Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Overgangsvinduets siste dag: ALT av overganger og rykter

Vi gir deg siste nytt før det norske overgangsvinduet stenger midnatt.

Torsdag 31.mars er siste gang på fire måneder at norske klubber kan kjøpe spillere på fire måneder. Og alt tyder på at "deadline day" kommer til å bli særdeles hektisk. For flere av de største klubbene jakter fortsatt forsterkninger, og store navn har vært linket.

Gjennom hele torsdagen kommer denne saken til å oppdateres med siste nytt fra overgangsmarkedet. Oppdater siden for å få med deg de siste oppdateringene.

I hele vinter har vi oppdatert med rykter og overganger. Hva som har skjedd fram til i dag ser du i denne saken.

SISTE NYTT:

00.00: Vinduet stengt! Da er det ingen vei tilbake, og neste mulighet til å kjøpe spillere er først om fire måneder. Minner samtidig om at vi nå er over på 1.april, sånn at alle nyheter herfra og ut må tas med en klype salt.

23.56: Bringaker klar for Kongsvinger! Med noen minutter igjen til vinduet stenger har Kongsvinger bekreftet at Mathias Bringaker er klar for klubben. Spissen er hentet fra Sandnes Ulf.

23.25: Kristoffersen klar for Ull/Kisa! Da har vi fått en overgang på tampen. Tomas Kristoffersen ble meldt aktuell for Ull/Kisa tidligere i kveld, og nå har Jessheim-klubben bekreftet signeringen av midtbanespilleren.

23.00: 1 time igjen! Det har vært en veldig rolig dag. Skal vi få se noen panikksigneringer i løpet av de 60 siste minuttene da?

22.42: Ingenting skjer i Sogndal. Den tidligere tweeten som antydet at en signering var nært forestående virker å ha vært et forsøk på humor, og ikke en reell signering.

22.39: Bringaker til Kongsvinger? Både Eurosport og Rogalands Avis har meldt at Mathias Bringaker kan være løsningen på Kongsvingers spissproblemer. Han er trolig ikke inne i elleveren i Ulf, og er dermed en spiller som kan unnværes.

22.33: Ndiaye blir trolig. Det ser ut til at Mame Mor Ndiaye ikke selges fra Raufoss til Öster. Den svenske klubben har presentert to andre angripere i kveld, og dermed tyder alt på at Ndiaye ikke skal dit.

22.31: Cheng blir i Strømmen. Christopher Cheng var et friskt pust for Strømmen i fjor. Nå har den tidligere Stabæk-spilleren valgt å bli værende på Strømmen Stadion på permanent basis.

22.29: Moula til Øygarden. Kantspiller Yannis Moula blir i 2.divisjon, men bytter ut Bærum med ambisiøse Øygarden.

22.05: Storshopping i Fløy. 2.divisjonsklubben har virkelig gjort innhogg i overgangsmarkedet i kveld. Flere av spillerne som ble 100% klare har trent med dem og vært enige en stund, men alt ble bekreftet torsdag. I tillegg til lånet av Emil Grønn Pedersen (Start) har Dirisha Gamachis (Arendal), Preben Hille (Start), Johannes Eftevaag (Start), Marius Framnes (Start), Benjamin Sundo (Donn) og Marcus Aamodt (Søgne) sine overganger godt i orden.

21.54: Ingen Wadji til Oslo. Det ser ut som at Ibrahima Wadjis mulige overgang fra Qarabag til Vålerenga ikke blir noe av. Også Nettavisen erfarer at avtalen har rent ut i sanden. Det kan trolig også bety at Amor Layounis mulige overgang til Bodø/Glimt ikke blir noe av.

21.00: AaFK bekrefter dansk dobbeltsignering. Som ventet har Alexander Ammitzbøll (AGF) og Alexander Juul Andersen (OB) blitt klare for Aalesund i kveld. Spissen Ammitzbøll har signert en fireårskontrakt, mens stopper Juul Andersen kommer på lån fra sin danske klubb.

20.55: Sogndal med signering! Tidligere i kveld meldte Sogndal at de var ferdig med handlingen. Men siste tweet fra klubben antyder noe annet...

