Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

1.divisjon kvinner: - Bør ikke overraske noen om vi er et topplag

Åsane-trener Eirik Fjeldstad tror på tidenes tøffeste 1.divisjon, og at eget mannskap skal være med å utfordre Røa om opprykket.

Foto: Hordalandsfotball

1. divisjon kvinner starta opp Pinseaften, og den store favoritten Røa åpnet med solide 3-0 hjemme mot Amazon Grimstad.

I dag skal Åsane til Hønefoss. Det er et oppgjør mellom sist sesongs tabellfirer og femmer. Da skilte magre fire poeng Åsane fra Medkila på kvalikplassen. Trener Erik Fjeldstad tror det blir enda jevnere i år.

- Det er tidenes tøffeste 1.divisjon med flere klubber som satser. Bak Røa er det mange som kan overraske, og det blir viktig med en god start og lengre flytsoner undervegs. Hønefoss blir det spennende å møte. De har tidligere hatt en veldig direkte spillestil. Nå har de byttet trener, og lagt om både stil og formasjon. Så er spørsmålet om det trener tid for å sette seg? Vi tapte en jevn batalje der i fjor, og venter oss en ny tøff kamp i år. I fjor var det veldig små marginer som til slutt skilte lagene bak suverene Stabæk, og vi var litt skuffet over at vi falt til femteplass etter. Blant annet var 1-2-tapet borte mot Medkila surt, sier Åsane-trener Eirik Fjeldstad.

Stor fremgang

Han gjorde comeback som trener for Åsane sitt damelag før 2020-sesongen etter å ha vært med i trenerteamet til Arna Bjørnar. Fjeldstad var før det gjennom flere sesonger trener på både herre og damesiden i Åsane. Han tok damelaget opp på nest øverste nivå på første forsøk i 2011-sesongen. Siden har Åsane etablert seg i 1. divisjon med rekka 7-3-10-3-8-6-8-7-5.

I år kan klubben ta det neste steget mot toppen. Flere av de andre trenerne i divisjon trekker frem Åsane som et stort utropstegn.

- Først av alt er det sterkt av en liten dameklubb som Åsane å hevde seg godt på nivå 2. Vi har lite ressurser, og er en utviklingsklubb. Det er realisme i at vi kan kjempe i toppen ut fra hva vi har vist i vinter og under fjorårssesongen. Det bør ikke overraske noen. Vi har hatt stor fremgang, og har vist at vi både kan styre spillet og spille god fotball. Nå er det stabilitet over tid som blir viktig, fortsetter Fjeldstad.

Mulig samarbeid

Åsane er nummer 3-klubben i Bergen, der Arna Bjørnar og Sandviken er å finne i Toppserien. Det jobbes med samarbeidsmuligheter med sistnevnte klubb, som før sesongen startet var årets gullfavoritt i damenes beste rekke.

- Det er dialog uten at noen formelle avtaler er kommet på plass. Nå er Sandviken i den situasjon at de henter ferdig utviklede spillere og ikke halvt utviklende spillere fra Åsane. En avtale kan dog sende noen av de lovende og unge Sandviken-spillerne til oss, slik at vi kan tilby de en god arena for videre utvikling. Historisk sett har vi rekruttert mange spillere til Arna Bjørnar, men nå er forskjellen på oss og dem mye mindre. Dermed er det kanskje naturlig å se mot Sandviken, sier Fjeldstad.

Årets sesongoppkjøring har vært lang og spesiell. Grunnet koronarestriksjoner på reise blant annet, har det kun vært muligheter til å matche seg mot lokale lag. Dermed har det blitt flere tester mot de to nevnte toppserieklubber.

- Vi er veldig klare for å komme i gang, og litt spent på hvor vi står i forhold til vårt eget nivå. Vi har kun møtt Toppserie-lag i oppkjøringen. Jeg tror forskjellen på bunn av Toppserien og toppen av 1.divisjon er i ferd med å bli mye mindre, men utfordringen er ressurstilgangen Toppserie-klubbene har i forhold til 1. divisjon. Her er også noen klubber som har penger, mens i Toppserien bygges det ut store støtteapparat med administrasjon i mange klubber. Det gapet må tettes om forskjellen skal bli mindre. Noe det også jobbes med fra sentralt hold, avslutter Åsane-trener Eirik Fjeldstad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form