Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

Tabelljumbo sparker oppover med ny trener og spiss fra Italia

Gaute Bjørn Olsen er mannen som skal løfte sist sesongs suverene PostNord-tabelljumbo, og på Fløyabanen har det også blitt signert inn spennende navn i vinter.

Mikael Raimo Johnsen takket for seg som trener for Fløya etter 2020-sesongen. Et fotball-år som ble ekstremt vanskelig for nummer 3-klubben i Tromsø. Opprykksjubelen sto i takbjelkene høsten 2019, før en dramatisk vinter med konflikter internt i klubben førte til at Fløya måtte starte sesongen i PostNord-ligaen med et nesten helt nytt lag. Da hadde exiten til trenerduoen Stein Berg-Johansen og Roger Lange, som ledet laget til det historiske opprykket, resultert i mannefall fra A-laget.

Et tungt fotball-år blandet ut med korona-pandemiens følger, ble summert opp med ett stakkars poeng i avdeling 1, der Fløya endte som soleklar tabelljumbo. "Lyspunktet" var 1-1 borte mot Senja. Redningen for laget ble pandemiens konsekvenser for Norsk Tipping-ligaen, der alt ble avlyst. Ingen lag opp - og heller ingen lag ned fra PostNord-ligaen.

Dermed kunne Fløya starte trenerjakten med fortsatt nivå 3-status. Breddeklubben, uten spillere på proff-kontrakt, fikk nei takk til svar hele veien frem til januar gikk over i historien. Da takket Gaute Bjørn Olsen ja til å ta på seg jobben med å løfte grønn-trøyene opp fra kjellergulvet.

Det går mot lysere tider på Fløyabanen. Bokstavelig talt, og serieåpninga er spådd til å bli 5.-6.juni.

- Fotball-livet er enklere når man har en dato i det minste å forholde seg til. Vi har trent godt, men er som alle andre usikre på hvor vi står. Det er i alle fall sikkert at vi poengmessig skal bli bedre enn i fjor, innleder Gaute Bjørn Olsen.

Spiss fra Italia

Den nye treneren har fått inn litt mer rutine i en ellers ung tropp siden sin inntreden i Fløya. Før helgen signerte han også en spiss fra italiensk Serie C i nordmannen Abou David Mendy. 20-åringen har en fortid i Lyn og spilte senest for AS Bisceglie i 2019. Mendy trente med Fløya tidligere i vinter, og har nå flyttet nordover.

Gaute Bjørn Olsen har også fått Tobias Schjetne til å gjøre comeback i grønt etter den bitre exiten på tampen av 2020-sesongen. Midtbanespilleren var en av utbryterne da, men nå er 29-åringen tilbake fra Senja som spillende assistenttrener i Fløya. Øyvind Sandnes Olsen gjør også comeback i klubben.

- Det er to spillere som har vært med lenge, og vi får dermed inn litt rutine. Vi er først og fremst et ungt lag med mange talentfulle spillere, som vi prøver å få ut potensiale i. Fløya trives med å være nummer 3-klubben bak Tromsø og Tromsdalen, for det gir oss en arena for unge spillere som ønsker utvikling, utfordringer og som vil bli lagt merke til, sier trener Olsen videre.

I tillegg er den unge og lovende Bodø/Glimt2-keeperen Marcus Ellingsen Andersen(19) hentet inn på lån. De første signeringene til trener Olsen var midtstopper Henrik Fløgum (21) fra Raufoss og spissen Vebjørn Skorpen (24) fra Tverrelvdalen.

Unge spillere trekker mot PostNord-ligaen og Fløya, der treneren har fartstid i mange sesonger på de to nivåene rett under og i Tromsdalen-systemet. I tillegg har Gaute Bjørn Olsen vært assistent i Senja under 2016-sesongen, da en spissing av nivå 3 gav nedrykk for laget som samlet sammen 29 poeng på 9.plass. Han har ingen tro på at ekspertisen levner Frøya den minste sjanse til å klare seg unna nedrykk i 2021, men mister ikke nattesøvn av det.

- Et nedrykk vil ikke være noen krise. Selv om alle tipper oss ned skal vi ha fokus på egne prestasjoner hele veien, sier trener Olsen.

I år står klubben uten et juniorlag, men det gror godt i rekkene under. A-laget vil nok få en lav snittalder også denne sesongen.

Spørsmålet er hvor gode blir Fløya i 2021?

- I Tromsø er det få lag som får trene ute før april, og den måneden kan være rett så lunefull her oppe. Vi har derfor hatt lite tid på stor bane, men det blir bedre utover. Jeg så noen kamper i fjor, men vet ikke hva de drev med ellers på trening. Det er mange unge spillere, som nå har blitt et år eldre. I tillegg har vi jobba med, og skal fortsette med, å bli bedre i begge bokser. I fjor ble det for mange enkle mål bakover, og for få mål fremover. Det var nok den største utfordringa i 2020, avslutter Fløya-trener Gaute Bjørn Olsen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form