Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

1. divisjon: Sjokkerte og sikter mot Toppserien

Et Hønefoss med ny trener og spillestil vant massive 4-0 mot Åsane i serieåpningen i 1. divisjon. Damelagets ambisjoner er Toppserien.

Kanskje var ikke hjemmeseier på AKA Arena isolert sett et granatsjokk. Det var størrelsen på seieren, og ikke minst hvordan den kom, som sendte sjokkbølger også inn i egne rekker. Motstander Åsane er av flere framsnakket som en topp 3-kandidat denne sesongen på nivå 2.

- Dette var over all forventning i forhold til hvor vi trodde vi sto på forhånd. Vi har fått inn et nytt trenerteam, med ny filosofi og system, og regner med at det vil ta tid før ting sitter. I dag imponerer jentene og laget meg stort. Rett nok var det ikke perfekt, men det er store steg som er tatt allerede, sier ansvarlig for toppfotball i Hønefoss kvinner, Harald Westbyn.

Hønefoss vant til slutt 4-0 mot Åsane. Det uten at lagets store stjerne og toppscorer Silje Nyhagen kom på scoringslista. Martin Klemetsrud Lindmark kunne derimot notere tre stjerneskudd og et dribleraid bak de fire måla, som gav den tidligere Stabæk-treneren seier i debutkampen på Hønefoss.

- Silje scorer det meste av målene våre, og er en av seriens største målscorere. Det er derfor veldig gøy at tre andre jenter står for måla i dag. Det er veldig vanskelig å si hvor vi står etter en kamp, og Åsane hadde nok ikke sin beste dag på jobb. Jeg syns vi er tidvis veldig gode de siste 75 minutta, og Synne Hamborg sine to mål er rå avslutninger fra distanse.

Breddeopprøret: Vurderer både sivil ulydighet og rettens gang

Ikke som Stabæk

Flere har omtalt Hønefoss som et lag under ombygging. Der direkte fotball er byttet ut med en spillende stil. Noe som for eksempel passer den lettbeinte og tekniske Inger Vadder perfekt. Hun mistet en del av 2020-sesongen med skade. Der endte Hønefoss som nummer 4, og toppfotball-sjefen har tippet sine jenter rundt samme plassering i lagets tredje sesong i 1.divisjon.

- Jeg har tippet laget på femteplass, og tenker det er realistisk ut fra endringer i trenerteam, spillestil, treningsopplegg og annet. Prestasjonen viser at vi har kommet lenger enn jeg trodde, for vi har variert veldig i treningskampene. Her er noe på gang i en veldig bra tropp, fortsetter Westbyn.

Hønefoss rykket opp fra 2. divisjon i 2018, og endte kun to poeng bak tabellvinner Fløya i 2019-sesongen. I fjor var laget to poeng bak kvalik-plasserte Medkila, men som resten et hav bak Stabæk på topp.

Årets serie ser jevnere ut.

- Røa blir seige, og vi fikk så øra flagret i en treningskamp mot de. Jeg tror dog ikke de blir like overlegne som Stabæk i fjor. Her er også mange ubeskrevne blad på forhånd. Vi aner ikke hvor gode laga fra Nord-Norge blir i år. Muligens er det Fløya som blir best i nord nå? Det er mange som satser og variasjonene vil bli store, fortsetter Westbyn.

Les mer: I kjølvannet til flaggskipet

Toppserien målet

Grei tapte serieåpningen 0-1 borte mot Øvrevoll Hosle, som også nevnes som en potensiell utfordrer til Røa i toppen. Grei er neste motstander i Oslo for Hønefoss lørdag. Ingen tar av på Hønefoss med tabelltopp etter serierunde 1.

Målet er opprykk - når Hønefoss er gode nok for Toppserien.

- Vi har en satsing med mål om å jobbe oss opp i Toppserien. Dog skal vi være tålmodige og tenke langsiktig, og vi vil klare det med flest mulige lokale jenter. Det er viktig for identiteten vår, fortsetter Hønefoss sin toppfotball-sjef.

Han blir glad når han ser det som skjer i norsk damefotball for tida.

- Det satses flere steder i landet, og det er svært viktig at alle landsdeler er representert i toppfotballen. Det er positivt for både interessen og utviklingen av unge spillere. avslutter ansvarlig toppfotball Hønefoss kvinner, Harald Westbyn.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form