Lukk søk

Eliteserien

January 18, 2022

Silly season: Alle rykter og overganger i norsk fotball

Vi kommer gjennom vinteren og helt frem til seriestarten følge overganger, rykter og all bevegelse i norsk fotball - både på toppnivå og godt nedover i divisjonene!

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Eliteserien: Alle bekreftede overganger

OBOS-ligaen: Alle bekreftede overganger

SISTE NYTT:

18.januar: Sjølstad bekreftet klar. Som meldt tidligere tirsdag blir det retur til HamKam for Fredrik Sjølstad. Tirsdag offentliggjorde klubben at Sjølstad, som spilte for Molde sist sesong, har skrevet under en kontrakt ut 2024.

18.januar: Godset inn i Taaje-kampen. Ifølge TV 2 skal Strømsgodset ha kastet seg inn i kampen om signaturen til KFUMs målfarlige midtstopper Jesper Taaje. Fra før har kanalen meldt at Sandefjord har lagt inn bud på Taaje, og fra tidligere er det kjent at Tromsø har vært interessert.

18.kamper: Storscorer på Stabæk-besøk. Arne Gunnes, som hadde en strålende sesong i 2.divisjon for Levanger i fjor, er aktuell for Stabæk. Innherred melder at Gunnes, som blant annet scoret dette drømmemålet i fjor, skal på prøvespill på Nadderud. 24-åringen, opprinnelig fra Rennebu, scoret hele 22 mål sist sesong.

18.januar: Brenden til Jerv. VG melder at Erik Brenden skal ha akseptert kontraktsforslaget han har fått av Jerv, og dermed ser det ut til å gå mot en snarlig offentliggjøring. Brenden er kontraktsløs etter å ha spilt for Sandefjord de to siste sesongene.

18.januar: Canadija trolig tapt. Sarpsborg 08 ser ut til å miste den solide midtbanespilleren Dario Canadjija. Sportssjef Thomas Berntsen sier til SA at den kontraktsløse kroaten trolig glipper fordi han har fått bedre økonomiske tilbud andre steder.

18.januar: Tsjekker nær Glimt-overgang. Ifølge Nettavisen skal tsjekkiske Jablonec ha godtatt et bud på høyrekanten Dominik Plestil. Det har vært kjent en stund at Glimt har ønsket seg 22-åringen, men nå bekrefter spillerens agent at det kun er små detaljer som gjenstår før partene er enige.

18.januar: Svensk interesse for Gundersen. Tromsøs midtstopper Jostein Gundersen har pådratt seg interesse fra nabolandet. Ifølge iTromsø skal en svensk klubb ha lagt inn et bud på Gundersen i helgen.

18.januar: Skogvoll til TUIL. Kantspilleren Elias Skogvoll har fått lite spilletid i sine to år i Odd. I 2.divisjon har han derimot vært en attraksjon tidligere, og dermed bør champagnebrusen ha stått i taket og fyrstekaken vært hentet fram fra skapet hos Tromsdalen nå, ettersom Skogvoll er klar for klubben.

18.januar: Moula blir på Jessheim. Juba Moula var utlånt fra KFUM til Ull/Kisa i siste del av forrige sesong. Nå er det klart at kantspilleren blir værende, for tirsdag signerte han en toårskontrakt.

18.januar: Hellestø til Moss. Midtbanespilleren Vetle Hellestø, som spilte for Sola sist sesong, tar steget opp til 2.divisjon. Etter å ha flyttet østover har han nå fått en kontrakt med Moss.

18.januar: Henriksen tilbake til Pors. Laget fra Porsgrunn fortsetter å hente hjem lokale spillere, og ser ut som en virkelig opprykkskandidat i 3.divisjon. Nå er det Tobias Holtan Henriksen som kommer tilbake fra Odd, hvor han har spilt mye for andrelaget. I tillegg har Marius Bustgaard Larsen signert ny kontrakt tirsdag, mens Stefan Mladenovic kom hjem tidligere i vinter.

