sesongen)

Ut:

Daniel Gustafsson (Örebro, Sverige)

Simen Kind Mikaelsen (Råde)

Josef Baccay (Odd)

Erik Tobias Sandberg (Jerv, lån gjort permanent)

Magnus Knudsen (Rostov, Russland - men tilbake nå fram til 30.juni)

Thomas Lehne Olsen (Shabab Dubai, Forente Arabiske Emirater)

Jonatan Braut Brunes (Start, lån ut sesongen)

Martin Bergum (Ull/Kisa, lån ut sesongen)

Alexander Sannes (Gjerdrum. Var utlånt til Strømmen i fjor)

Apipon Tongnoy (Strømmen)

Coolbets sesongodds på LSK:

Mulig startoppstilling (3-4-3):

Mads Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Lars Ranger, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen, Vetle Dragsnes - Pål André Helland, Holmbert Fridjonsson, Gjermund Åsen.

Vurdering av laget

Kan LSK følge opp 2021-sesongen? Etter det utrolige kvalifiseringstapet for Start i2019 ble OBOS-ligaen 2020 aldri noen parademarsj, men det endte nå uansett i opprykk. Usikkerheten var stor foran forrige sesong, og da det startet med to tap for Strømsgodset og Viking regnet de fleste med en sesong i bunnen. Det ble1-0 over Odd i tredje kamp, før et nytt tap kom i Kristiansund. Men i kamp 5 snudde alt. 2-1 over Haugesund er kanskje ikke noe høydepunkt i seg selv, men det var kampen da trener Geir Bakke la om fra fire i forsvar til 3-4-3.

Da løsnet alt, og det endte til slutt med 4.plass, noe som trolig gir spill i Europa til høsten. Kun et cupgull til Strømsgodset kan ødelegge det. Den det løsnet mest for var Thomas Lehne Olsen. Spissen og kapteinen sleit lenge i OBOS-ligaen, og selv om det løsnet mer utover, var det absolutt ingen som kunne se for seg at han ville ende forrige sesong med utrolige 21 scoringer. Modølen spilte med enorm selvtillit, scoret på alle mulige måter, og hadde samtidig en rolle i laget som var skreddersydd for ham.

Og da er vi inne på det som er min største bekymring for LSK 2022. Forsterkningene som er hentet er utvilsomt gode spillere - men passer de inn i Lillestrøm? Jeger usikker. Fredrik Holst har en fin CV, og skulle tette et hull så lenge utrolig viktige (og undervurderte) Kaan Kairinen trøbler med skade. Jeg synes ikke dansken helt har vist at han skal være den som utfyller Ifeanyi Mathew på midtbanen. At Magnus Knudsen nå hentes tilbake fra Russland er først og fremst et utslag av at haner uventet tilgjengelig, men også et lite signal om at ikke midtbanen har helt fungert.

Så er det et enda større spørsmål hvordan Lehne Olsen erstattes på banen. Islendingen Holmbert Fridjonsson er unektelig en god spiller på dette nivået. 11 mål på 15kamper for den håpløse 2020-utgaven av Aalesund er solid, og i duellspillet harhan enda større forutsetninger for å gjøre seg markert. Men så er det det med å passe inn i systemet - eller at man tilpasser seg ham. Med Gjermund Åsen har LSK Eliteseriens kanskje beste servitør, og for Åsen falt samspillet med Lehne Olsen umiddelbart på plass. Foreløpig har det ikke klaffet helt med Fridjonsson på samme måte. Han beveger seg annerledes, ønsker ofte ballen på andre steder, og virker å trenge tid for å passe inn som en brikke i dette puslespillet. Der har Geir Bakke utvilsomt et punkt som må finjusteres. Samtidig har Fridjonsson konkurranse, ettersom særdeles spennende Adam Adams er hentet fra Sogndal. Skader har ødelagt litt for utviklingen hans der, men potensialet er udiskutabelt. En meget god signering (på sikt).

