Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Røa-legenden ser nye utfordringer

Geir Nordby har mer enn 600 kamper og 24 år som hovedtrener for Røa, som sist sesong rykket ned etter 20 strake sesonger i Toppserien. 52-åringen skal tenne gnisten i dynamite girls mot et opprykk på direkten.

Foto: Nicholas Noreng, Fotballkollektivet

Han rundet 600 kamper som trener for Røa i august 2020. En sesong som til slutt endte med nedrykk etter 20 år i det beste selskap. Geir Nordby har ledet Røa siden 1997, og feiret "the double" med laget i 2004. Ingen skal tvile på trenerens sult for å gjøre oppholdet i 1.divisjon av den korte sorten.

- Min motivasjon ligger i at jeg hele tiden ser nye utfordringer og fjell som skal bestiges. Derfor bytter jeg ikke beite, og går all in på en ny sesong i Røa. Vi har helt klart ambisjoner om å rykke rett opp igjen i Toppserien, starter Røa-trener Geir Nordby.

Reisen startet med 3-0 hjemme mot Amazon Pinseaften. Treneren tror ikke på noen rusletur i parken for å sikre opprykksplassen.

- Hvor lett det blir gjenstår å se, men vi skal være ydmyke for at nivået blir bedre og bedre i 1.divisjon. Vi skal gjøre det vi kan for å lykkes, men ha fokus på hva vi gjør i nåtid. Vi har en bra spillerstall, og har lagt et godt grunnlag i vinter. Det ser bra ut. Resultatmessig er vi godt fornøyde, men prestasjon mot Amazon var ikke helt 100 prosent. Det var godt å komme i gang, og vi er veldig fornøyd med å vinne første kamp, fortsetter Nordby.

Breddeopprøret: Vurderer både sivil ulydighet og rettens gang

Bedre enn i fjor

Det er stor forskjell økonomisk og i ressurstilførsel på Toppserien og 1.divisjon. I tillegg er damefotballen i vinden både internasjonalt og i Norge, der stadig nye herrelag tar damene under sine vinger. På Røa ser man etter hvordan man kan ta steget tilbake mot norsktoppen. Først må årets sesong gi opprykk. Noe som har lovet godt i treningskampene.

Det er ikke sikkert Røa hadde gjort seg bort i Toppserien i år.

- Vi har hatt en god periode og lang oppkjøring som alle andre. Siden vi har en stor spillerstall, har vi fått til mange internkamper. I tillegg har vi fått matchet godt mot T Toppserie-lag inn mot seriestart. Jeg syns vi fremstår bedre i år enn i fjor, der vi er mer jevnere og stabile i prestasjonene. Samtidig ser det ut som avstand mellom de svakeste laga i Toppserien og beste laga i 1.divisjon blir stadig mindre, sier Nordby videre.

Den alltid engasjerte trenerpersonligheten har mest fokus på eget mannskap, men har også hatt et lite øye på konkurrentene i årets serie.

- Jeg har nok litt tynt grunnlag for å rangere topp 5, men jeg tipper lag som ØHIL, Amazon og kanskje noen fra Nord-Norge blir å finne der sammen med oss. Det er fort tidenes jevneste serie dette, så en overraskelse eller to skal vi nok bare regne med, avslutter Røa-trener Geir Nordbye.

1.divisjon kvinner: Det bør ikke overraske noen om vi er et topplag

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form