18.januar: Idrissi til Ullern. Nyopprykkede Ullern har sikret seg en solid forsterkning foran comebacket i 2.divisjon. Spissen Walid Idrissi, som spilte for Strømmen og Moss sist sesong, signerte for osloklubben tirsdag. Han noterte seg for 15 mål for Kjelsås både i 2018 og 2019.

18.januar: Sjølstad tilbake til HamKam. Kontraktsløse Fredrik Sjølstad skal være nær en overgang tilbake til HamKam. Det melder Hamar Arbeiderblad. Sjølstad er uten klubb etter at hans kontrakt med Molde gikk ut ved nyttår. Flere andre klubber skal også ha vært interesert i 27-åringen, deriblant nyopprykkede Jerv.

18.januar: Aas til Hauerseter. Christian Aas er ferdig i Ull/Kisa, men veteranen legger ikke helt opp. Hauerseter og 4.divisjon blir midtbanespillerens arena kommende sesong.

18.januar: To comeback i vest. Både Stord og Os i 3.divisjon har fått hver sin solide spiller til å gjøre comeback. Angriper Tor Skimmeland Aasheim er tilbake i Stord. Han har spilt for blant annet Haugesund og Viking, og hans siste kamper kom for Bryne i 2019. For Os er det stopper Vegard Skeie, som i 2020 ble hentet til Brann, som er tilbake på banen. Skeie ønsket ikke å satse videre og ble enig Brann om å terminere kontrakten. Han er klar for spill i Os nå han til sommeren er ferdig i militæret.

17.januar: Forsvarer klar for Aalesund. Serbiske Petar Golubovic er klar for den nyopprykkede eliteserieklubben. 27-åringen har vært kontraktsløs siden i sommer, og spilte sist for belgiske Kortrijk. Han har signert kontrakt for ett år.

17.januar: Gunnarsson blir i Stavanger. Det har ikke vært noen stor hemmelighet at Viking har ønsket å beholde den islandske målvakten Patrik Gunnarsson, som i høst var på lån fra Brentford. Mandag gikk overgangen i orden, og keeperen har signert en kontrakt for de fire neste sesongene.

17.januar: Kaasa klar for Molde. Enda en dårlig skjult hemmelighet har vært Markus Kaasas overgang fra Odd til Molde. Mandag ble de siste detaljene formalisert, og midtbanespilleren har signert en kontrakt ut 2025. Ifølge TV 2 betaler Molde rundt 6 millioner kroner.

17.januar: Lorient ønsker Koné. Franske Lorient har tidligere vært nevnt som en mulig destinasjon for Sarpsborg 08s angriper Ibrahima Koné. Etter at spissen har scoret to mål (begge på straffer) i Afrikamesterskapet har ikke interessen blitt dempet. Silly season-nestor Fabrizio Romano melder nå at de er i samtaler om en overgang for spissen.

17.januar: Ranmark blir i Moss. Keeper Mathias Eriksen Ranmark var på lån til Moss fra Molde sist sesong, og mandag skrev han under på en permanent avtale med østfoldingene. I nyklubben er for øvrig onkelen hans, Bengt Eriksen, nyansatt daglig leder.

17.januar: Ceide-overgang snart klar. Der er ingen hemmelighet at Rosenborgs kantspiller Emil Ceide har vært nær en overgang til Sassuolo. Nå melder TV 2 at han har tatt farvel med lagkameratene i Rosenborg, og at han er enig med italienerne om sine personlige betingelser.

17.januar: Glimt fikk back-avslag. Nettavisen og Avisa Nordland melder om at seriemester Bodø/Glimt skal ha fått avslått et bud på Lyngbys 21-årige venstreback Adam Sørensen. Også i sommer skal Glimt ha forsøkt å hente backen, og da skal budet ha vært rundt 5 millioner kroner.

17.januar: Molins blir. Veteranspissen Guillermo Molins tar en ny sesong i Sarpsborg 08. Kontrakten hans gikk ut ved nyttår, men nå har Molins skrevet under på en forlengelse ut 2022-sesongen.

