Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Buskerud

Et kraftig forsterket Åskollen blir vår opprykksfavoritt. Se hele tabelltipset her!

Foto: Digitalsport

Odds på kampene får du her!

4. divisjon i Buskerud ser jevn ut i toppen denne sesongen, slik det også var i fjor. Åssiden tok 0 poeng i 3.divisjon, men kan de slå tilbake? Vestfossen vant avdelingen, men tapte kvalifiseringen. Modum og Drammens BK er alltid med i toppen. Og hva med Åskollen, som har forsterket seg kraftig denne sesongen?

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Agder
LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Akershus

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Buskerud:

1. Åskollen

Coolbets vinnerodds: 4.50

Skal klubben fra Drammen sør klatre enda et hakk oppover i divisjonene? Endte på en helt grei 6.plass sist sesong, men har virkelig gjort seg gjeldende på overgangsmarkedet i vinter. Var også solide i 2-0-seieren over Holmen i NM-kvalifiseringen, og ambisjonene bør ikke være lavere enn på opprykk.

Nicklas Raaholt har returnert fra Sverige, og er en klassesignering i forsvar. Offensivt har både Berkay Dumen (G16-landskamper så seint som 2020), Hasan Duman (sist Åssiden, før det Strømsgodset og Fredrikstad) og Artan Brovina (Ørn Horten) bidratt til å få opp forventningene. Så er siste signering at Bajram Ajeti, men lang fartstid fra flere klubber på både øverste og nest øverste nivå, kommer til klubben. Nå solide spillere som Emanuel Kot Chol Tafesse og Morten Knudsen (73 mål på 64 kamper for klubben!) er der fra før, så gir det en offensiv slagkraft som er helt overlegen i avdelingen.

Første test mot Modum, et av de andre mulige opprykkslagene, vil vise hvor sterke de kan være i år. Åskollen må finne seg i å være favoritter til å vinne avdelingen.

STJERNE: Bajram Ajeti er en av 4.divisjons største signeringer i vinter. Her fra tiden i Lillestrøm. Foto: Digitalsport

2. Vestfossen

Coolbets vinnerodds: 3.00

Har en gressbane som de selv behersker meget godt, men som klubber i 3.divisjon tidligere gruet seg til å spille på. Har med sin plass i 3.divisjon ofte klart å hente mange som falt gjennom i Strømsgodset eller Mjøndalen, men får på nivået under oppleve mye tøffere konkurranse om de spillerne.

Vant 4.divisjon sist sesong, men tapte kvalifiseringen for Urædd. Fikk også en svak start på sesongen med NM-tap i Sande. Julian Sell (13 mål) toppscorer i fjor for klubben. Har også hentet Juan Guzman (eks-Mjøndalen og -Ull/Kisa) nå, i tillegg til å få hjem noen gamle travere. Spillere som Preben Røren og Kim Berntzen har lenge vært solide på nivået over. Bør bli et topplag også i år.

3. Drammens BK

Coolbets vinnerodds: 12.00

Enda et drammenslag som bør henge med helt i toppen. Endte på 3.plass sist sesong. Har alltid scoret mye, så også i flere av treningskampene. Lite overgangsaktivitet, men har flere spillere som har vist at de holder et høyt 4.divisjonsnivå. Vemund Eskevik scoret "bare" 10 mål i høst, men fantastiske 50 mål på 25 kamper i 2019. Spillere som Marius Dokka og Marcus Haugland er også solide på dette nivået. Legg også merke til tidligere Viking- og U-landslagskeeper Erik Arnebrott, som nå er utespiller for klubben. Kasper Flo har fotballgener i haugevis å slekte på.

En joker i opprykkskampen.

4. Åssiden

Coolbets vinnerodds: 4.50

Sesongen i 3.divisjon i fjor ble blytung. 0 poeng og flere tunge tap ble fasit for et lag som ikke hadde en optimal oppladning til sesongen. Siden nedrykket har noen spillere, som Hasan Duman, Kaan Kaya og Even Lübeck takket for seg.

Ikke så mange nye fjes inn, og dermed er man avhengige av å få i gang de sterkeste kortene. Mads Gundersen har lang erfaring fra høyere nivåer, og blir helt sentral på midtbanen. Magnus Langset bør score i hopetall på dette nivået, mens Andreas Mortensen Andersen alltid har enorme scoringstall i 4.divisjon (35 mål i 2019!). Så får man tro at mange av spillerne har fått med seg nyttig erfaring fra nivået over. Det ble litt bedring mot slutten i fjor, tross alt.

5. Modum

Coolbets vinnerodds: 4.00

Alltid med i toppen, men har veldig ofte manglet det lille ekstra for å gå helt til topps i avdelingen. Men det spørs om de klarer å matche de aller beste denne sesongen. Har mistet to enormt viktige brikker i Alexander Aass (255 kamper, 165 mål) og Simen Velstad (253 kamper, 106 mål), som har vært meget viktige i en årrekke. Da er det til gjengjeld gledelig at Dennis Zhilivoda har blitt værende. Stopperbautaen hadde egentlig flyttet til Rogaland, men når jobben som daglig leder i Modum ble leder vendte han tilbake, både som leder og spiller. Også Alfred Sankoh, med lang erfaring fra øverste nivå, er en potensielt sterk erstatter, mens Fabian Prøsch fra collegefotball i USA også bør styrke dem.

Modum bør bli bra, men det spørs om de er gode nok til å kjempe om opprykket her.

6. Svelvik

Coolbets vinnerodds: 50.00

Har breddefotballens kanskje aller mest legendariske storscorer i Martin Dammen, som nærmer seg utrolige 450 mål for klubben. Det ble 11 sist sesong, men faktisk var det en annen spiller, Mats Pedersen, som ble hele avdelingens toppscorer med sine 17 mål. Med andre ord har man en angrepsduo det lukter svidd av.