20.35: Njie klar for Haugesund! Bilal Njie er bekreftet klar for Haugesund. Kantspilleren hentes fra KFUM, og har signert en kontrakt med rogalendingene ut 2024-sesongen.

20.34: Start-spiss til Fløy. Emil Grønn Pedersen var på lån i Fløy i høst, og scoret 6 mål da. Nå er Start og Fløy enige om et nytt utlån for angriperen. Avtalen gjelder i første omgang fram til sommeren. Også Dirisa Gamachis (Arendal) er klar for 2.divisjonsklubben i kveld.

20.33: Henriksen til Levanger. Keeper Erlend Henriksen har voktet målet til Senja de siste sesongene. Nå har han meldt overgang til Levanger, hvor han tar opp kampen mot Sebastian Heggland om keeperplassen.

20.26: Tuominen klar for Tromsø! Den finske spissen Jesse Tuominen er nå klar for Tromsø. Det bekrefter klubben til iTromsø. Finnen kommer på lån fram til sommeren fra svenske Häcken, som trenes av Per-Mathias Høgmo.

19.30: Rosenborg er ferdige. Trener Kjetil Rekdal bekrefter til Adressa at det ikke kommer noen inn på Lerkendal i løpet av kvelden. Dermed blir det ikke noe av Stefan Strandberg eller Alexander Kacaniklik til Rosenborg.

19.23: Dobbeltsignering for Aalesund! På Twitter melder klubben som at to signeringer snart skal presenteres. Det skal være snakk om to dansken, og trolig er det spissen Alexander Ammitzbøll (AGF) og midtstopper Alexander Juel Andersen (OB) som blir klare i kveld.

19.21: Ndiaye til Sverige? Svenske Smålandsposten skriver at Raufoss' angriper Mame Mor Ndiaye ser ut til å kunne havne i Öster i løpet av kvelden. Ndiaye scoret 10 mål i fjor, og vil være et stort tap for Raufoss om han selges i kveld.

19.19: Hadaya til Bryne. Den svenske målvakten Elias Hadaya skal spille vårsesongen for Bryne på lån fra Kristiansund, hvor han ville vært et tredjevalg.

18.52: Action i Åsane! Bergenserne har sikret seg to forsterkninger i kveld. Backen Oliver Juul Jensen har trent med klubben i oppkjøringen etter at Mike Jensen (eks-Rosenborg) tipset om ham. Nå er 20-åringen meldt spilleklar. Samtidig returnerer kantspiller Kristoffer Larsen til Åsane. Han spilte for Odd sist sesong, og har vært klubbløs i vinter. BA skriver samtidig at midtbanespiller Tomas Kristoffersen kan havne i Ull/Kisa i løpet av kvelden.

17.22: Dobbel bom for RBK? Ifølge medier i både Kroatia og Sverige ser det ut til at Alexander Kacaniklic ikke blir Rosenborg-spiller. Hajduk Split skal ha takket ja, men spilleren skal selv ha avvist å flytte til Trondheim. Samtidig melder både Adressa og Nidaros at også Stefan Strandbergs mulige overgang henger i en syltynn tråd. Avstanden mellom RBK og Salernitana skal være for stor.

16.39: Njie til Haugesund? Ifølge Dagbladet ser KFUMs kantspiller Bilal Njie ut til å bli Haugesund-spiller før vinduet stenger. KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg bekrefter at det er interesse for Njie, og at FKH er blant klubbene som er inne i bildet.

16.32: Keeperbytte mellom Tromsø og Alta. 22-årige Marius Tollefsen har takket for seg i Alta for lengst. Nå har han skrevet under for Tromsø, hvor han blir tredjekeeper. I retur sendes Mats Trige (19), som lånes ut til Alta kommende sesong.

13.30: Laugsand til TUIL. Ifølge iTromsø er Nardos stopper Sondre Laugsand på vei nordover igjen. Avisa skriver at han er enig med Tromsdalen om en toårskontrakt.

15.50: All you need is Love! Kantspiller Love Reuterswärd sa takk for seg i Fredrikstad etter forrige sesong. Men nå er svensken tilbake og har signert en ny kontrakt med østfoldingene, som har lett etter offensive forsterkninger etter Riki Albas skade.

