Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

Eliteserietipset: 9. Kristiansund

Kan Kristiansund endelig kjempe med de aller beste, eller blir årets sesong en liten nedtur?

Foto: Direktesport

Bedre enn oss på tabelltips? Vinn 100.000 kr på tabelltipset ditt!

NorskFotballs tabelltips:

9. Kristiansund

10. Haugesund

11. Strømsgodset

12. Tromsø

13. Aalesund

14. Sandefjord

15. HamKam

16. Jerv

Fakta om Kristiansund

Stiftet: 2003
Hjemmebane:
Kristiansund stadion
Trener:
Christian Michelsen
Forrige sesong:
6.plass

Treningskamper

9.februar: Mjällby 1-1 (Mucolli)

18.februar: Stabæk 0-2

25.februar: Rosenborg 3-2 (Gjertsen, Mawa, Bye)

6.mars: Viking 1-4 (Bye)

11.mars: Honka 2-1 (Kartum 2)

15.mars: Rosenborg 2-3 (Mawa, Willumsson)

16.mars: Haugesund 1-1 (Strand Nilsen)

26.mars: Tromsø (Kristiansund Stadion, 19.00)

Overganger

Inn:

Bendik Brevik (Egen juniorstall)

Leander Alvheim (Egen juniorstall)

Sebastian Jarl (Sarpsborg 08)

Martin Sjølstad (Strømmen)

Mikkel Rakneberg (Ull/Kisa)

David Agbo (Aspire Academy, Ghana)

Isaac Annan (Aspire Academy, Ghana)

Ut:

Pål Erik Ulvestad (Lagt opp)

Noah Solskjær (Ukjent. Var utlånt til Sogndal i fjor)

Erlend Sivertsen (Östersund, Sverige)

Lagos Kunga

Sander Lille-Løvø (Arendal. Var utlånt til Brattvåg i fjor)

Ivar Furu (Trapper ned)

Mulig startoppstilling (4-3-3):

Sean McDermott - Snorre Strand Nilsen, Andreas Hopmark, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Jesper Isaksen, Amadiou Diop, Liridon Kalludra - Torgil Gjertsen, Moses Mawa, Agon Mucolli.

Vurdering av laget

År etter år har Kristiansund imponert i Eliteserien siden opprykket. To 5.plasser, to 6.plasser og én 7.plass. Med andre ord er det godt mulig jeg igjen går i tabelltipsfella når jeg tipper nordmøringene på nedre halvdel.

For spørsmålet man har stilt seg i Kristiansund har egentlig vært hva som skal til for å ta det siste steget. Steget som oppleves som lite, men likevel så stort; Å bli et medaljelag. Derfor var det viktig at trener Christian Michelsen valgte å fornye kontrakten sin og dermed vise at han er klar til å ta den vanskelige oppgaven.

Om du så KBK anno 2021, så har du egentlig sett årets utgave. Kristiansund har signert flere spillere, men det er først og fremst med tanke på framtiden. Sebastian Jarl tok aldri det siste steget fra talent i Sarpsborg 08. Utvilsomt et spennende fysisk potensial, men går det kjapt nok i hodet? Etter å ha vært mest stopper i Østfold er det nå tilbake på midtbanen i KBK. Mikkel Rakneberg og Martin Sjølstad er begge spennende, men vil nok trenge tid på tilvenningen fra nedrykkslag i OBOS-ligaen. Så skal det bli interessant å se hva de to unge ghaneserne David Agbo og Isaac Annan kan prestere i sine første sesonger.

Noen av styrken til KBK, men kanskje også noe av svakheten, er en veldig bred tropp hvor det er tett mellom spillerne. Spesielt på midtbanen og framover er det vanskelig å spå hvordan laget vil se ut. Spillere som Sander Kartum og (nå klubbveteran) Liridon Kalludra er to eksempler. Begge med et høyt toppnivå, bra driv og som produsenter av målpoeng. Kartum startet halvparten av kampene i fjor, fullførte kun fire, mens Kalludra ble byttet ut i samtlige tolv kamper han startet. En fotballkamp varer i 90 minutter, og muligheten til å bytte jevngode spillere underveis vil de fleste si er en fordel, men noen av spillerne hadde kanskje trengt enda mer stabilitet og flere starter på rad.

