Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Oslo 1

En ny og ambisiøs klubb med store stjerner er favoritt i avdelingen.

Odds på kampene får du her!

4. divisjon avdeling 2 ser ut som en mer ujevn affære enn den andre trønderavdelingen. Til tross for to lag som rykket ned fra 3.divisjon bør dette være en avdeling hvor også noen outsidere kan melde seg på.

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Trøndelag 1

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Agder
LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Akershus

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Buskerud

Coolbets sesongodds:

1. Gamle Oslo

Coolbets sesongodds: 2.60

FC Oslo, eller Gamle Oslo som de heter i NFFs registre, må regnes som favoritt i denne avdelingen. For her snakker vi en stjernespekket stall som ikke kan matches av noen på dette nivået. Så er ikke det alt, og slike lag har tidligere fått det tøft mot yngre og mer treningsvillige lag.

Men med spillere som Mohamed Keita, Glenn Roberts og Dennis Obeng i stallen har laget til Adam Larsen Kwarasey siktet mot plasser høyere i seriesystemet. I fjor ble imidlertid Grei for sterke, og FC Oslo endte på 2.plass i avdelingen.

I tillegg til de største navnene har de også en lang rekke spillere med mye erfaring fra nivå to, tre og fire. Stopper Mats Solberg var overlegen for Lørenskog i en årrekke, Nikolai Aarø har over 100 kamper for KFUM på nivå to og tre, og Kenneth De Vita Jensen spilte Tippeliga for Hønefoss. Selv om mange i stallen er inne i karrierens siste fase har de også sikret seg gode spillere i starten av 20-årene. Matarr Sarr (tid. Follo og LSK 2), Remi Telle (tidl. Grorud 2 og Moss) er noen av spillerne som kan pushe på.

Ulempen med et slikt lag er at de ikke er alle som alltid er tilgjengelige, og så spørs det om sulten for opprykk er like stor som hos noen av konkurrenten. Men kvaliteten i stallen skal holde langt.

Les mer om FC Oslo i vår sak fra i høst

2. KFUM 2

Coolbets sesongodds: 2.50

Med en god og ganske bred A-stall, i tillegg til en veldrevet junioravdeling, bør KFUM 2 være en veldig klar opprykkskandidat denne sesongen om de ønsker selv.

KFUM har gått fra å være en outsider i Oslo-fotballen til å være i ferd med å etablere seg som hovedstadens nest beste lag med fast plass på øvre halvdel av OBOS-ligaen. Har løftet opp unge spillere som Kristian Aarstad (2005) og Noah Jacobsen (2004) i A-stallen, i tillegg til å ha hentet den meget gode kantspilleren Petter Dahl (2003) fra Frigg. Tre jevngode keepere i A-stallen gjør at de nok alltid vil stille sterkt bakerst i 4.divisjon.

3. Bærum 2

Coolbets sesongodds: 25

Ett av fire andrelag i avdelingen, og utenom KFUM det som skal ha best forutsetninger til å klare seg her. Gjorde en fin figur og endte på 5.plass sist sesong. Imponerte blant annet med enorme 10-1 over serietoer Heming og 10-2 over Stabæk 2.

Har en bra junioravdeling som inkluderer et juniorlag i Interkrets A, i tillegg til mange unge spillere i A-stallen. Brukte ofte mange fra benken i høst, og gjør de det samme i år bør Bærum 2 kunne skape trøbbel for mange også i år.

4. Lommedalen

Coolbets sesongodds: 17

Tidligere Vålerenga- og Hønefoss-profil David Hansen er mangeårig trener for et lag som normalt sett plasserer seg på øvre halvdel. Stor forsterkning at den notoriske målscoreren Mathias Bjanes er tilbake etter ett år i Lyn. Erik Benjaminsen (eks-Stabæk og U-landskamper) har vært en profil her lenge.

Har også flere med fortid blant annet som juniorer i Stabæk og andre større klubber. Får de Rozhat Shaswari på banen har den enda en mulig profil, selv om storhetstiden da han herjet på nivå to og tre er en stund siden. Flere rutinerte spillere som har vært i klubben lenge.

5. Manglerud Star

Coolbets sesongodds: 5.25

Sjelden kjedelig i Manglerud, som var i OBOS-ligaen for litt over ti år siden, men som gikk spektakulært konkurs. Siden 3.plassen i fjor har Markus Norheim Cham blitt trener i Grei og tatt med seg noen av spillerne samme vei.

Flere i stallen med erfaring høyere opp. Sikhander Chaudry (tidl. Lyn og Asker), Hans Jacob Huun Thomsen (tidl. Vålerenga 2), Joakim Nilsen (hentet fra Bærum), Emmanuel Bergstrøm (flere klubber høyt i seriesystemet + U-landskamper), men problemet har vært en stall hvor ikke alle alltid er tilgjengelig. Masse rutine i spillere som Marius Arnesen og Simen Goplen, som har vært med en mannsalder.