17.januar: Stensrud til Odd! Mandag ble den meget spennende spissen Abel Stensrud presentert som Odd-spiller. 19-åringen scoret hele 22 mål da Skeid rykket opp fra 2.divisjon i fjor. Siden spissen kun hadde amatørkontrakt trenger Odd kun å punge ut med rundt 300.000 i utdanningskompensasjon for storscoreren, som har signert for to år.

17.januar: Islending til Sogndal? Ifølge den islandske nettsiden Fotbolti.net skal backen Hördur Ingi Gunnarsson være nær en overgang til Sogndal. 23-åringen spiller for FH i hjemlandet, og har én A-landskamp. Gunnarsson er venstreback.

17.januar: To prøvespillere i Start. U-landslagsstopper August Frobenius (18) fra Sporting Lisboa var med på Starts trening mandag. Den tidligere Stabæk-junioren var ikke eneste prøvespiller, for også angriperen Wolo Coulibaly (19) fra Elfenbenskysten viste seg fram for sørlendingene. Det melder Fædrelandsvennen.

17.januar: Roba til Oppsal. Midtstopperen Kalle Roba, som tilhørte Bryne fram til i fjor, flytter seg fra vest til øst i hovedstaden. Etter spill for Ready i 2021 venter nå Oppsal kommende sesong i 3.divisjon.

16.januar: LSK-spiller til Ull/Kisa. Den lovende midtbanespilleren Martin Bergum forflytter seg nordover på Romerike. Lillestrøm-spilleren skal spille årets sesong for Ull/Kisa i 2.divisjon. Der blir han en erstatter for Martin Torp, som i helgen signerte for Arendal

15.januar: "Mystisk" signering for AaFK. Aalesund har i sosiale medier meldt at de er svært nær en signering, og har valgt å gi et hint ved hjelp av et kreativt kryssord. Svaret på gåten er "Forsvar 27 år", og dermed er det bare å spekulere i hvem som er nær en kontrakt med sunnmøringene.

15.januar: Start-duo presentert. Vito Wormgoor og Bjarni Mark Antonsson ble lørdag bekreftet klare for sørlendingene. Wormgoor, med fortid i Aalesund og Brann, har signert for to år, mens midtbanespiller Antonsson skrev under for tre sesonger.

15.januar: Kjelsås-spiller prøver seg i TIL. Den meget spennende og dribleglade kantspilleren Yaw Paintsil skal vise seg fram for Tromsø den kommende tiden, ifølge Nordlys. 22-åringen har bekledd høyrekanten til Kjelsås de siste sesongene, og har en fortid i Årvoll.

15.januar: Braut tilbake til Bryne! Albert Braut Tjåland lånes ut fra Molde til Bryne fram til sommeren. Spissen, født i 2004, er mest kjent som fetteren til Erling Braut Haaland, og har fått en del oppmerksomhet etter at han fulgte i sistnevntes fotspor da han gikk fra Bryne til Molde. Nå skal Tjåland forsøke å få spilletid i OBOS-ligaen i noen måneder. Samtidig har spissen Torben Dvergsdal, som var utlånt til Notodden halve forrige sesong, meldt permanent overgang fra Bryne til Varhaug i 4.divisjon.

15.januar: Lillo klar for Hødd. Den solide midtstopperen Thomas Lillo takker for seg etter ett år i Notodden. Lørdag ble han presentert som Hødds første nysignering foran kommende sesong. Midtstopperen hadde en god sesong i 2.divisjon i fjor, og noterte seg også for fem scoringer.

15.januar: Kolbjørnrud legger opp. En av 2.divisjons beste backer takker for seg. En ny jobb gjør nemlig at Johan Kolbjørnsrud takker for seg etter sju sesonger i Eidsvold Turn.

14.januar: Duo klar for Start? Sørlendingenes interesse for Vito Wormgoor har vært kjent en stund. Nå melder Dagbladets sportsjournalist at klubben og nederlenderen skal ha kommet til enighet, og at midtstopperen kan bli presentert i helgen. Samtidig skriver TV 2 at islendingen Bjarni Mark Antonsson også er svært nær en overgang til Start. Midtbanespilleren kommer fra svenske Brage.

