Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

TIL-satsing i slaget om Nord-Norge

TIL og Fløya satser sammen for å bli Nord Norges flaggskip på damesida i Nord-Norge. Første slag står mot Medkila lørdag ettermiddag.

På papiret heter fortsatt Tromsøs stolthet på damesida Fløya. Laget som vant 1.divisjon 2019 med 47 poeng, for så å makte å skrape sammen 6 poeng i samme divisjon i fjor. Under høsten så nøkkelpersoner i klubben at man trengte samarbeidspartnere for nettopp å unngå å komme i en situasjon som denne igjen.

Heldigvis berget korona-pandemien Fløya fra å rykke ned i 2. divisjon under 2020-sesongen. Nå ser de framover med Tromsø IL på laget.

-Vi heter fortsatt Fløya på papiret, fordi lisensen står registrert på klubben. Denne får vi ikke formelt overført til den nye klubben TIL2020 før 1.januar 2022. Målet med samarbeidet var å få til ei satsing bedre enn den noen av klubbene tidligere har hatt. Nå forener vi satsinga på damefotballen i nord, og det skal være fullt mulig for spillere å satse og bli god her i Nord-Norge. VI er TIL2020 i alt vi gjør, og har fått med gode samarbeidspartnere på laget. Det har blant annet gjort sitt til at vi har fått hentet inn Synne Raa fra Sandviken og Mali Trøan fra Rosenborg i tillegg til flere andre spillere fra andre regioner enn Tromsø, forteller trener Brede Gjestvang.

1.divisjon: Sjokkerte og sikter mot Toppserien

Slaget om Nord-Norge

Han har vært i Fløya-systemet siden 2014. Selv om laget nå har fått TIL-logoen med på drakta, er det ingen i Tromsø som snakker Toppserie på kort sikt. Det handler om å skape utvikling og prestasjoner over tid.

-Vegen blir på flere vis til mens vi går. Selv om vi har toppfotballkultur i begge klubber på henholdsvis dame- og herreside, handler samarbeidet om å skape ei bærekraftig satsing som skal gi utvikling og resultater over tid. Det er ingen mål om opprykk i år eller neste sesong. Vi må først av bort fra jojo-prestasjonene vi har manglet de siste årene, men det skjer mye positivt og spennende i damefotballen i Tromsø for tiden, fortsetter Gjestvang.

I Nord-Norge finner vi også Medkila fra Harstad. Lørdag møtes de to klubbene på Fløya arena.

-Jeg kjenner til flere i Medkila fra min periode i Harstad, og det er to lag som kjenner hverandre svært godt. Det er de to øverst rangerte laga i Nord-Norge, og som står godt til hverandre. Dette er slaget om Nord-Norge, og har fått stor interesse i mediebildet allerede inn mot kampen, sier Gjestvang videre.

Medkila trenes av den tidligere England-proffen Margun Haugenes. 51-åringen vant OL-gull med Norge i USA i 2000, og dro etter det til Fulham i London. Som trener har Sogn og Fjordane sin første OL-vinner hatt ansvaret i både Amazon Grimstad og Urædd, før hun tok over ansvaret i Medkila i 2017. Klubben har vært i 1.divisjon etter nedrykket samme høst.

1.divisjon kvinner: -Bør ikke overraske noen om vi er et topplag

Ingen overraskelser

Medkila åpnet med 2-1-seier borte mot Fart, og dermed er det to lag med full pott etter serierunde 1 som møtes til slaget om Nord-Norge lørdag ettermiddag i Tromsø. Frøya vant selv med samme siffer hjemme mot KIL/Hemne.

-Serieåpninga var brukbar uten at vi fikk for mye å skrike hjem om. KIL/Hemne er et veldig tøft lag, som la seg lavt for å stå i mot våre offensive trusler. Inn mot seriestart hadde vi noen gode gjennomkjøringer, og hjemme skal vi være konkurransedyktige mot de fleste. Uansett motstander, sier Fløya-trener Brede Gjestvang videre.

Han lot seg ikke overraske av resultatene i serierunde 1, der det kun var størrelsen på seieren på Hønefoss som fikk Gjestvang til å heve øynebryna.

-Hønefoss er gode, men 4-0 mot Åsane var i overkant av forventet. Det er et lag jeg trodde skulle være med i toppen i år. Slik kan vel skje uten at jeg kjenner til detaljene, fortsetter Gjestvang.

Han er like krystallklar som alle andre kjennere av norsk 1.divisjon, på hvem som vinner serien til slutt.

-Røa. Noe annet vil være en gedigen overraskelse. Sammen med tidligere Trondheims-Ørn er Røa den klubben med størst toppfotballkultur i norsk damefotball. De blir en kopi av Stabæk i fjor. Rett nok har de hatt en del utskiftinger, men Geir Nordby drar alltid noe opp av hatten, avslutter Fløya-trener Brede Gjestvang.

Les mer: Røa-legende ser nye utfordringer

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form