Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Trøndelag 1

Det er mange med opprykksambisjoner i denne tøffe avdelingen. Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Odds på kampene får du her!

4. divisjon avdeling 1 i Trøndelag ser ut som en knalltøff avdeling hvor det vil bli jevnt om opprykksplassen. Har andrelagene til Stjørdals-Blink og Levanger ambisjoner om å ta den, eller vil det stå mellom Kvik, Verdal og alltid uberegnelige NTNUI?

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Agder
LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Akershus

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Buskerud

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips:

1. Verdal

Coolbets vinnerodds: 2.75

Måtte se seg slått av Levanger 2 i en jevn avdeling i fjor. Gode hjemme, snublet borte. Laget med lang fartstid på høyere nivåer har fått kjenne litt på at både Stjørdals-Blink og Levanger definitivt er foran i fotballens hierarki nå. I tillegg er nabo Steinkjer ett hakk høyere, men i cupen viste Verdal solid form da nettopp Steinkjer ble knust med 5-1.

Noen spillere med lang fartstid. Thomas Almli, Lars Emil Flakk og Ola Rygg har vært med høyere opp lenge. Med unntak av noen innflyttere er resten av A-stallen for det meste unge og lokale spillere. Se opp for brødrene Simon og Elias Einarsen Hansen, som var toneangivende i den nevnte cupkampen.

En jevn og tøff avdeling, men Verdal bør være en liten favoritt.

2. NTNUI

Coolbets vinnerodds: 3.50

Aldri helt lett å vite hva man får av studentlaget, og som regel må store deler av stallen byttes ut i løpet av sommeren. Har siden serieomleggingen vekslet mellom 3.- og 4.divisjon. I fjor ble det en hektisk høstsesong, og det passer neppe godt. Fordel i år at ingen kamper trenger å spilles i sommerferien, slik de må i 3.divisjon.

Som alltid mange spillere med erfaring høyere opp å finne i NTNUIs stall. Magnus Pierce (Drøbak-Frogn), Daniel Tveitaa Johansen (Vindbjart), Anders Hylen Pedersen (Arendal), Joakim Edvardsen (Korsvoll), Sander Haugen (Jerv), Petter Ølberg (Jerv) og Martin Hummervoll (Vidar, Fana, Viking 2) er blant spillerne som har markert seg ett, to og tre hakk opp.

Alltid et topplag når de er i 4.divisjon, og har et høyt potensial i troppen.

3. Kvik

Coolbets vinnerodds: 10.00

Kultklubben viste muskler ved å være storfavoritter og senke Tynset med 3-0 i cupen før Orkla ble for sterke (2-3). Tok seg helt til opprykkskvalifiseringen i fjor, men tapte klart for Trygg/Lade over to kamper.

Laget som spiller på Rosenborgbanen er byens eldste fotballklubb, stiftet i 1900, og har flere opphold på nivået over. David Melkvik (eks-Ranheim) ble toppscorer i avdelingen med 13 mål i fjor. Har også sikret seg flere fra nord som har flyttet til byen med 3.divisjonserfaring og kvalitet, som Andreas Fossmo og Johannes Rydså. Alltid til å regne med, og bør henge med på øvre halvdel.

4. Stjørdals/Blink 2

Coolbets vinnerodds: 5.50

Med en ganske bred førstelagstropp har Blink alle muligheter til å kjempe om opprykket i denne avdelingen, om de ønsker det selv. I fjor var de et veldig typisk andrelag. 5 av 5 seiere hjemme, flere med solid margin og sterk lagoppstilling. Opprykkssjansene forsvant med 4 tap på 5 bortekamper, som regel med vesentlig yngre lag.

Slik vil det nok være også i år. Som regel kamper tirsdag, men noen lørdags- og søndagskamper som neppe går på bekostning av OBOS-ligaen gjør at opprykk skal bli vanskelig. Unge, gode spillere som Andreas Pettersen, Jesper Tromsdal, Sjur Lothe, Karl Martin Rolstad, Johann Kosberg og Jakob Rømo Skille er kanskje ikke inne i en toppet ellever, og vil være store forsterkninger i 4.divisjon.

5. Levanger 2

Coolbets vinnerodds: 6.50

Gjorde det sterkt i fjor, men måtte se seg akkurat slått av Steinkjer i kvalifiseringen. 1-1 først, så ødela to røde kort da det ble 2-3 i returen. Har faktisk fått til et optimalt oppsett i år, som gjør at omtrent alle kamper spilles dagen etter førstelaget.

Det gir muligheter for å henge med i toppen, så lenge de ønsker. Spillere som Kjartan Ulstad og Marius Høstland fikk mange innhopp i 2.divisjon og var viktige brikker her. Har beholdt flere av de andre som har spilt mye i 4.divisjon. Førstelaget har nå to gode keepere, så Erlend Henriksen (Over 100 kamper i 2.divisjon) kan fort stå mye her. Unge Theo Aksnes Olsen er hentet fra Verdal, 16-åringen kan fort bli en nøkkelspiller her.