14.januar: Eid til Sverige. Sogndals ettertraktede vingback Daniel Eid forlater norsk fotball. 23-åringen har levert haugevis av målpoeng på Fosshaugane, før han fredag signerte for IFK Norrköping i Allsvenskan. Der får han tidligere Brann-trener Rikard Norling som sjef.

14.januar: Jablinski til Sverige. Også Kevin Jablinski er klar for svensk fotball, ettersom han signerte for Östersund fredag.. Midtstopperen har spilt for 07 Vestur på Færøyene det siste halvåret. Tidligere har den tidligere Odd-junioren også spilt for blant annet Raufoss, Sandnes Ulf, Egersund og Øygarden.

14.januar: Lode til Tyskland! Bodø/Glimt-stopper Marius Lode er klar for Schalke 04. Han har signert en kontrakt til sommeren 2024. Dermed forsvinner nok en nøkkelspiller fra Aspmyra. Lode hadde utgående kontrakt og satt med tilbud fra flere land. I Schalke 04 blir han lagkamerat med Andreas Vindheim, som nylig signerte for storklubben. Schalke 04 ligger som nummer fire i 2.Bundesliga for øyeblikket.

14.januar: Mjøndalen-duo til Russland? Flere norske medier meldte fredag at Mjøndalen skal ha godtatt et bud på 1,5 millioner kroner for midtstopper Markus Nakkim. Budet skal ha kommet fra russiske Nizhny Novgorod. Nettavisen kunne også meldte at kantspiller Lars Olden Larsen er aktuell for den samme klubben.

14.januar: Eyjolfsson ønsket på Kypros! Islandske 433 skriver at Rosenborgs midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson er ønsket på Kypros. Det er Apollon Limassol som skal være interessert å hente 31-åringen, som er inne i sin andre periode i RBK.

14.januar: Holse ønsket av Genoa. Ifølge den italienske avisen La Repubblika skal Genoa, hvor Leo Østigård nå spiller, ha blinket seg ut Rosenborgs Carlo Holse som en mulig forsterkning. Så spørs det hvor lysne RBK er på å selge 22-åringen når Emil Ceide nå trolig går til Sassuolo.

14.januar: Spissduo til Hønefoss. Den rutinerte målscoreren Omar Fonstad el Ghaouti har spilt for en rekke klubber i 2.divisjon de siste årene, og som regel levert solid med mål. Fjoråret i Alta ble ikke like vellykket, og nå har han signert for opprykksjagende Hønefoss i 3.divisjon. Han er ikke eneste spiss-nykommer der, for fredag ble også islendingen Arnor Gauti Ragnarsson presentert. Han kommer fra Fylkir, og har 68 kamper på øverste nivå på Island.

14.januar: Sandefjord mister stjernetrio? Vidar Ari Jonsson, Kristoffer Normann Hansen og Martin Kreuzriegler var alle veldig viktige for Sandefjords 2021-sesong. Nå ser det ut til at alle tre kan forsvinne. Samtlige hadde kontrakter som gikk ut ved nyttår, og Sandefjords Blad skriver at trioen nå trolig er tapt. Kreuzriegler har vært i dialog, mens de to kantspillerne ikke har kommet nærme en kontraktsforlenging.

14.januar: Molde jakter stopper. Torsdag meldte Nettavisen at Molde skal ha lagt inn et bud på Horsens' midtstopper James Gomez. 20-åringen fra Gambia er for tiden opptatt med Afrikamesterskapet. Nettavisen skriver videre at HamKams solide stopper Sam Rodgers skal være et alternativ for både Molde og Rosenborg.

14.januar: Horneland til Øygarden. Midtstopper Dennis Horneland bytter ut Djerv 1919 i 3.divisjon med Øygarden på nivået over. Sønnen til Brann-trener Eirik Horneland flytter dermed nærmere faren. Yngstemann Horneland har tidligere vært i Haugesund.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form