6. Holmen

Coolbets sesongodds: 10

Banen som mange kjører forbi ut av Oslo i retning Drammen skal huse et lag kanskje kan melde seg på i toppen i år. Fikk en forsmak på hvor tøft det er i toppen da de møtte Åskollen (som vi tror rykker opp fra Buskerud-avdelingen) i cupen og tapte 0-2.

Spillere som Jens Cato Rosenlund (Gjøvik-Lyn) og Even Lübeck (Åssiden) har returnert etter å ha spilt på nivået over i fjor. Har også igjen spillere som Edin Botonjic og Max Hallgren som har spilt i 2.divisjon. En outsider.

7. Asker 2

Coolbets sesongodds: 25

Reddet så vidt plassen i fjor etter en elendig start (1-11 for Heming!), men hvor de tok tilstrekkelig med poeng med sterkere mannskap utover høsten. Et juniorlag som klarer seg fint i Interkrets vil danne kjernen her, i tillegg til spillere fra A-laget. Der er det flere unge spillere, som keeper Gard Thomas, midtbanespiller Mathias Groth og angriper Filip Fredhall som har vært viktige for dette laget, og som kan bli det også i år.

Økonomien gjør at A-stallen ikke er like bred i år, samtidig som noen gamle travere har takket for seg. Det kan bidra til å gjøre det tøffere for andrelaget.

8. Oslojuvelene

Coolbets sesongodds: 50

Klubben med spillere fra Grenlandsområdet fikk en tøff start da de, med tynt treningsgrunnlag, tok i mot nyopprykkede Grei i cupen. En kort og hektisk høstsesong i fjor endte med en respektabel 5.plass.

Mohammed Taeib har lenge vært en meget solid målscorer på dette nivået, mens en spiller som Aleksander Corovic (Egersund i 2019) har nylig erfaring fra høyere nivå. Mange som både har erfaring fra 3.divisjon og lang fartstid sammen i Oslojuvelene. I form kan juvelene bli tøffe for mange, men unge og treningsvillige andrelag kan bli en utfordring kondisjonsmessig.

9. Oppsal 2

Coolbets sesongodds: 50

Så skummelt ut sist sesong, men plassen ble berget med tre seiere på de fire siste kampene. Fikk nødvendig hjelp fra førstelaget da, og kanskje må det samme til i år. En ung A-stall i år, og mange av spillerne som var bærebjelker her i fjor er trolig med i kamptroppene i divisjonen over. Har også juniorlag i Interkrets.

Fordel at det for det meste er tirsdagskamper her, slik at benken fra 3.divisjon kan være med. Det trengs for å berge plassen.

10. GUI

Coolbets sesongodds: 25

Sammenslåingen mellom Heggedal og Vollen har ikke hatt den store sportslige suksessen så langt. Heggedal hadde et enormt lag på papiret for noen sesonger siden med massevis av spillere med erfaring fra høyere nivåer. Nå er kursen en annen. Yngre spillertropp uten de store navnene.

Henrik Utby (eks-Holmen) av de mer kjente navnene nå. Ellers er det flere med fortid som juniorer i Asker. 11.plass (av 14) sist sesong, og det kan fort bli en ny sesong plassert et godt stykke ned på tabellen.

11. Hasle-Løren

Coolbets sesongodds: 50

"Hockeyklubben" er tilbake i 4.divisjon etter å ha rykket opp sist sesong. Klubben som var i 2.divisjon så seint som i 2011 hadde nytte av spillere med erfaring fra øverste nivå i fjor. Men Madiou Konate har nå blitt trener i Nordstrand, mens Mahmoud El Haj trolig heller ikke er med videre.

Har vært aktive på markedet og hentet flere spillere i vinter, men de fleste fra nivået de kommer fra nå.

12. Oldenborg

Coolbets sesongodds: 75

Med omleggingen til to avdelinger i 4.divisjon og et seriesystem med kun seks avdelinger i 3.divisjon har de fleste "kompisklubbene" forsvunnet lengre nedover i divisjonssystemet. Men Oldenborg, stiftet ved menighetsfakultetet på Universitetet, er tilbake etter å ha rykket opp fra 5.divisjon. Klubben, hvis høydepunkt var et møte med Vålerenga i cupen for 11 år siden, fikk fulltreff med Marius Vik (eks-Ålgård) som scoret 11 mål i opprykkssesongen.

Peder Sanden (Lyngdal) inn, ellers er troppen mye av den samme. Har blitt et samlingspunkt for spillere fra Agder og Rogaland i Oslo. Skal få det tøft i en vanskelig avdeling.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form