Lukk søk

PostNord-ligaen

March 15, 2021

«Norge rundt»: Veteran gir seg - spennende prøvespil

Dagens Norge rundt-spalte tar for seg avdeling 1 av PostNord-ligaen.

Det er rolige tider i både norsk toppfotball og breddefotballen selv om kalenderen nærmer seg midten av mars. Det er dermed ikke sagt at det ikke skjer noe rundt i klubbene. Daglig skal vi presentere litt av det som skjer i fotball-Norge.

I dag starter vi med avdeling 1 i PostNord-ligaen.

I Alta er gleden stor over at keepertalentet Marius Tollefsen har signert på en avtale ut 2022-sesongen. 20-åringen er opprinnelig Tromsø-gutt, og voktet buret til tabelljumboen Fløya under fjorårssesongen.

– Marius er et av landsdelens aller største keepertalenter, han har stor rekkevidde og er veldig god med beina, sier hovedtrener Vidar Johnsen til Altas hjemmeside.

Trener Johnsen har forøvrig fått med seg Andreas Markussen og Kjetil Thomassen i årets trenerteam. Signaturen til spillerne Håvard Nome, Christian Reginiussen og Dan Andreas Balto er også sikret for en ny sesong.

Asker var nær OBOS-opprykket sist sesong, og har nylig signert kontrakt med unggutten Jesper Disen fra egne rekker. Midtstopperen født i 2002 får fortsatt Vegard Skogheim som trener, ettersom "Skogen" har signert ny avtale ut 2023-sesongen. Sportslig leder og daglig leder Rolf Magne Walstad ligger ikke på latsiden i vinter, og signerte også opp den lokale unggutten Andreas Heredia-Randen tidligere i vinter. Mathias Fjeld Gulliksen har også kommet fra Strømsgodset, mens fjorårets toppscorer Fitim Kastrati sin lillebror Fisnik har ankommet føyka på en avtale ut 2021 fra OBOS-klubben KFUM.

Optimisme i nordvest

Som vi meldte tidligere i dag hersker det optimisme i Hødd-leiren, der flere sterke navn har signert for tjeneste under trener Kevin Knappen. I fylkesnabo Brattvåg jobbes det mer stille i kulissene, og i motsetning til mange andre lag har Renè Skovdahls menn fått spilt en treningskamp. Det var i 0-4-tapet borte mot Molde 28.januar. Danske Skovdahl er sønn av en dansk trenerlegende og tidligere assistent under Ole Gunnar Solskjær. Nye spillere har kommet inn døra i vinter, der danske-trioen Jeppe Mogensen(spiss), Tobias Brogaard (keeper) og Lucas Sander Petersen(midtbane) er overskriftene i tillegg til lån av KBK-angriper Sander Lille-Løvø og AaFK-stopper Håvard Mork Breivik.

Bærum er første motstander for nettopp Brattvåg, og siste signering på Kadettangen er midtstopper Markus Andersen. Han etterfølger den nye midtbanemannen Markus Thorberg. Trener Jan Derek Sørensen har også fått seg ny assistent i Bård Heggset, og sett rutinerte Henning Hauger komme til i spillerstallen. Der Aaron Kiil Olsen har dratt videre til OBOS og KFUM Oslo. Ellers har Christian Arvesen, Simen Vedvik, Andreas Skattum Nordby, Benjamin ZaloKlajdi Burba alle signert for Bærum.

I Florø har Gonçalo Pereira tatt over som trener, og to unge spillere har ankommet talentfabrikken i landets mest nordvestlige by. Kim Liset(16) og Håvard Hetle(18) er begge spennende spillere.

Veteran takker av

På Gjemselund er det klart at Edvard Skagestad ikke blir med videre. Midtstopperbautane skal fortsatt spille fotball, men hvor er foreløpig uavklart for 32-åringen. Eirik Mæland er ny trener for laget som rykka ned fra OBOS sist høst, og som av mange pekes ut som avdelingens vinnerfavoritt. Blant annet har Tromsø-gutten Brage Berg Pedersen signert for KIL.

I Kvik Halden har Tor Thodesen tatt over trenergjerningen etter Kent Bergersen, og den rutinerne midtbanespilleren Ivan Sesar prøvetrener for tiden med Halden-laget. Han har blant annet tre landskamper for Bosnia-Hercegovina, og er bosatt i Norge.

I Moss har den nye sportssjefen Thomas Myhre blitt varm i trøya, og jobben med å bygge opp den gamle fotballstorheten er i gang. Sebastian Pedersen signerte nylig for 2 år, der også den spanske keeperen Daniel Rojas skrev under for like lang tid tidligere i vinter. Rojas har ei fortid i både Nybergsund-Trysil og Alta, og trente med Brattvåg en lengre periode på tampen av fjoråret. Ny hovedtrener i Moss er forøvrig Shaun Constable.

Unggutten Casper Øyvann spilte fast for Tromsdalen sist sesong, men føyer seg inn i en lang rekke med spillere som drar videre til Tromsø. Steffen Skogvang Pedersen returnerer til Tromsdalen etter to sesonger i HamKam og Tromsø, og blir ventelig en nøkkelspiller for TUIL i år. Sigurd Grønli har også signert for to år i TUIL-drakt. Der duoen Sigve Dalsbø Lohne og Henrik Johnsgård også er tilbake i laget, som vil i år fremstå med en stall som har en sammensetning av unge og erfarne spillere.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form