Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Målet om opprykk har vært motivasjon i tung korona-tid

Siden nedrykket høsten 2019 har Sola hatt ambisjoner om å rykke direkte opp igjen i PostNord-ligaen. Nå får trener Øystein Elvestad og gjengen endelig sjansen.

Vi går tilbake til 13.oktober 2019 på Brattvåg stadion. Publikum har akkurat fått servert en ellevill fotballkamp med 10 scoringer. Hjemmelaget vant 6-4. Noe som samtidig betydde at Solas opphold i PostNord-ligaen ble av den korte sorten etter opprykket fra Norsk Tipping-ligaen sesongen før. De to siste serierundene ble en ren transportetappe for å bli ferdig med sesongen for de gule og svarte.

Lite viste trener Øystein Elvestad at 1-3-tapet for avdelingsvinner Stjørdals-Blink 26.oktober skulle ble siste kampkveld med gjengen på nesten 2 år. Dog tok de med seg ambisjonene om retur til 2.divisjon på første forsøk inn i korona-tåkeheimen.

- Etter tapet i Brattvåg bestemte vi oss for å returnere på direkten til 2.divisjon. Den målsetningen har vært viktig for oss gjennom fjoråret. Det var det som holdt oss i gang i en periode vi trodde vi skulle få starte opp seriespillet flere ganger. Da vi kom til september, og siste håp om en sesong var ute, gav vi spillerne litt ferie. Ellers har vi trent godt hele veien, sier trener Øystein Elvestad.

Les mer: Pors bygger mot opprykk: - Er på et nivå klubben ikke hører hjemme

Sender spillere oppover

Selv om Sola har stått fast på nivå 4 har enkeltspillere reist oppover i seriesystemet. Toppscoreren fra 2019-sesongen scoret sitt første Eliteseriemål for Viking i fjor. Sebastian Sebulonsen er bare en av flere talentfulle spillere, som har vært innom Sola på veien mot større arenaer.

- Vi har sendt 4 spillere til Eliteserien og OBOS samt sikkert 10 til PostNord-ligaen. Det er både en styrke og svakhet å utvikle spillere som blir attraktiv for andre klubber. Vi mister spillere når de er klare for neste steg, men samtidig får vi inn unge, lovende gutter med ambisjoner om å ta de samme stegene. Dermed får vi også trent som et toppfotball-lag. Vi har fem økter i uka, og kan kun tilby en god treningskultur. Lønningsliste har vi ikke, men god spillerutvikling setter oss i en god posisjon for å hele tiden utvikle både lag og spillere videre, sier trener Elvestad videre.

Spillergruppa har endret seg noe siden oppstarten til 2020-sesongen, som det aldri ble noe av.

- Vi har mistet Sander Grelland til Fram Larvik og Jo Stålesen til Vard Haugesund, men så har vi forsterket oss med blant annet tre unge spillere fra Sandnes Ulf. Vi har nok ikke samme bredden i stallen som i januar i fjor, men det tror jeg gjelder mange andre i 3.divisjon også. Kvaliteten er bra på det vi har, fortsetter Elvestad.

Les mer: Klubblegenden tror på cupfest og grei skuring

Vanskelig å spå

Han startet som kommersiell leder i Sandnes Ulf i september i fjor. Klubben han har vært i som både spiller og mye annet gjennom en årrekke. I tillegg trener for Lura og Sola de siste sesonger.

Årets sesong i 3.divisjon avdeling 3 blir 13 kamper med motstand fra Agder og Rogaland. Det er ikke råd til mange feilskjæra, og samtidig blir det veldig spennende å se status hos andre lag når korona-tåka letter til seriestart 7.august. Sola åpner hjemme mot Staal Jørpeland.

- Det blir viktig å være med fra start av, og slik setter seriestarten mot Staal en nøkkelkamp. De er også et lag som har tatt mål av seg til å være med i toppen. Ellers er det vanskelig å spå hva som kommer. Vidar er en kandidat, og Viking 2 ville ha vært det. Om 2er-lagene kunne ha rykket opp. Vindbjart ryktes å ha jobba godt, og er tradisjonelt et PostNord-lag. Djerv 1919 er også noe vi tror blir sterkt, men mye går på rykter i tider hvor man ikke får referanser å måle seg på, sier Sola-treneren.

Sola var blant de kjappeste til å spille sin første treningskamp etter at regjeringen overraskende åpnet opp for kampaktivitet i breddefotballen.

- Vi hev oss rundt og møtte Staal dagen etter vi hadde fått grønt lys. Det ble 1-2-tap, men først og fremst en veldig rar kamp å spille etter så lang tid uten kamp. Det var mye folk, stor interesse og pågang fra media til den kampen. Noe som var veldig artig. Vi møter Vidar i helga, så er det Madla i 1.runde av cupen. Det er en motstander vi skal ha en sjanse mot, og et avansement i cupen er spennende. Det gir oss mer kamptrening. I tillegg er cup-avansement alltid ei gulrot på andre måter, avslutter Sola-trener Øystein Elvestad.

Les mer: Opprykksfavoritter i rute

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form