Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Trøndelag 2

Ranheims rekrutter bør kunne slå tilbake. Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Odds på kampene får du her!

4. divisjon avdeling 2 ser ut som en mer ujevn affære enn den andre trønderavdelingen. Til tross for to lag som rykket ned fra 3.divisjon bør dette være en avdeling hvor også noen outsidere kan melde seg på.

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Trøndelag 1

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Agder
LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Akershus

LES OGSÅ: 4.divisjonstipset Buskerud

Coolbets sesongodds:

1. Ranheim 2

Coolbets vinnerodds: 2.25

Det ble en tøff sesong i 3.divisjon i fjor for rekruttene. 1-10 for Volda, 0-7 for Spjelkavik og 3-6 for Tynset var resultater som bidro til å sende laget ned. Det ble en litt for kort sesong og litt for mange kamper uten forsterkninger fra førstelaget. Samtidig viste ungguttene hva som bor i dem da de spolerte nabo Strindheims opprykkshåp ved å holde dem til 2-2 i nest siste serierunde.

Noen av de eldste som spilte for andrelaget i fjor har dratt videre, men har samtidig beholdt flere som fikk mye nyttig erfaring i fjor. Spillere som Preben Asp (7 mål i fjor) og Alexander Gløsen (eks-Bodø/Glimt) bør begge vise veldig høy 4.divisjonsklasse. Så er det for det meste ganske kortreiste kamper mandag og tirsdag, noe som bør gi gode muligheter til å ha med mange fra benken. Spillere som Magnus Høiseth og ungguttene Ruben Alte, Sevald Andreassen og Adrian Bartel har spilt mye i vinter, men kan være ute av elleveren når alvoret starter.

Ser ut som de fleste av de tøffeste konkurrentene har havnet i den andre avdelingen, så her bør mulighetene være gode for Ranheim 2.

2. Buvik

Coolbets vinnerodds: 5.50

Det er sjelden kjedelig i Buvik. I 2016 og 2017 ble det to nedrykk på rad, slik at klubben suste rett fra 3.- til 5.divisjon. I 2019 ble det opprykk igjen, men det ble ikke to opprykk på rad siden det stoppet i avdelingsfinalen mot Kvik forrige sesong.

Etter korona har flere unge, lokale spillere tatt steget opp fra eget juniorlag og blitt viktige for A-laget. Deriblant Marcus Nyang, som scoret nest flest i avdelingen med 10 mål i fjor. Har samtidig hatt med noen viktige, erfarne spillere. Even Nilsen har trappet ned nå, men spillere som Tom Framnes og Christian Sommerschild har vært med på hele veien fra 3.divisjon og ned.

Matchet nesten nabo Orkla i cupen, men måtte gi tapt med 1-2. Bør henge med i toppen igjen i år.

3. Nardo 2

Coolbets vinnerodds:

Har hatt gode juniorårganger lenge, men gir ofte fra seg gode spillere til Rosenborg. Førstelagets nedrykk fra 2.divisjon vil også kunne merkes her. Andrelaget med en fin 2.plass bak Trygg/Lade i sin gruppe i fjor, men vil nok få merke at antall lag er doblet, og at førstelagsstallen er tynnere.

Spillere som Kristoffer Halvorsen og Thomas Pedersen er belønnet med A-lagsplass etter prestasjoner her. Isak Hustad spilte en del for førstelaget i fjor, mens Jonas Strand noterte seg for 8 mål for andrelaget.

4. Heimdal

Coolbets vinnerodds: 15

En skuffende sesong for laget fra Trondheim sør i fjor. I en veldig jevn avdeling berget de seg så vidt unna nedrykk med seier over Vuku i siste serierunde. For det meste spillere med fartstid i klubben eller de nærliggende lagene, og hvor få har spilt høyere. Sondre Garstad (Tiller) et unntak, mens Marius Sandnes (Bl.a. Krokelvdalen) flyttet sørover i fjor og styrket keeperplass. Oscar Kaplanski (Clausenengen) en av forsterkningene nå.

Bør være bedre enn de viste i fjor.

5. Tynset

Coolbets vinnerodds: 2.60

Det ble en tøff sesong for Tynset i 3.divisjon i fjor. 12 av 13 kamper ble tapt, og det ble hele 51 baklengs.

Den geografiske plasseringen gjør at man må rekruttere fra et tynnere befolkningsgrunnlag enn flere konkurrenter. Samtidig er man utsatt når spillere forsvinner. Brødrene Knut og Erling Kleppo Vangen har vært ettertraktet og valgte Tiller i 3.divisjon, mens Eirik Åsen havnet i Trygg/Lade. Samtidig har en annen viktig brikke i Brede Moen trappet ned til Tyldal. Iver Nystuen med 5 mål i fjor har blitt værende, og kan fort score mye i år.

Evigunge Morten Aakerøien er trener, men 48-åringen kan nok bli å se på banen igjen også, slik han har vært siden forrige årtusen. Har hentet keeperen Martynas Drauksas fra Litauen. 0-3 for Kvik i NM-kvalifiseringen bærer litt bud om hva som kan være i vente denne sesongen.

