Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Keita herjer i 4. divisjon: - Motivert og i form hadde han forsterket alle eliteserielag

Muhamed Kaita trodde karrieren var over etter et opphold i saudiarabiske Ohod-Al Medina, men nå er han tilbake på fotballbanen og imponerer trener Adam Larsen Kwarasey.

Foto: norskfotball.com

Fredag spilte Keita sin første kamp på norsk jord siden Strømsgodsets visitt i Molde november 2019. Kontrasten er stor fra Aker stadion til 5-0-seieren over Follos andrelag på Bjølsen kunstgress, men de som kjenner Keita godt mener han er like god nå. Minst.

- Fotballen har han i blodet og i kroppen. Jeg tør påstå at Keita motivert og i form hadde forsterket alle eliteserielag fortsatt. Det handler om å få ham til å ha det gøy med fotballen. Keita er Keita. Han er fortsatt en god spiller. Alle som har spilt med elller mot ham vet det. Hvis ikke er det bare å komme på Bjølsen å se selv, sier Adam Larsen Kwarasey til norskfotball.com og smiler.

Den tidligere eliteseriekeeperen med landskamper for Ghana, som spilte sammen med Keita både i Strømsgodset og Vålerenga, trener nå FC Oslo i 4. divisjon. 

Annerledesklubben har rykket opp to ganger siden de tok over Hammersborgs plass i bunnen av 6. divisjon sommeren 2017, men er nok mest kjent for å ha et motehus med på laget som sponsor.

Overtalt til comeback

FC Oslo, som heter Gamle Oslo i NFFs kanaler da klubbens navn foreløpig ikke er offisielt godkjent, har hatt en rekke profilerte spillere innom siden oppstarten der Kwarasey fikk med seg Kelepha Sarr, agent David Driscoll og agentureier Andreas Holzweiler.

I sommer tok treneren en telefon til sin klubbløse kompis Keita som etter opphold nummer tre i Strømsgodset høsten 2019 dro til saudiarabiske Ohod uten at det ble noen suksess.

- Han har hatt en lang pause fra fotballen, så jeg spurte om han ikke hadde lyst til å spille med oss i år. Så fikk vi truffet hverandre litt oftere også. Det er en fin måte å holde kontakten på. Han er heller ikke mer enn 31 år og veier bare en drøy kilo mer enn han gjorde da han spilte i Eliteserien, sier Kwarasey.

- Men dette innslaget kan han fort være tapt for dere?

- Jeg tror han har fått tilbake gløden litt her. Om han blir med her videre eller vi kan hjelpe til så han kan spille et par år til på toppnivå er veldig kult for både han og oss.

- Er han motivert for en ny toppsatsing?

- Hvis man lar Keita være Keita har han mye å bidra med. Hvis han har lyst kan han fint komme tilbake til toppen. Nå er han med en sosial og fin gjeng som har det gøy hver gang vi møtes. Han har gått ned noen kilo, trener litt ekstra og jeg håper han kan få et par år på slutten hvor han viser folk at han kan hvis han vil.

Herjet med Kolbotn

Bortsett fra Frode Kippe på stopperplass og Keitas raid på kanten var det lite som minnet om norsk toppfotball på Bjølsen kunstgress tirsdag der FC Oslo tok nok en seier og befestet sin posisjon som serieledere i 4. divisjon.

Trener Kwarasey mener han har flere spillere i troppen som på sikt kan være aktuelle for spill høyere oppover i divisjonssystemet og nevner blant annet den tidligere VIF- og Skeid-junioren Pamadou Jatta - fetteren til Vålerenga-spiss Seedy Jatta.

- Det er en unggutt fra Holmlia som har hatt en pause etter å ha brukket benet for noen år siden. Nå er han tilbake og motivert igjen. Han er noe av det mest spennende jeg har vært borti uansett nivå. Kommer han i ordentlig fysisk form og forstår hva som skal til for å nå toppen er dette en veldig spennende spiller, sier Kwarasey.

Rekken av FC Oslo-spillere med erfaring fra 2. divisjon og opp er lang; Robin Vikskjold, Dennis Obeng, Cato Valøy, Glenn Roberts, Muhamed Keita, Mats Solberg, Nikolai Aarø, Lowrens Rosinelli, Andreas Mario Andrés Haglund, Morten Wenaas, Tobias Ødegård og Kenneth Di Vita Jensen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form