Yildren Ibrahimaj er også en signering som viser ambisjoner, og som jeg er ganske trygg på at blir bra når vi oppsummerer om et par års tid. Men rett inn og prestere?Sørlendingen har en flott fot, og mye av de flotte tallene hans fra Viking kom fra dødballer. Litt for lite truende i spillet ellers så langt. Så er det et lite luksusproblem at han og Pål André Helland konkurrerer om samme plass på høyresiden i angrep. Helland var mest skadd sist sesong, men har vist gryendeform i vinter. I den formen er han klasse og en oppgradering for LSK, men så har spørsmålet litt for ofte vært hvor mange minutter det blir. Unge Tobias Svendsen har også mye spennende ved seg, og selv om han er bedre til venstre er det også et alternativ her. Samme med Ulrik Mathisen, hvis anvendelighet har gjortham nyttig i stallen.

På stopperplass var forventningene ganske store til Igoh Ogbu. Ankepunktet var om han kunne gå til å spille som del av en stopperduo, og sånn sett var det lykkelig at han slapp det altfor lenge. Fysisk er han ikke underlegen mange, men han gjør også mange riktige valg når det går fort rundt ham. En stopper som med en tilsvarende sesong i år kan være et fint salgsobjekt. Jeg synes også rutinerte Tom Pettersson hevet laget etter at han kom inn. Duellsterke Espen Garnås og nyhentede Colin Rösler kjemper om den siste plassen i trioen, med Philip Slørdahl som en joker. Den mest usikre plassen i laget, og Rösler har, i likhet med de andre vintersigneringene, ikke gått rett inn og vist at han skal ha den plassen.

Noe av det som fungerte best etter formasjonsomleggingen i fjor var vingbackene. Det vil si, det var fortsatt noe litt uforløst over Vetle Dragsnes, og jeg tror han har et gir til inne denne sesongen. Det virker som at han og Åsen brukte litt tid på å finne helt ut av hverandre. Men Dragsnes leverte to mål på slutten i fjor, scoret et fantastisk mål i cupen mot Bodø/Glimt nylig, og kan bli et enda viktigere angrepsvåpen i år. Til høyre var noe av det mest gledelige med LSK-øyne at to lokale unggutter leverte så godt som Lars Ranger og Eskil Edh gjorde. En jevn duell nå, og begge har nytt godt av formasjonsskiftet.

En annenlokal unggutt som settes stor pris på hos fansen, og som leverte solid i fjor, er keeper Mads Hedenstad Christiansen. Det er litt rart å tenke ett år tilbake i tid på at LSK hentet Alex Craininx på lån fra Molde, og ikke helt stolte på Christiansen som keeper. Den lokale unggutten fikk kjapt sjansen, og var en av de mest positive overraskelsene i Eliteserien sist sesong. Trygg og moden, og med noen enorme redninger. I tillegg i ferd med å bli en profil som kan bety noe mer enn bare å være en god målvakt for klubben.

Lillestrøm har utvilsomt et solid lag, og noe annet enn en kamp på øvre halvdel vil overraske meg. Samtidig er det viktig å huske på at det meste klaffet i fjor, og at sesongen til Lehne Olsen med 26 mål er ekstremt vanskelig å erstatte. Men det er også åpenbare spørsmålstegn ved flere av de naturlige topplagene, så veien opp trenger ikke være lang. En liten retur i forhold til i fjor er likevel ikke helt unaturlig å kunne regne med, for da klaffet alt. Eller kan det skje igjen?

Nøkkelspiller: Gjermund Åsen

Kanskje min favorittspiller i Eliteserien. Litt bohempreg, men en veldig smart spiller. Ser løsninger og har intrikate pasningsvalg som få i serien kan matche. Klikket umiddelbart inn i laget sist sesong, og er nødt til å være en skapende kraft også i år om LSK skal ha suksess.

Se opp for: Akor Jerome Adams

Det er Holmbert Fridjonsson som er hentet inn for å erstatte Thomas Lehne Olsen i 2022-sesongen. Men det er langt fra utenkelig at Adams allerede i år kan ta rollen med å erstatte spissen. Kom til Sogndal i 2018, og satte avtrykk allerede samme høst da han herjet med Rosenborg i finalen av junior-NM, og scoret alle målene i 3-1-seieren.

Har i tiden i Sogndal vist et voldsomt potensial, men samtidig har skader bremset ham i 2019 og 2020. Tilbake i fjor, og noterte seg for ti scoringer.

Her er Coolbets odds for vinner og nedrykk i årets Eliteserie:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form