Lukk søk

Eliteserien

May 2, 2021

Stor oversikt: Slik spilles helgens 21 treningskamper

Er du en av de som har solid med fotballabstinenser nå? Fra og med lørdag kan klubbene i de to øverste divisjonene igjen spille treningskamper!

Og selv flere av klubbene som først denne uken kunne gjenoppta normal trening etter å ha fått unntak i tiltaksnivå 5A, planlegger å spille treningskamp etter kun noen få fotballøkter.

Samtlige lag i de to øverste divisjonene for herrer skal i aksjon denne helgen med unntak av Haugesund og Aalesund. Seks av lagene på øverste nivå har også spikret nye kamper allerede onsdag neste uke der blant annet Vålerenga møter Sarpsborg i Oslo.

Det var tirsdag klubbene i de to øverste divisjonene for kvinner og menn fikk tillatelse til igjen å spille treningskamper innenfor en forsterket smittevernprotokoll og med kortest mulig reisevei.

I protokollen heter det blant annet at alle med tilgang til indre bane og alle som reiser med bortelaget skal ha levert negativ koronatest 48 timer før treningskampen.

600 tilskuere

Mens klubbene i områder der tiltaksnivå A og B er gjeldende ikke får slippe inn hverken tilskuere eller media, har for eksempel Kristiansund BK startet billettsalget til lørdagens kamp mot Ranheim. De får slippe inn maks 600 tilskuere fordelt på tre kohorter.

Rosenborg er en av klubbene som planlegger å rekke fem treningskamper før seriestarten andre helgen i mai. Haugesund har booket kun to , og er en av få klubber med matchfri i helgen før Åsane venter neste søndag.

- Vi velger å spille kun to treningskamper dersom seriestart går som planlagt. Det er fortsatt mye usikkerhet knyttet til når vi kan gjenoppta fellestreninger og hvordan det påvirker tidspunktet for seriestart, men dersom den utsettes ytterligere flyttes disse to treningskampene parallelt med ny seriestart, sa sportslig leder Eirik Opedal til FKHs hjemmeside tidligere denne uka.

Aalesund hadde planlagt å møte Sogndal i helgen, men etter litt frem og tilbake blir det kamp mellom Eirik Bakkes menn og Brann. AaFK må dermed vente.

Treningskamper menn:

Lørdag 13.00:

Vålerenga - KFUM Oslo
Rosenborg - Raufoss

Lørdag 14.00:

Mjøndalen - Grorud
Start - Bryne

Lørdag 14.30:

Molde - Stjørdals-Blink

Lørdag 15.00: 

Sogndal - Brann

Lørdag 15.30:

Kristiansund - Ranheim

Lørdag 16.00:

Odd - Sandefjord
Viking - Åsane

Lørdag 17.00:

Jerv - Sandnes Ulf

Søndag 12.00:

Bodø/Glimt - Tromsø

Søndag 13.00:

Sarpsborg - Stabæk

Søndag 14.00:

Strømsgodset - Lillestrøm

Søndag 15.00:

Fredrikstad - Ull/Kisa

Søndag 16.00:

HamKam - Strømmen

Treningskamper kvinner:

Lørdag 13.00:

Rosenborg - KIL/Hemne

Lørdag 14.00:

Amazon Grimstad - Lyn
Øvrevoll Hosle - Fart
Røa - Hønefoss

Lørdag 16.30:

Vålerenga - Grei

Søndag 13.00:

Åsane - Sandviken

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form