Lukk søk

Lavere divisjoner

July 3, 2021

Skullerud blir Lyn-sjef: - En av Norges beste

Det skjer mye i Lyn for tiden. Nå har klubben ansatt Tor Ole Skullerud som sportslig leder i jakten på et comeback i norsk toppfotball.

Skullerud skal fremover kombinere jobben som fotballekspert i Discovery med sportslig leder-stillingen i Lyn. Planen er å bruke tre ukedager på 3. divisjonsklubben fra og med neste uke.

- Kompetanse er en avgjørende faktor i Lyn-modellen og i videre utvikling av alt det sportslige i Lyn. Vi har nå gleden av å kunne samarbeide med en av Norges beste på dette området, melder Lyn på sin hjemmeside.

50-åringen har tidligere trent klubber som Vålerenga, Molde og Strømsgodset samt det norske U21-landslaget. Nå vil jobben bestå i å bygge opp Lyn på veien tilbake mot spill i de øverste divisjonene.

Møter gamleklubben

Det betyr også at Skullerud i sin første kamp som Lyn-ansatt møter gamle kjente i Vålerenga til cupfesten på Bislett søndag 25. juli. Det blir Lyns første obligatoriske fotballkamp siden høsten 2019.

Kampen er flyttet til Bislett i håp om å få inn 5000 mennesker, og gjerne også det dobbelte dersom dette tillates om tre uker. Skullerud har signert en avtale ut sesongen med 3. divisjonsklubben.

- Lyn 1896 vil gjennom dette få ønsket kompetanse og bistand på det sportslige på kort sikt og i en meget spesiell sesong. Samtidig lærer partene hverandre å kjenne, som grunnlag for et, fra klubbens side, ønsket langt og utvidet samarbeid, melder Lyn.

Samarbeid

I tillegg til sportslig leder-biten der mye vil handle om klubbens A-lag, spillerlogistikk og lignende, vil Skullerud også involveres i samarbeidet med Wang, Lyn Fotball og spillerutviklingsdelen.

Ansettelsen kommer kun få uker etter at kantspilleren Eirik Haugstad startet som markedssjef. Lyn gjennomførte nylig en emisjon som ga over 10 millioner kroner til satsingen tilbake mot toppen av norsk fotball.

Klubbens mål er igjen å spille i Eliteserien, og da helst allerede i 2026.

- Vi har fått en fantastisk start, og Lyn skal ikke bli noe kjøpelag over natta med tidligere Eliteserie-spillere. Dette handler om beviste valg på økonomi, spillerlogistikk, system, og alt som en fotballklubb bør og skal drive med. Det første vi ønsker er en sportsdirektør, som blir sentral i planene våre videre, sa daglig leder Bjørn Gohn Jønsberg til norskfotball.com tidligere i vår.

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form