En som utfordrer de to om spilletid på midtbanen er lokale Jesper Isaksen. Forlot klubben og gikk til Stabæk, men der ble det lite spilletid og to utlån før han returnerte til KBK i sommer. Amadiou Diop blir trolig det sikreste kortet på midten. Stabil, men det har vært betydelig lengre mellom de store prestasjonene i periode to i klubben. En spiller som har enda et gir inne, og som kan bidra til å heve KBK om han finner det tilbake.

Kan det bli mer jubel for Kristiansund i 2020? Foto: Digitalsport

Et spørsmål ved KBK-laget er om de har en stabil nok målscorer i laget til å være et lag som henger med helt i toppen. Jeg frykter svaret er nei. Med unntak av Amahl Pellegrinos helt elleville 2020-sesong med 25 mål, så er det kun en KBK-angriper som har tosifret i Eliteserien. Da må vi tilbake til Benjamin Stokkes 10 mål i 2017. Moses Mawa er et ganske klart førstevalg, og spissen har utvilsomt styrker både feilvendt, og ikke minst når han får kontre med ballen i beina, som er nyttig. Men ennå har han noe å gå på som avslutter.

To backer med klare offensive kvaliteter veier noe opp for mangelen på målscorere framover. I fjor ble Snorre Strand Nilsen nest-mestscorende med sine seks mål fra backplass. Den tidligere Portsmouth-spilleren. I tillegg er det bra kvalitet på kantene utenom at en målscorer i nærheten av Pellegrino-klasse savnes. Torgil Gjertsens tilbakekomst var viktig, Bendik Bye er enda i KBK-spiller i klassen for undervurdert eliteseriespillere, mens Agon Mucolli vokste seg bra inn på laget i fjor. Dansken leverte 8 målpoeng fra venstrekanten, har noen ferdigheter med ballen som er meget spennende, og om han tar neste steg er han i ferd med å bli en profil i Eliteserien.

Med Andreas Hopmark ned som stopper får de to ordentlige klubbspillere i ham og Dan Peter Ulvestad. Her snakker vi to av Eliteseriens desidert mest undervurderte spillere de fem siste årene. Aliou Coly kommer også til å bekle posisjonen. Tilfører mer fart, men har også gått en kule varmt litt for ofte. Litt flere baklengs de to siste årene enn sesongene før, men det henger også sammen med et lag som har sluppet seg hakket mer løs offensivt. Må uansett ned fra 46 for å klatre videre.

På keeperplass har Sean McDermott misset hele oppkjøringen med en ryggskade. Egentlig en av seriens beste keepere, men en formdupp mot slutten av forrige sesong bidro til å sende KBK ut av medaljekampen. Sergine Mbaye er et spektakulært, men litt usikkert kort som andrevalg. Har dog god dekning, for svenske Elias Hadaya er garantert Eliteseriens beste tredjekeeper. Selv med den dekningen trenger KBK at McDermott er både skadefri og i form for å igjen kunne være med i medaljekampen.

Årets KBK-lag er, igjen, et stødig skip. Og når vi teller opp til slutt er det høyst mulig at 9.plass var en liten undervurdering. Kristiansund har blitt et lag som har jobbet seg opp med nøkternhet, samhold og solid arbeid i bunnen. Det har imidlertid manglet det siste, lille for å måle seg med de aller beste, og det er ikke helt enkelt å se at 2022-utgaven skal bryte den trenden. En ny sesong rundt eller rett over midten.

Nøkkelspiller: Andreas Hopmark

Har på mange måter blitt et symbol for all suksessen Kristiansund har hatt på veien fra 3.divisjon til øvre halvdel i Eliteserien. Kom til klubben i 2008, og har vært med på hele ferden. En av Eliteseriens mest undervurderte spillere de siste fem årene, hadde blitt hyllet om han tilhørte en større klubb fra en større by. Stabil og trygg på midtbanen som regel, i år ser det ut til å bli på stopperplass at han skal bringe inn ro.

Se opp for: Agon Mucolli

Dansken trengte litt tid på å finne seg til rette i norsk fotball, og fikk sin første start i 11.serierunde sist sesong. Siden spilte han det meste, og med 8 målpoeng (4+4) ble det en godkjent sesong for den kreative kantspilleren. Har sett ganske frisk ut fra venstrekanten i løpet av vinteren. Kommer til mange sjanser, er bedre i kombinasjonsspillet, og har evnen til å gjøre det uventede.

Her er Coolbets odds for vinner og nedrykk i årets Eliteserie:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form