6. Vuku

Coolbets vinnerodds: 15.00

En dark horse i toppen den sesongen her? Flere spillere med erfaring fra blant annet Verdal. Ble nummer to i sin pulje i høst, kun slått av Steinkjer.

Tidligere Tippeliga-stopper Tom Erik Nordberg er fortsatt tilgjengelig. Spillere som Oskar Hynne, Elias Mckellar, Jøran Wass spilte 3.divisjon for Verdal så seint som i 2019. Har blitt et lag som samler sammen en del slike spillere som fortsatt vil spille fotball, men på et hakk mindre ambisiøst nivå. Se opp for Petter Sagvold. Scoret 5 mål for seniorlaget i 4.divisjon i fjor, og hele 36 på 14 juniorkamper.

PROFIL: Tom Erik Nordberg har lang erfaring fra større klubber, men spiller nå for moderklubben Vuku. Foto: Digitalsport

7. Sverresborg

Coolbets vinnerodds: 25.00

Ikke så lenge siden de hang med på øvre halvdel i 3.divisjon. Berget faktisk plassen da divisjonen skulle halveres, men rykket ned i 2017. Klubben fra øverst i Byåsen, hvis navn er mest kjent for folkemuseumet som bærer samme navn, har gjort en bra jobb med å få studenter og andre innflyttere til å velge klubben når de havner i Trondheim.

Ronaldo Pah Paul har prøvd seg både i Byåsen og Tiller, og navnet gir oppmerksomhet. Viktig at Lars Erik Dahl kom hjem fra Stavanger i fjor. God i 3.divisjon der, scoret 13 mål i høst. Totalt ble forrige sesong litt under middels, og et sted rundt eller like under midten virker trolig.

8. Byåsen 2

Coolbets vinnerodds: 75.00

Alltid gode og store juniorkull i Byåsen, noe som har gjort at andrelaget har blitt et stabilt lag i 4.divisjon. Som regel vil vi få se spillere som har sittet på benken i 3.divisjon på dette laget. En noe sterkere A-stall i år, så andrelaget bør kunne klare seg greit.

En spiller som Andreas Nytoft har i flere sesonger scoret mye i 4.divisjon. Har imidlertid en håndfull kamper som kolliderer med førstelaget, blant annet de to siste serierundene, som gjør at det må legges en vanskelig kabal i flere helger.

9. Rørvik

Coolbets vinnerodds: 25.00

Klubben fra høyt oppe i Trøndelag hadde lenge mange brasilianere på laget etter et samarbeid som strakte seg lengre enn fotball. Det gjorde blant annet at de holdt Rosenborg til høyst respektable 1-3 i cupen 2019. Men etter korona har det ikke blitt noen importer fra Copacabana og omegn.

Fortsatt noen gode spillere igjen. Kenneth Indergård har scoret haugevis for klubben i 4.divisjon. Både Erik og Andreas Skeie har spilt høyere opp, mens klubblegende Olav Andre Fausa alltid må regnes med.

10. Namsos

Coolbets vinnerodds: 30.00

Exit mot Mosjøen i NM etter mål av den ene halvparten av Marcus & Martinus. Ingen stor sesong i fjor, endte nest sist i sin avdeling. Har nok større ambisjoner enn dette, men vil få merke at avdelingen er tøff.

Et veldig ungt lag. Viktig å ha med spillere som rutinerte og gode Kay Rune Edvartsen, som kun spilte en kamp i høst. Brasilianeren Gleidson på midtbanen kom først til Rørvik, men er nå i Namsos, og blir også sentral.

11. Kolstad 2

Coolbets vinnerodds: 100.00

Nyopprykket fra 5.divisjon, og har førstelaget på nivået over. Men de rutinerte i klubben som har trappet ned spiller for Kolstad 2, så dette var i prinsippet et nesten rent juniorlag i fjor.

Feide uansett gjennom 5.divisjon med 60 mål på 11 kamper. Nøkkelspillere som Filip Arras og toppscorer Adrian Eide (11 mål) er i A-stallen nå. Det gir nyttig erfaring, men samtidig er 3.divisjon åpenbart prioritert først.

12. Flatanger

Coolbets vinnerodds: 100.00

Det blir noen lange turer for bylagene i år. Og kanskje er det der mulighetene ligger for Flatanger, Rørvik og Namsos. Var et topplag også i 2019, før de vant 8 av i kamper i fjor. Både Strindheim 2 og Kolstad 2 ble slått i kretsmesterskapet, så kanskje kan Flatanger overrasket i år.

Fikk imidlertid en brutalt erfaring med 1-7 for Vuku i en treningskamp nylig. Noen spillere med erfaring høyere opp. Thomas Breistrand har spilt 3.divisjon for Steinkjer, mens Alexander Breistrand har det samme med Namsos. Nylig ble Petter Larsen Stolsmo (eks-Nardo og -Vidar) klar, det er spennende å se om han kan heve laget.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form