Ingen voldsom sesong i fjor med 7.plass, og mye vil fort handle om å komme over nabo Sande på tabellen. De vant det interne oppgjøret i høst, men havnet 2 poeng bak.

7. Sande

Coolbets vinnerodds: 35.00

En sterk debutsesong med 5.plass i høst. Mathias Warp (8 mål) og tidligere Ørn Horten-spiller Jens-Erik Grønlie Johansen (16 mål) sto for brorparten av scoringene for laget som ikke for altfor lenge siden var i 6.divisjon. Viste styrke ved å slå ut Vestfossen i cupen, før det ble tap i ekstraomganger mot Åssiden.

Har beholdt det meste av laget, og vil bli til å kjenne igjen fra i fjor. En plass like over midten?

8. Hallingdal

Coolbets vinnerodds: 35.00

Den lengste borteturen for motstanderne i avdelingen, noe som tidvis kan bidra til at ikke alle bortelag stiller med 100% toppet tropp. Har en bra historikk med å utvikle spillere som lykkes høyere opp i divisjonene. Blant annet er eliteseriestopperne Espen Garnås og Jesper Taaje to av eksportene fra Hallingdal, som gjorde seg gjeldende i juniorklassen i Norway Cup et par år.

Den geografiske plasseringen gjør at alle spillerne kommer fra junioravdelingene til samarbeidsklubbene i dalen. Samtidig ser man ofte spillere flytte når de er ferdige med videregående. Men i årets mannskap er det noen rutinerte og gode brikker som Simen Renslo, mens Jonas Bergane har meldt flytting til Sogndal.

9. Jevnaker

Coolbets vinnerodds: 15.00

En klubb med mye historie, men det begynner å føles lenge ut siden de var å regne med på nivå to og tre. Har hatt mer enn nok med å gjøre en grei figur i 4.divisjon de siste sesongene. Noen stygge resultater gjennom vinterens treningskamper.

10.plass i fjor. Noen spillere med fortid i Gran og Hønefoss som har bidratt til å heve laget da. Blant annet var Kujtim Ismajli tilbake på banen med 8 mål. Parris Mason er et mulig utropstegn. Spilt barnefotball i Arsenal, kom egentlig til Hønefoss i 2019, men har slitt veldig med skader. Rakk to kamper i fjor. Er han skadefri bør han heve dette laget stort. Rutinerte Fredrik Eriksen også med videre.

For gode til nedrykk, men skal få slite med å hevde seg?

10. Kongsberg

Coolbets vinnerodds: 50.00

Norges svakeste fotballby? Til tross for over 20.000 innbyggere må Kongsberg finne seg i å være en by med bedre meritter i vinteridrett, og mer nylig i basket. 8.plass sist sesong for laget fra gruvebyen.

Corona-utsettelsene i 2020 bidro til en foryngelse i troppen, og veldig mange av de som spilte mye i fjor var unge, lokale spillere som fikk sin første sjanse på dette nivået. Deriblant Jørgen Engan, som ble toppscorer med 9 mål og fortsatt holder junioralder. En plass rundt midten igjen?

11. Konnerud

Coolbets vinnerodds: 50.00

Farlig nær nedrykk i fjor med sin 11.plass. Får en tøff start i år og møter alle lagene vi har tippet på topp 5 i de sju første rundene. Et stort tap med Magnus Moldjord til Fu/Vo i divisjonen over. Sondre Njøsen Moe inn fra Strømsgodset hvor han spilte litt 3.divisjon i fjor.

Petter Dahle Kristensen og Simen Borge med lang fartstid. Ble også delte toppscorere med seks mål hver sist sesong, og må igjen dra mye av lasset.

12. Huringen

Coolbets vinnerodds: 100.00

9.plass sist sesong, men svekkes når Einar Floberg har tatt turen til Svelvik. Karl Henrik Wittusen (8 mål) og Emil Fossum (99 mål, 65 kamper) var viktige for laget sist sesong. Sistnevnte er nå også delt trener når de går på sin 5. sesong på dette nivået. Eneste nysignering er Herman Lennestad, hentet fra 7.divisjon.

Var solide på eget gress i fjor, men gikk på mange storsmeller på bortebane. Et unntak var da nabo Svelvik ble slått 4-3 i en prestisjefylt kamp.

13. ROS

Coolbets vinnerodds: 100.00

Et av de nyopprykkede laget. Tradisjonelt sett en avdeling hvor 5.divisjonslagene får det tøft om de ikke oppgraderer seg før sesongen. Noen gode spillere med erfaring fra høyere nivåer. André Bakke spilte kant for Notodden i en årrekke. Kun tre kamper i fjor. Også Ole Jørgen Sylling Berg har bra med erfaring. Én av fire spillere som ble delt toppscorer med 5 mål i fjor.

Over 10 år siden klubben sist var oppe i 4.divisjon, og uten nysigneringer i vinter. Skal få det tøft i bunnen.

14. Eiker/Kvikk

Coolbets vinnerodds: 100.00

Det andre nyopprykkede laget. Endte på 3.plass, men siden Åssiden 2 ikke kunne gå opp ble det Eiker/Kvikk som får sjansen i 4.divisjon.

Har gjort noen signeringer for å styrke laget. Lirigon Abdullahu (Vestfossen 2), Hemen Zangana (Solberg) og Anders Varlo Flaget (tilbake fra Aksla) er hentet inn. Noen spillere med ungdomserfaring i Strømsgodset og Mjøndalen. Men som nyopprykket fra 5.divisjon skal de få det tøft på dette nivået.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form