6. Strindheim 2

Coolbets vinnerodds: 75.00

Rykket opp fra 5.divisjon forrige sesong. Førstelaget har ambisjoner, og Strindheim er en stor klubb med store kull på aldersbestemt nivå. Det gjør at de fleste er fra området, men spillere med erfaring fra større klubber, som Ola Brustad (KFUM), Ask Angellsen (Junkeren) og Nikolai Skaue (Fløya) spilte også mye for andrelaget i fjor. Mathias Moe Heggem (8 mål) ble toppscorer for et scoringsvillig lag.

Et lag som Strindheim bør kunne ha et andrelag som klarer seg greit i en avdeling som denne.

7. KIL/Hemne

Coolbets vinnerodds: 15.00

Lenge var KIL/Hemne virkelig å regne med, og i tillegg til spillere som Vegard Forren og Pål André Helland var det mange gode spillere som ble værende i moderklubben. Rykket ned på ekstremt bittert vis i 2016 da 3.divisjon skulle halveres. Dårligere målforskjell enn Tillerbyen, som vant 9-0 mot et syltynt Stjørdals/Blink 2 i siste runde. Siden har laget fra Kyrksæterøra grodd fast i 4.divisjon.

Noe rutine i spillere som Håkon Aarvåg og gode Anders Volden, som scoret 10 mål i fjor. Pål Fredrik Simonsen til Orkla er et tap. En middels sesong med 16 poeng på 10 kamper i en ujevn avdeling. En plass rundt midten virker trolig.

8. Trønder-Lyn

Coolbets vinnerodds: 100

Trønder-Lyn fra Kvål, litt sør for Melhus, skal forsøke seg i 4.divisjon etter å ha rykket opp via kvalifisering fra 5.divisjon i fjor. Noen spillere med erfaring fra dette nivået og litt høyere. Jacob Berntzen scoret 16 mål i høst, og scoret mye for Svorkmo i 4.divisjon i 2019. Både Erase Gherbe (Kolstad), Håkon Morken (Kolstad) og Rodgers Kalyango (flere klubber) har spilt 3.divisjon, men det er noen år siden.

Flere spillere som har bøttet inn mål i 5.divisjon, slik som Jacob Berntzen (16 mål i fjor) og brødrene Oliver Aune (80 mål på 79 kamper) og Anton Aune (9 mål i fjor). Noen gode treningskamper. Kan de klare å bite fra seg på et nytt nivå?

9. Charlottenlund

Coolbets vinnerodds: 25

Challa var veldig lenge et lag med mange sterke navn og spillere med erfaring fra høyere divisjoner, men treningsiveren var kanskje ikke like stor som i andre klubber. Fikk bakoversveis av Tiller i cupen og lå under med 5 mål før 20 minutter var spilt.

Flere av de gamle traverne ga seg da korona stoppet sesongen. Kombinasjon av noen som har vært med en stund og unge spillere fra egne rekker og blant annet Ranheim. Joakim Solem (Ranheim) et av de mest kjente navnene, mens Kevin Kvamvold har gjort seg bemerket både som storscorer i lavere divisjoner og med Paradise-deltakelse.

10. Hitra

Coolbets vinnerodds: 50

Øylaget har en stall nesten utelukkende bestående av spillere fra egne rekker. Det holdt til en 4.plass i pulja i høst, men skilte en del opp til de tre beste i kvalitet. Ga Melhus god kamp (1-2) i cupen.

En av få spillere som ikke er fra øya er keeper Fredrik Norum, med fortid i både Bodø/Glimt 2 og Paradise Hotel. Se opp for storscorer Sindre Kvakland, som har passert 20 mål de tre siste fulle sesongene i 4.divisjon.

11. Orkla 2

Coolbets vinnerodds: 75

Oppgaven med førstelag i 3.divisjon og andrelag i divisjonen under krever litt sjonglering. Litt sånn vil det også bli i år. Flere av ungguttene som spilte mest i fjor er nærmere en plass for førstelaget nå. Det var så vidt de berget plassen i fjor med 7 poeng på 10 kamper.

Har også sneket seg unna nedrykk i 3.divisjon flere sesonger. Det kan bli tøffere i år, og da kreves fokus der. Samtidig et ok kampprogram som gir mulighet for å stille med benken fra førstelaget ganske ofte.

12. Svorkmo

Coolbets vinnerodds: 100

Først en digresjon. Da jeg var student i Trondheim hadde jeg faktisk praksis på Svorkmo. La meg si at det er imponerende at en liten bygd som Svorkmo klarer å holde et lag i 4.divisjon. Nærheten til Orkanger, og dermed Orkla FK, gjør at de beste unge spillerne gjerne forsvinner. Til gjengjeld kommer mange tilbake når juniortiden er over.

Joachim Elshaug er tilbake på stopperplass i år, mens Vegard Selvnes fra Meldal fikk en drømmedebut da han scoret alle lagets mål i 4-3-seieren over KIL/Hemne i cupen. Gikk på noen store tap i fjor, og med unntak av to seiere (blant annet 15-1!) over fullstendig sjanseløse Fram, så tapte de 7 av 8 kamper.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form