Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Akershus

Se vårt tabelltips for den sterke 4.divisjonsavdelingen i Akershus!

Foto: Digitalsport

Les også: 4.divisjonstipset for Agder

Odds på kampene får du her!

4. divisjon i Akershus ser jevnere ut enn på mange år. Ingen utpreget opprykkskandidat og plassene fra rundt midten av tabellen og ned mot nedrykksstriden er mer eller mindre umulig å tippe. Nykommer Hauerseter er vinterens snakkis med sine signeringer, men holder det til opprykk? Er det Eidsvold IF sin tur? Hva med Kløfta?

Coolbet har odds på både alle 4.divisjonsavdelingene. Her er oddsen for Akershus:

 

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Akershus:

1. Hauerseter

Coolbets vinnerodds: 4.50

Det er absolutt mulig å påstå at Hauerseter har hatt det sterkeste overgangsvinduet av alle klubbene i 4. divisjon i landet. Haugevis av kvalitet og rutine har kommet inn på midtbanen og på stopperplass med Christian Aas (Ull/Kisa) og Pål Steffen Andresen (Strømmen) som soleklare forsterkninger. Og på topp har Kim Brenna, en av tidenes mest legendariske toppscorere i 3.- og 4.divisjon, kommet fra Fu/Vo. 206 mål på 172 kamper der er rett og slett enormt, og sist han var på dette nivået, i 2019, scoret han 42 mål.

Også de tidligere Ull/Kisa-juniorene Fredrik Ullersmo (Skedsmo) og Sondre Emilsen (Fu/Vo) blir solide forsterkninger her. Midtbanespiller Lars Jørgen Mork var, i likhet med Hauerseter, i 5.divisjon for Fet i fjor, men er også en god spiller med mye erfaring. Spillende trener Truls Jørstad hadde allerede en spennende tropp, hvor Petter Blaker blant annet scoret 12 mål i høst. Kanskje er det for mye å forvente to opprykk på rad, men signeringene Hauerseter har gjort gjør at de må regnes som favoritter. Og vil klubben opp?

2. Kløfta

Coolbets vinnerodds: 4.00

Karl André Hovde begynner å bli en veteran som Kløfta-trener. Den tidligere Skjetten-, Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spilleren har etablert Kløfta som et topplag i 4. divisjon der laget kjempet om opprykk helt til siste serierunde i fjor. Da la en bunnsolid defensiv grunnlaget for suksessen. Kun 10 baklengsmål på 13 seriekamper er imponerende fra klubben som har fått på plass et nytt og flott anlegg i Bakkedalen.

Selv med en rekke fravær ble det kun 1-0-tap mot sterke Lørenskog fra nivået over i cupen nylig. Kløfta har hatt den samme stammen i troppen i flere år bestående av rutinerte romeriksgutter. Milos Vucenovic kom inn i fjor og har nå fått selskap av den tidligere Norild-kollegaen Branko Darmanovic. Og du husker kanskje Willy Zamble? Spiss-nomaden går nå løs på sin fjerde sesong i Kløfta.

3. Eidsvold IF

Coolbets vinnerodds: 9.00

Årets EIF-utgave ser ut som et av fire, kanskje fem, lag som kan sikre seg en av opprykket. EIF hadde også alt i sine egne hender så sent som i fjor, men 1-0-tapet mot konkurrenten Kløfta i nest siste serierunde ga en andreplass. Siden da er trener Trond Johnny Lien byttet ut med Roy Arne Berg som returnerer til Råholt etter opphold i blant andre Oppsal.

Glenn Wilsgård er kanskje avdelingens beste keeper, Henrik Ulseth er en bunnsolid stopper og i motsatt ende scorer Fredrik Kristiansen målene - slik han også gjorde da Skedsmo ble slått 1-0 i lørdagens NM-kvalifisering. Ifølge fotball.no har nå har 77 mål på fem sesonger på Eidsvoll stadion. En tight defensiv og Kristiansen-mål kan gi 3. divisjonsspill i 2023.

