Lukk søk

Eliteserien

October 1, 2021

Klubblegenden tror på cupfest og grei skuring

Blir det av sine egne Rosenborg skal få det på første hinder mot Ullevaal? Melhus-trener Roar Strand er klubblegenden, som til daglig jobber med å utvikle fremtidens RBK-spillere.

Foto: Digitalsport

Siden cupen ble avlyst i koronaåret 2020, er Viking fortsatt regjerende cupmestere etter sin seier på Ullevaal i 2019. Det året Rosenborg ble slått ut på straffesparkkonkurranse av Aalesund i 4.runde.

Når Rosenborg nesten på dagen to år senere skal starte veien mot Ullevaal, er motstanderen lokale Melhus fra Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. I trenerteamet finner vi en av norsk fotballs største legender, og mannen Kjernen døpte om til supermann før han la opp i 2010. Med 645 RBK-kamper i beltet og 121 scoringer. I tillegg 42 kamper for det norske landslaget, der EM 2000 var siste mesterskap for både han og Norge.

Roar Strand er Norges mestvinnende fotballspiller. 51-åringen har vært med i alle de berømte Champions League-eventyrene til Rosenborg. 16 seriegull henger i skapet til mannen som spilte toppfotball gjennom fire forskjellige tiår etter debuten i 1989.

Midtbanespilleren var også sentral med to scoringer i seriefinalen, da Melhus spilte seg opp i Norsk Tipping-ligaen høsten 2017. Der spilte han fortsatt kamper ut 2019-sesongen, og nå er Roar Strand en del av trenerteamet i Melhus.

24. juni tar Melhus i mot Rosenborg i 1. runde av NM.

- Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg er hjemme fra ferie til den kampen, men resten av trenerteamet håndterer det med stødig hånd. Egentlig har jeg ikke tenkt så mye på det, for dette skal være en formalitet for Rosenborg. Melhus har nesten akkurat startet med kontakttrening igjen etter en heller laber periode. Uansett blir det artig. Jeg tror jeg det blir en liten festdag, sier Roar Strand.

Veldig spent

Melhus skal starte seriespillet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 borte mot nyopprykka Volda 7. august. Klubben sør for Trondheim har selv klort seg fast på trygg grunn i sine to sesonger på nivå 4. Nummer 9 i 2018 som i 2019. Årets sesong er halv serie, og full i spørsmålstegn om hvem som står hvor.

- Korona-tida har nok tatt lufta ut av flere lag enn Melhus, så jeg er like spent som de fleste andre på hvordan årets sesong blir. Det er i alle fall veldig godt å endelig være i gang igjen, sier Melhus-treneren.

Som også har en trener-rolle i Rosenborgs SalMar-akademi. Melhus-treneren er Rosenborg-legenden, som skal utvikle morgendagens springe-maskiner og moderne midtbanespillere i Rosenborg-drakt.

- Det er en jobb jeg syns er veldig spennende. Det er ivrige gutter, som byr på seg selv, og vil bli best mulig. Jeg er trener i gruppen 14-19 år, der ansvaret ligger på midtbanespillere og noen angrepsspillere. Det fysiske er viktig om man skal bli en komplett moderne fotballspiller, men det er bare en liten del av den utdanningen vi har i SalMar-akademiet, forteller en engasjert Roar Strand.

Følger med

RBK-trener Åge Hareide har varslet at han pensjonerer seg fra fotball etter årets sesong. Da Eirik Horneland var ferdig som trener i Rosenborg, meldte plutselig Dagsavisen at Trond Sollied skulle ta over med "Supermann" som assistent.

Roar Strand kan nå som da, avkrefte at han er aktuell for en posisjon i det nye trenerteamet på Lerkendal.

- De skal ha for at det i alle fall var en artig sak, men jeg har ingen planer om å steppe opp dit enda. Jeg har det veldig bra og koser meg i SalMar-akademiet. Nå er jeg også akkurat ferdig med UEFA B-utdannelsen, og kanskje sikter jeg meg inn mot UEFA-A. Man skal vite det er stor forskjell på å være spiller og trener på topp nivå. Tiden får vise om jeg velger å gå hele veien opp i toppfotballen som trener, avslutter Roar Strand.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form