Lukk søk

PostNord-ligaen

March 9, 2021

Optimisme i Ulsteinvik: - Vi skal være med i toppen

Cupmesteren fra 2012 er tippet blant outsiderne til opprykk fra årets PostNord-liga, og i Hødd-garderoben er troen på tetstrid sterk.

Hødd er faktisk det laget i norsk fotball med flest sesonger på sesong 2 i divisjonssystemet. Etter nedrykket i 2016 har det stolte Ulsteinvik-folket måtte ta til takke med Høddvoll som en arena i PostNord-ligaen. Det har vært intern uro, bråk i media, pengerot og utestemme innendørs. Sportslig har sunnmøringene famlet i mørket, men under den spesielle 2019-sesongen viste laget at noe var på gang. Under ny trener Kevin Knappen endte de blå som tabelltreer.

Før årets sesong har Hødd forsterket med flere sterke navn, og på papiret ser laget sterkere ut enn på lenge.

- Det er litt vanskelig å si hvor vi står uten å ha spilt en eneste treningskamp, men det er bra trykk på trening. Vi har en bred stall og mange gode spillere. I det hele tatt ser laget bra ut, og vi skal være med i toppen i år. Jeg har troa, sier Håkon Leine.

Solide forsterkninger

Leine er opprinnelig fra Skodje, som nå er en del av Ålesund kommune. Spissen var nesten seks sesonger i Brattvåg, og ble lagets toppscorer i både 2018- og 2019-sesongen. Før 2020-sesongen omsider ble sparket i gang kom OBOS-klubben Raufoss på banen og hentet Leine. Det ble med en sesong på Toten, og i 2021 skal Håkon Leine score målene for Hødd.

- Her er mange gode spillere og pasningsføtter, så jeg tror det skal bli en god sesong også for meg. Det er bra kvalitet i det som er hentet inn i år, og mye av stammen fra sist sesong er intakt, fortsetter Håkon Leine.

Viktige Bendik Rise valgte å fornye kontrakten i klubben playmakeren har gått gradene opp til A-laget. 23-åringen var på prøvespill i flere OBOS-klubber, men kom til trener Kevin Knappens glede hjem til Sunnmøre og signerte kontrakt ut 2022-sesongen.

Knappen har i tillegg vært aktiv sammen med sportssjef Jesper Tørnqvist på overgangsmarkedet. Nevnte Leine er hentet inn sammen med Sverre Økland. En gang et stor-talent i AaFK-systemet, som i 2009-sesongen ble tidenes yngste debutant i Tippeligaen. 27-åringen har siden vært med å spille Kristiansund opp fra OBOS-ligaen, og kom fra Ullensaker/Kisa i vinter.

Sammen med Jann Julian Benjaminsen var han Hødd sine to første forsterkninger. 23-åringen står med aldersbestemte landskamper for Færøyene. Videre har midtbanespilleren Peder Nersveen signert avtale ut 2021-sesongen med Hødd. 28-åringen har bakgrunn fra Elverum, HamKam og Runavik på Færøyene. Signert har også sønn til RBK-medaljegrossist Karl Petter Løken gjort. Oskar gikk gradene i Stabæk, og markerte seg som et av flere stortalent på Nadderud. Den målfarlige angriperen kom også fra Raufoss, og det blir meget spennende å følge 22-åringen i PostNord-ligaen. Fra Åsane har stopperen Magnus Nybakken Bruun Hansen kommet, og 24-åringen er ventet å ta ei lederrolle i den bakre firer for Hødd.

I sum ser Hødd sterke ut på papiret, men i vinter har førstekeeper Ole Monrad Alme røket akillesen. Det betyr at store deler av 2021-sesongen går uten Alme, men Hødd har på nytt sikret seg signaturen til den danske reservemålvakta fra sist sesong i Marco Priis Jørgensen.

Seriestart når?

I avdeling 1 er Kongsvinger en tidlig forhåndsfavoritt etter nedrykket fra OBOS sist sesong. Asker får også sine mange tilhengere etter å ha tapt playoff-finalen mot Stjørdals-Blink sist sesong. Et eller annet sted mellom der velger mange å plassere Hødd. I en avdeling som garantert blir jevn og tett nok en gang.

- Vi vet lite hva som skjer i de andre lagene nå som det ikke spilles treningskamper. Vi trener godt, og håper vi snart får komme i gang med en skikkelig sesongoppkjøring. Jeg frykter vel at seriestarten blir utsatt, siden både OBOS-ligaen og Eliteserien også er i samme situasjon. Vi ønsker oss en normal sesong, og ikke en spesiell kortversjon som det ble under fjoråret. Samtidig er vi spenna klare for å komme i gang, avslutter Håkon Leine.

Terminfestet seriestart er 10. april borte mot Alta.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form