4. Skedsmo

Coolbets vinnerodds: 3.50

Skedsmo ladet opp til seriestart med å tape 1-0 mot Eidsvold IF i en jevn NM-duell på Råholt i helgen. Det gir trolig et korrekt bilde av styrkeforholdet mellom flere av opprykkskonkurrentene i denne divisjonen - tett og jevnt. Etter å ha rotet rundt helt nede i 6. divisjon tidlig på 2000-tallet som en av landets største breddeklubber, styrket Skedsmo A-satsingen som endte med 2. divisjonsspill i 2013.

Etter fire sesonger i 3. divisjon ble det nedrykk i 2018, og siden har Skedsmo kjempet for å komme seg opp igjen. I fjor var gjengen fra Skedsmokorset gode på sitt beste, men for ustabile til å hamle opp med de beste. Offensivt ser laget sterkt ut med brødrene Fauske Evensen, Saeed Rahim og toppscoreren med det passende navnet - Ole-Christian Målskaar Moltzau.

5. Ull/Kisa 2

Coolbets vinnerodds: 4.50

Det ble en tøff sesong for det unge laget i 3.divisjon i fjor. At førstelaget kjempet en forgjeves kamp mot nedrykk førte ofte til at ungguttene måtte klare seg selv, De klarte seg også ok, selv om det ble et klart nedrykk. Kortreiste turer i år, og de fleste på mandager og tirsdager, gjør det naturlig å forvente at benkespillere fra 2.divisjon vil være med her regelmessig.

Spillere som Sebastian Stokke (med G17-landskamper høsten i fjor), Petter Hokstad (G16-landskamper i høst) og Sindre Rindal (2.divisjon i Sotra i høst), i tillegg til 2-3 andre som ikke starter, fort kan bli å finne her ganske regelmessig. Av spillerne på B-laget viste spissen Filip Da Silva noen lovende takter i 3.divisjon i fjor. En ganske oppfrisket juniorsatsing på Jessheim de siste årene med spill i den nasjonale ligaen. Bør kunne henge med i toppen. Vil de opp? 

6. Gjelleråsen 2

Coolbets vinnerodds: 15.00

En veldig imponerende sesong av rekruttlaget i 4.divisjon i høst. En sterk femteplass plasserte Gjelleråsen 2 foran andrelagene til Eidsvold Turn, Strømmen og Lørenskog og 43 mål var faktisk mestscorende i hele avdelingen. Med a-laget i divisjonen over er dette først og fremst en arena for å utvikle klubbens unge spillere og gi innbytterne i 3. divisjon viktig kamptrening. En ny sesong rundt midten virker sannsynlig.

7. Raumnes & Årnes

Coolbets vinnerodds: 25.00

Det har skjedd mye på Årnes før seriestart. Trener Jonny Hanssen takket for seg i februar og ble få uker senere klar for erkerival og nabo Fu/Vo. Inn kom Trond Johnny Lien som har erfaring fra en rekke klubber i breddefotballen på Romerike. I fjor holdt han på å lede EIF til opprykk fra denne divisjonen. Med sitt brede kontaktnett håper Lien å styrke troppen som røk 5-0 mot Skjetten i NM-kvalifiseringen. Patrick Elvethun Hansen, med en fortid i KIL, blir viktig også denne sesongen.

8. Sørumsand

Coolbets vinnerodds: 60.00

Det har vært store utskiftninger i Sørumsand-troppen de siste årene. Nå ser laget ut som et av mange som kan ende på alt fra en plass rundt midten til å blande seg inn i bunnstriden. Signeringen av brødrene Ola og Martin Vestreng er argumenter for at det siste bør unngås. Ola har tidligere vært jaktet av klubber på høyere nivå og kan avgjøre kamper på dette nivået alene. Her vil det svinge både i resultater og prestasjoner, men treningskampene har vært oppløftende.

