«Norge rundt»: Opprykksfavoritter i rute

Seriestarten i Norsk Tipping-ligaen er under en måned unna for Lyn og Hønefoss. Med sen oppstart og halv serie, er to av opprykksfavorittene i full gang med siste finpuss av formen.

Nivå 4 i norsk fotball har sammen med lavere breddefotball ikke spilt en seriekamp siden høsten 2019. Grunnet korona-pandemien har det heller ikke vært anledning til å gjennomføre vanlige treninger over tid siden 12.mars i fjor. Dermed bestemte forbundsstyret at rekruttlagene i Norsk Tipping-ligaen, ikke kan rykke opp til PostNord-ligaen i 2021-sesongen. De kan derimot rykke ned.

Slo Jevnaker

Det gjør opprykkshåpet større for enkelte andre klubber, der Hønefoss i avdeling 2 nok er meget lystne på å starte oppturen igjen etter å ha rykket ned fra Eliteserien i 2013. Tre tester har det blitt etter at regjeringa åpnet for treningskamper i breddefotballen. Den første endte i en kontrollert 4-0-seier mot Jevnaker (4.divisjon). Lars Rydje(2), Jason Bli og Alexander Groven scoret målene i kampen over 2 x 35 minutter.

Den andre testen var mot et skarpt Mjøndalen 2 på Consto Arena, der målet til Amar Colic ble kampens eneste. Dette var også 21-åringens første kamp i HBK-drakta. Deretter ble Gjelleråsen for sterke i 0-3-tapet, før siste test er hjemme mot Lørenskog 17. juli.

Klubbene i Norsk Tipping-ligaen serieåpner helgen 7.-8. august, men skal allerede 24. og 25. juli spille 1. runde i NM. Der tar Hønefoss i mot Strømsgodset.

Lyn skal opp

Lyn startet tidligere i år en kronerulling, og fylte opp en emisjon på 10 millioner kroner. Den friske kapitalen skal legges i grunnmuren for å få den gamle storheten tilbake i det beste selskap. Planen om Eliteseriespill i 2026 har opprykk denne sesongen som første mål.

Trener Bent Inge Johnsen så senest sine utvalgte spille 3-3 mot Follo hjemme på Kringsjå, der gjestene ledet 2-1 til pause i en kamp som var første treningskamp for begge lag på 16 måneder. Det etter at Follo hadde satt en ball i hvert av målene før 20 minutter var rundet. Først et komisk selvmål, der en forsvarer trodde keeper Sander Østbye stod i målet sitt.

Det gjorde Follos sisteskanse ikke, og dermed trillet ballen inn i åpent gjestebur. Felix Tonne utlignet raskt, før han var servitøren på 2-1-målet til Kristian Seteklev før hvilen. Matias Bjanes utlignet for Lyn, før Eirik Bækkelund sendte hjemmelaget i føringen i en omgang preget av mange bytter. Ola Kjølberg reddet uavgjort for Follo på overtid. Dette laget er forøvrig å finne i samme avdeling som Hønefoss, og blir ventelig å finne i utfordrergruppa sammen med blant annet Pors.

Lyn ansatte nylig Tor Ole Skullerud i et deltidsengasjement ut sesongen som ny sportslig leder, og fikk Vålerenga i 1.runde av NM på Bislett 25. juli. Serieåpningen er hjemme mot Årdal 8. august. Sammen med Oslo-kollegaene Frigg og Ready er Lyn å finne i en ren vestlandsavdeling.