15.47: Ekeland blir i Ulf. Til Sandnesposten sier Sandnes Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal at det ikke blir noe salg av Jostein Ekeland i dag. Midtbanespilleren har vært gjenstand for flere bud fra Haugesund nå, og tidligere har HamKam fattet interesse.

15.45: Spissjakt i Kongsvinger. Den nyoppykkede OBOS-klubben har ikke hentet noen offensive forsterkninger i vinter. Med den nylige skaden til Adem Güven har ting endret seg litt, og til MittKongsvinger sier sportssjef Espen Nystuen at de forsøker å hente en angriper i dag.

15.30: Ny Lyn-signering! Tor Ole Skullerud sitter i Eurosport-studioet torsdag ettermiddag, men Lyn har likevel nå fått på plass Julius Alexander Myrbakk. 21-åringen fra Nøtterøy kommer nå fra spill i Fram Larvik.

14.31: Wadji ønsket i Enga! Ifølge TV2 skal Ibrahima Wadji være aktuell for Vålerenga. Han gikk fra Haugesund til Qarbag i Aserbajdsjan sist sesong. Kanalen skriver at det fortsatt skal være et stykke igjen før overgangen blir en realitet.

14.05: Finsk spiss til Tromsø? Ifølge Eurosport skal Häcken-angriper Jasse Tuominen være aktuell for Tromsø. 26-åringen har spilt for klubben i to år, men har slitt med skader. Tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo kan dermed gi gamleklubben hjelp i spissjakten.

13.14: Eskesen klar for Haugesund! Klubben bekrefter at høyrekanten Julius Eskesen nå har signert. Dansken kommer fra SønderjyskE, og har signert en fireårsavtale med rogalendingene.

13.12: Svenske klar for Start! Som det ble meldt om tidligere i dag er den svenske U-landslagsspilleren Oskar Fallenius klar for Start. 20-åringen kommer på lån fra Brøndby ut denne sesongen.

12.41: Nordås aktuell for Tromsø! iTromsø melder at Lasse Nordås er aktuell for Tromsø, og det stemmer med opplysninger som NorskFotball.com også har. Spissen er tredjevalg i Bodø/Glimt nå. Siden han er U-landslagsspiller kan han også lånes ut utenfor overgangsvinduet. Tromsø er på jakt etter en spiss, og har også andre spor enn Nordås de følger i dag.

12.37: Kolskogen klar for Jerv! Mdtstopper Ole Martin Kolskogen er nå definitivt klar for Jerv. Han lånes ut fra Brann for hele kommende sesong.

12.22: Øy til Turn. Edin Øy har vært kontraktsløs i vinter. Nå har den offensive spilleren signert for Eidsvold Turn i 2.divisjon. Sist sesong spilte han for Ull/Kisa.

11.51: KBK-unggutt til Levanger. Midtstopper Bendik Brevik skal spille årets sesong i 2.divisjon for Levanger. 2003-modellen lånes ut fra Kristiansund.

11.30: Bekreftede overganger: Alle de bekreftede overgangene i Eliteserien denne vinteren finner du i denne saken.

11.08: Molde med Salvesen-framstøt. Ifølge Dagbladet skal Molde ha forhørt seg om Strømsgodsets spiss Lars-Jørgen Salvesen sist uke. Budet skal imidlertid ha blitt avslått, og det virker ikke trolig at forhandlingene fortsetter, ifølge avisa.

11.02: Danske klar for HamKam! 20-årige Oliver Sørensen skal spille kommende sesong i HamKam på lån fra Midtjylland. Han spiller sentralt på midtbanen, og har fått ti kamper for førstelaget. I tillegg har Sørensen gjort seg bemerket i UEFA Youth League, hvor Midtjylland har imponert.

10.31: Dansk spiss til Aalesund? Ifølge TV 2 ventes Alexander Ammitzbøll å bli klar for Aalesund i løpet av dagen. Spissen var på utlån til Haugesund i 2020, uten at det ble noen stor suksess. Nå skal AaFK ha vunnet drakamp med en annen klubb, og en permanent overgang fra AGF står på trappene.