9. Aurskog-Høland

Coolbets vinnerodds: 25.00

Samarbeidsklubben holdt 3.divisjonslaget Fu/Vo til ekstraomganger i NM-kvalifiseringen - noe som gir optimisme foran den kommende sesongen. Aurskog-Høland har et ungt lag med en rekke spillere som er hentet opp fra egne rekker de siste årene. Det var derfor viktig at stopper (og trener) Eirik Haugen og storscorer Lars-Eirik Svardahl (110 mål på 143 kamper, og før det like solid tall i Høland) er med videre og bringer kvalitet og erfaring i laget. 8.plass sist sesong - Aurskog-Høland bør være fornøyd med noe av det samme nå.

10. Eidsvold Turn 2

Coolbets vinnerodds: 50.00

Det blir en interessant sesong for Turn. For første gang på 34 år venter spill i Interkrets for juniorlaget. De spiller sine kamper på torsdager, mens 4.divisjonslaget for det meste har kamper mandag og tirsdag. Har samtidig en fin benk i 2.divisjon når de fleste er tilgjengelige som spill, noe som vil gjøre at de kan styrke seg i viktige kamper.

Kabalen med 2.divisjon, 4.divisjon og Interkrets kan uansett bli utfordrende, og totalen kan bidra til at Turn kjemper på nedre halvdel her. Unge spillere som Markus Sørensen, Sondre Rustad Rudi, Erik Ruud og Simon Stenseth fikk mange innhopp i 2.divisjon i fjor, kan bli sentrale her. Bør unngå nedrykksstriden de var involvert i sist.

11. Rælingen

Coolbets vinnerodds: 50.00

Et av opprykkslagene, og det er visse forventninger på Marikollen. Har fortsatt Adrian Tjernsli, som er en klassespiller på dette nivået når han er 100 prosent, og som har vært god i mange sesonger for klubben, men som har vært skadd nå. Siden opprykket har de også sikret seg spilleren som ble toppscorer i 5. divisjon sist sesong. Edvin Grant Langseth scoret 16 mål i fjor, inkludert utrolige 10 i samme kamp, og blir en spennende forsterkning. Mange unge spillere som må fungere like bra som i divisjonen under, slik som Ali Gashi, som ble lagets toppscorer i fjor. Har potensial til å overraske! 

12. Strømmen 2

Coolbets vinnerodds: 35.00

Som de fleste andrelag varierte de mye i fjor. Ofte gode med forsterkninger fra OBOS-ligaen, men tok også noen seiere med nesten rent rekruttlag. Etter nedrykket for førstelaget er stallen tynnere og svakere i 2.divisjon, og utskiftningene har vært store. Det vil gi ringvirkninger for andrelaget. Kjell Rune Sellin var en enormt viktig brikke med 10 mål på 10 kamper, og trengs på banen så ofte som mulig for Strømmen 2. 7.plass i høst, en liten nedtur nå?

13. Gjerdrum

Coolbets vinnerodds: 75.00

Kun tre seirer forrige sesong førte til at plassen ble sikret først i siste serierunde med 2-1-seier over Fjellhamar. Jesper Haakonsen har i vinter fått selskap av broren Jonas i troppen, men den store signeringen er tidligere LSK-spiss Alexander Hrcka Sannes. Han la i vinter ned toppfotballsatsingen etter å ha slitt med skader og skal nå ifølge ryktene bidra på stopperplass i Gjerdrum.

14. Lørenskog 2

Coolbets vinnerodds: 50.00

Nok et andrelag det er litt vanskelig å spå denne sesongen. Lørenskog har i lang tid hatt en stor og veldreven junioravdeling. I fjor var det sjelden med mange fra A-laget. Plassen ble reddet ved at det for det meste ble seier over lagene i bunnen av tabellen, mens lagene på øvre halvdel ble for tøffe. Fjorårstoppscorer Soran Ostadi startet på topp for førstelaget i NM, flere av de andre unge kan være aktuelle der. Kan bli en sesong i bunnen dette.

Coolbet har odds på både alle 4.divisjonsavdelingene. Her er oddsen for Akershus:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form