Lukk søk

Obosligaen

May 2, 2021

Blink ser mot Glimt: - Håper å etablere et samarbeid

Tom Dent har vært med på opprykk, seriesølv og mesterskap med Bodø/Glimt. Nå er målet å utvikle Stjørdals-Blink til en etablert OBOS-klubb.

Tom Dent er opprinnelig fra Bournemouth, men briten har til tross for sin unge alder, allerede fått med seg mye i norsk fotball. Han kom til Bodø, da byens fotballstolthet rykket ned fra Eliteserien sent på høsten 2016. Dent kom da fra jobben som assistenttrener i Stjørdals-Blink. For den unge treneren skulle de neste årene bli en eventyrlig reise. Dent gikk inn i Bodø/Glimts akademi, og hadde spesielt ansvar for klubbens rekruttlag og de såkalte bro-spillerne. De som lå i utviklingssona mellom første- og andrelag. Briten hadde også noen vikar-innhopp i trenerteamet på benken i Eliteserien.

Etter fire sesonger på Aspmyra skal OBOS-ligaens nest yngste trener prøve å løfte Stjørdals-Blink fra playoff-dramatikken i fjor til en etablert plass i OBOS-hierarkiet.

- Jeg trives godt i klubben, og rollen som hovedtrener. Prosjektet her er veldig spennende, og klubben har vokst mye siden jeg var her sist. Jeg håper å gjøre noe av det samme som Bodø/Glimt gjorde etter nedrykket til OBOS. En rendyrking av 433, og utvikling av unge spillere. Det er litt av den reisen vi har startet på, og målet er å etablere seg i OBOS. Det er der jeg kommer inn, sier Blink-trener Tom Dent.

Les mer: OBOS-profil tvunget til å legge opp-Meldingen fra legen kom som et sjokk

Ser mot samarbeid

Lørdag er det endelig duket for årets første treningskamp. Lista ligger på Molde i rosenes by, og tida fram til seriestart er knapp. 15.mai står det om de første seriepoengene på Briskeby mot HamKam.

- Selv om det har vært en spesiell vinter, har vi brukt tida godt. Vi har fått jobbet mye med grunnspill og spillestil, og vi skal være godt drillet inn mot første treningskamp. Molde har imponert i Europa i vinter, og vil gi oss verdifulle preferanser på både lags- og spillernivå. Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Serien starter med HamKam og Sogndal. To lag som ønsker seg opprykkskamp, og vi vil få en viss indikasjon på hvor vi står direkte. Jeg er helt overbevist om at årets OBOS-sesong blir enda tettere enn i fjor. To solide lag i Fredrikstad og Bryne har kommet opp, mens de som kom ned fra Eliteserien må tåle sine favorittstempel i år, fortsetter Dent.

Han fyller 30 år søndag. Kun Strømmen-trener Ole Martin Nesselqvist er yngre før årets OBOS-sesong sparkes i gang.

- Jeg hadde håpet å seriedebutere som Blink-trener, mens jeg fortsatt var i 20-åra. Det går ikke nå, sier en leende brite på meget godt bokmål.

Det er visse "frynsegoder" Blink har fått med på flyttelasset fra Bodø. Gullgutter med utvikling i blikket, som kjenner godt til hva Tom Dent står for som trener. Runar Hauge kom på lån for få dager siden, mens Aleksander Foosnæs har signert kontrakt ut 2023 på M.U.S. stadion Sandskogan. To spillere med kvaliteter som passer utmerket inn i 433.

- Det er noen fordeler med å ha vært noen år i Glimt selvsagt, og på sikt håper vi å kunne etablere et samarbeid med Bodø/Glimt. Det vil være en vinn-vinn-situasjon for alle, der deres talenter får verdifull matching i OBOS. Det vil gagne både oss og Glimt, som får mer erfarne spillere i retur. Foreløpig bruker jeg bare nettverket mitt, men Runar er en veldig spennende kantspiller som vil passe oss bra. En modig 19-åring med mange kvaliteter. Fordelen med å hente spillere fra Glimt, er at vi vet hva vi får både som type og spiller, sier Tom Dent.

Les mer: Tabelljumbo sparker oppover med ny trener og spiss fra Italia

Bedre enn i fjor

Stjørdals-Blink rykket opp i PostNord-ligaen til 2018-sesongen, der nord-trønderne tok en Houdini-manøver i siste serierunde. På mirakuløst vis berget Blink plassen takket være seier hjemme mot Brattvåg. Samtidig som Vålerenga2 punkterte totalt på Jæren etter å ha ledet 3-0 og 4-2 i 4-5-smellen. Sesongen etter var laget bunnsolide med en rekke lånespillere fra Ranheim, og Blink vant avdeling 1 i PostNord. Der de var tett på å rykke ned igjen til i sin første sesong i OBOS. En brutal nedsabling av Asker i kvalikken, berget plassen på det nest øverste nivået.

Trener Roar Vikvang reiste videre til Rosenborgs akademi, og inn har Tom Dent kommet. Hvor kan vi vente oss å finne Blink på årets OBOS-tabell?

- Vi skal bli bedre enn i fjor. Det betyr 34 poeng eller mer. Vi skal slippe inn mindre og score flere mål. Dess fortere vi klarer det, dess raskere justerer vi målsetningen. Jeg tror det er en veldig realistisk målsetning ut fra at tropp og spillere er både mer erfarne og bedre enn i fjor. Samtidig vil vi måtte håndtere et annet press i år enn det man får som nyopprykket. Det tror jeg guttene skal klare, og vi er bedre forberedt nå enn i fjor, sier Dent videre.

Han har faktisk allerede sendt Stjørdals-Blink til Eliteserien. Et simulert opprykk så dann. På Football manager.

- Jeg skulle ønske jeg kunne melde at det var takket være coaching i verdensklasse, men det var en masse tilfeldigheter som brått falt ned på min side i siste serierunde. Jeg spiller Football Manager av og til når det er ledig tid til å kople ut trenergjerningen. Om ikke får jeg håpe den prestasjonen er et godt tegn på hva som venter oss i årets OBOS-sesong, melder Dent.

Briten opplever stor interesse rundt det som skjer i OBOS-ligaen. Det er ekstra morsomt for alle som er glad i nivå 2 av norsk ball.

- Det er veldig artig at det skrives mye rundt de to øverste nivåa i Norge, og det er selvsagt ekstra artig for oss. I Blink er vi mer opptatt av å la ballen snakke, framfor å snakke oss gode før det er spilt om et eneste poeng, avslutter Blink-trener Tom Dent.

Les mer: Stor oversikt - slik spilles helgens 21 treningskamper

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form