Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Pors bygger mot opprykk: - Er på et nivå klubben ikke hører hjemme

Trenerteamet Stig Haddal og Anders Haugseth ønsker å ta Pors opp igjen i toppfotballen, men årets sesong i Norsk Tipping-ligaen blir som å spille 13 cupfinaler mot flere gode motstandere.

Foto: Pors Fotball

Pors var en gang best i Telemark. De blå fra Porsgrunn spilte playoff om opprykk til 1. divisjon. Storhetstida, da Odd kavet rundt i 3. divisjon. Klubben fra "Vestsida" har aldri manglet ambisjoner, og ofte har de blå vært både høye og mørke i januar. For å ikke være i nærheten når status gjøres opp på høsten. Siden nedrykket fra PostNord-ligaen i 2016, har det blitt en andreplass og to sjuendeplasser i 3. divisjon.

Målet om retur til 2. divisjon har vært der hver av de tre sesongene.

2021-sesongen er knappe tre uker unna. Det blir 13 intense kamper i avdeling 2, der første oppgave heter Åssiden borte. På papiret kanskje den tøffeste av av de seks avdelingene i årets Norsk Tipping-liga.

Stig Haddal tok med seg assistent Anders Haugseth fra by-rivalen Urædd. De skrev 2-års avtale med Pors, med en langsiktig målsetning om å bygge opp treningskultur og lag sterkt nok til å igjen spille i 2. divisjon. På humoristisk vis kan man si de er ubeseiret som Pors-trenere. Om man skal ta det mer seriøse, er lysten til å lykkes stor for den unge trenerduoen. Utfordringen er at etter korona-avlyste 2020 vet man fint lite om hvor gode de andre lagene i avdelinga er.

- Vi har ambisjoner både som klubb og lag, og Pors er på et nivå klubben ikke hører hjemme. Vi er trygge på oss selv, men har veldig få referanser og mindre oversikt enn noen sinne. Vi aner ikke hvor vi står, og alle restriksjonene under korona-pandemien har ikke gjort det noe enklere. For vår del var det å gå fra Urædd til Pors et steg i riktig retning, og vi har tatt noen grep vi mener var nødvendige her i klubben. Det ene er å sette sammen en tropp som er gode på å trene mye. Derfor har vi bygd opp en god treningskultur under korona-pandemien. 7. plassene de to siste sesongene er ikke godt nok. Odd er Grenlands klare nummer 1-klubb. Vi skal være en like klar nummer 2-klubb. Det er viktig for å kunne rekruttere gode spillere til klubben, og samtidig være et godt alternativ for de som ikke holder Eliteserie-nivå riktig enda, innleder hovedtrener Stig Haddal.

Les mer: Klubblegende tror på cupfest og grei skuring

Cupfinale hver helg

Tradisjonelt har Pors hentet inn mange spillere fra Odds juniorlag. Utfordringa de siste sesongene har vært at de nest beste Odd-spillerne har valgt en tilværelse i Odd 2 i 2. divisjon framfor å ta steget ned i 3. divisjon. Mange mener at Pors har potensialet for å spille både en og to divisjoner høyere opp, men i 1. divisjon har ikke klubben spilt etter nedrykket i 2007.

Nå ser det mer spennende ut enn på flere sesonger. Både med A-stallen og det faktum at klubben selv har en stor spillergruppe på juniorlaget. Det er dog et stykke derifra til å planlegge opprykksfesten. Man skal ikke ha mange feilskjæra i år, før opprykksplaner kan skrinlegges.

- Det er en tøff avdeling med mange gode lag. Hønefoss og Eik Tønsberg har ambisjoner, og det er flere med potensiale bak der igjen også. Det blir som å spille 13 cupfinaler med seks poeng til vinneren. Marginer blir veldig viktig å ha på sin side i høst, og vi skal gjøre alt vi kan for å få de på vår side. Opprykk blir på et vis bonus for det laget som lykkes. Så blir det veldig brutalt for de tre lagene som rykker ned. Kommer man skjevt ut, blir det fort mye stress og jag, fortsetter Haddal.

Uten en skikkelig kamp siden vinteren 2020, var det viktig å få i gang hele spillergruppen i de første treningskampene. Begge to har blitt spilt mot avdelingskollega Halsen, og det blir også den tredje.

- Det har vært mye nedstenginger i Vestfold og Telemark, og lokale smitteutbrudd har gjort det enda vanskeligere å finne motstandere når man ikke skal reise for langt. Dermed endte vi opp med Halsen, der fokus har vært på alt annet enn resultat. Treningsmessig har vi heller ikke fått jobbet så godt med spillestil som vi har ønsket, men vi har fått inn spillere vi mener kan tilføre not til vår måte å spille fotball på, sier Pors-treneren videre.

Les mer: Opprykksfavoritter i rute

Formlag i cupen

Spillergruppa hadde 10 dagers ferie før Pors samlet troppene til trening onsdag denne uka. Treningskampen mot Halsen blir siste gjennomkjøring før Sandefjord kommer til Pors stadion søndag 25. juni. Et lag som har imponert de fleste under første tredjedel av Eliteserie-sesongen.

- Det blir en kul kamp for oss. Vi er underdogs, og er forberedt på å få jobbe mye med det defensive der. Så får vi håpe det løser seg på overganger eller dødballer. Sandefjord er brått et formlag i Eliteserien, men seire mot Bodø/Glimt, Stabæk og Sarpsborg 08. De spiller en offensiv artig form for fotball, og jeg syns de har sett veldig bra ut. Jeg så vel ikke helt den komme før seriestart, avslutter Pors-trener Stig Haddal.

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form