10.19: Strømmen-back klar for Ranheim! Adressa melder at Ranheim har sikret seg en forsterkning. Tidligere Viking-junior Sander Amble Haugen spilte for Strømmen i fjor, men hentes nå til OBOS-ligaklubben fra Trondheim.

10.16: Eiane til Bjarg. Tidligere Molde-junior Markus Eiane blir i Bergen, men bytter ut Øygarden i 2.divisjon med Bjarg på nivået under.

09.42: Cheng til 2.divisjon? Stabæk-unggutten Christopher Cheng var i fjor leid ut til Strømmen og har i vinter vist seg frem på trening i blant annet Mjøndalen og Start. Det er ventet at han vil signere for en 2. divisjonsklubb i løpet av dagen, etter det norskfotball.com får opplyst.

09.37: AaFK-keeper til Øygarden. Enock Mawete Mwimba forlater Aalesund etter opprykket og ble torsdag formiddag klar for 2. divisjonsklubben Øygarden.

09.34: Duo til Moss. Kristian Strande ble i vinter presentert som Levanger-spiller, men hevder han aldri skrev under en kontrakt og ønsket seg senere sørover da kjæresten holder til i Oslo. Nå har saken løst seg og Strande er klar for Moss. Også Aksel Potur, som var på lån fra KFUM i fjor, har signert for Moss.

09.23: Hva skjer med Amin Nouri? Den tidligere Vålerenga-backen har vært aktuell for både Skeid og KFUM Oslo i vinter, men ønsker seg helst en fulltidskontrakt.

09.21: Fra LSK til Kjelsås. LSK-junioren Nikolai Solberg har vært aktuell for flere 2. divisjonsklubber denne vinteren. Etter det norskfotball.com erfarer er han nå på vei til Kjelsås. Han vil i så fall følge etter Greg Dusabe som skrev under for Grefsen-klubben tidligere denne uken.

09.19: Alm til 2.divisjon? Marius Alm ser ut til å ende opp med 2. divisjonsspill for Gjøvik-Lyn i vår. Stopperkjempen ønsket ikke å forlenge med Raufoss i fjor høst og endte opp i KFUM Oslo, men har trent med Gjøvik-Lyn i vinter i påvente av et nytt tilbud. Nå jobber tiden mot Alm med tanke på det norske overgangsvinduet.

09.17: Australier til Strømmen! Aiden Connor Harvey er klar for 2.divisjonsklubben! Den 23 år gamle midtbanespilleren fra Australia spilte forrige sesong for svenske GAIS. Også den tidligere Skeid-spilleren Shadi Ali skal spille for Strømmen denne sesongen.

09.12: Svenske til Start! Kan vi få dagens første signering? Start har lagt ut en tweet som viser at en overgang er nært forestående. Ifølge svensken Aftonbladet skal det dreie seg om et lån av Brøndbys svenske kantspiller Oskar Fallenius. 20-åringen har vært regnet som et stort talent, og ble kjøpt fra Brommapojkarna i fjor.

09.02: Spenning flere steder! Det er mange store navn som har blitt meldt på ryktefronten de siste dagene. Her er noen av de mulige overgangene torsdag:

* Strandberg hjem? Flere medier har meldt at landslagsstopper Stefan Strandberg kan være på vei hjem til Norge fra Salernitana og Serie A. Rosenborg er nevnt mest og først, men også Molde skal være inne i bildet.

* Kacaniklic til RBK? Den 30-årige angriperen Alexander Kacaniklic fra Hajduk Split skal være aktuell for Rosenborg. Svensken har 21 landskamper, en fortid i blant annet Fulham, FC København og Nantes.

* Layouni til Bodø/Glimt? NorskFotball kjenner til at Vålerenga og Bodø/Glimt har snakket sammen om en mulig, og svært overraskende, retur for Amor Layouni til Glimt. Den doble seriemesteren kan fort bli aktive på markedet også på siste dag.

* Haugesund på jakt. Ifølge Haugesunds Avis er dansken Julian Eskesen høyaktuell for å signere for FKH i dag. Samtidig skal klubben ikke ha gitt opp jakten på Jostein Ekeland fra Sandnes Ulf.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form