Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Florø og Fløya i trøbbel: - Tror vi skal snu dette

Det har vært mye av Murphys lov over sesonginnledningen til tabellsliterne Florø og Fløya. Begge håper motvinden skal snu i tide til ny kontrakt kan reddes i PostNord-ligaen.

Det er to lag med forskjellige historier, men likhetstrekk finnes når man leser av årets tabell i avdeling 1 på nivå 3. Fløya har dobbelt så mange poeng med sine 2 målt opp mot Florø. Lagene møttes sist serierunde, og symptomatisk nok endte den kampen 1-1 i Norges mest nordvestligste by.

- For vår del går det gradvis fremover, og det var positive ting å ta med fra Florø-kampen. Der var vi det klart beste laget, men skaper for lite. De får ta et straffespark på nytt, fordi linjedommer mener keeper ikke står på linja. Det er utrolig at han ikke ser at keeperen vår har begge føttene plantet i streken, for det fremgår tydelig av videoen i ettertid. Slik er det, og to poeng er dobbelt av hva vi hadde før den kampen, sier Fløya-trener Gaute Bjørn Olsen.

Han tok over årets mannskap før denne sesongen. Etter at Fløya noterte seg for et stusselig poeng under 2020-sesongen. Korona-pandemiens konsekvenser med stengt breddefotball, berget dem fra nedrykk i PostNord-ligaen. I Tromsø lever håpet om å berge plassen i år også, men det må en Houdini-manøver til. Eller flere.

- Vi henger godt med i kampene, men sliter litt med å være gode fremover og bakover samtidig. Det blir kanskje litt for få spillere med fremover når vi vinner ballen. Der har vi en kode å knekke som lag. Det er ingen katastrofe om vi rykker ned, men målet er å berge plassen. Det ser vi er fullt mulig i en tett serie, og det går vi selvsagt for, fortsetter Fløya-trener Olsen.

Onsdag tar Fløya i mot Kvik Halden på Fløya Arena.

Ny stall, mye skader og utestengt trener

Florø var lenge kjent som en stor talentfabrikk, og klatret opp i OBOS-ligaen høsten 2016. En sterk debutsesong ble fulgt opp av nedrykk i 2018. Deretter har klubben notert 7 og 10 på PostNord-tabellen de to siste sesongene. Årets ligner krise. 1 poeng etter 7 spilte kamper.

- Vi har kommet skjevt ut, og det er situasjonen vi må forholde oss til. Det er litt summen av alt, som gjør at vi har fått denne sesongstarten. Spillerstallen er ny, som den gjerne er i Florø. Vi har hatt enormt med skader i sesongoppkjøring og seriestart. Det typiske er at det såkalte slag-skader, og lite muskulært. Så er vi der at vi får tilbake 1 eller 2 spillere, men mister samme antall med nye skader. I tillegg har korona-perioden kostet litt. Vi skulle gjerne hatt vår nye trener på feltet siden januar, men har på den andre side fått trent for fullt uten å vært stengt ned. Det har uansett gjort sitt til at arbeid med spillestil, ideer og tilnærming til både trening og kamp har kommet sent i gang, sier spillerutvikler og assistent Morten Olsen.

Florøs nye portugisiske trener Gonçalo Pereira fikk ikke slippe inn i Norge før i starten på mai. Da åpnet den norske grensen for arbeidsinnvandrere. Portugiseren hadde frem til da ledet laget sitt online fra hjemlandet.

Det å være gode på spillerutvikling har sin pris for en liten klubb på Vestlandet. Der spillerlogistikk er et ofte tilbakevennende tema.

- Trenden de siste åra har vært å sette troppen i desember. Vi er i den delen av næringskjeden, at om vi gjør det bra, mister vi spillere oppover. Det gjør vi gjerne, for det er et kvalitetstegn på at vi gjør noe riktig. Vi trenger dog kontinuiteten, der vi har råda til å sende 1-2 spillere videre. Fortsatt er det flere lokale spillere som får sjansen i Florø, og bare i år har vi tatt opp fem gutter fra rekrutt til A-laget. De har fått mye spilletid litt som en konsekvens av mange skader. De har uansett klart seg bra, fortsetter Florø-trener Olsen.

Han og Florø jager årets første trepoenger onsdag. Da kommer opprykks-ambisiøse Hødd til Florø stadion.

Må få ut potensialet

Nelsinho (bildet) er en annen ny portugiser i årets Florø-mannskap. En angriper det er stilt forventninger til. Foreløpig har det blitt med scoring i en treningskamp.

- Han er en spiller med veldig gode individuelle ferdigheter, som vi håper vi skal få utnyttet enda mer enn hittil. For hans del er det krevende å gå maks i et nytt lag som sliter. Nelsinho er en veldig fin type, som ser ut til å trives i både by og lag. Jeg tror vi får se mye mer av han. Nå er også han skadet, sier Olsen videre.

Med en trener hodestups inn i pre-season, har det vært nok å bruke tida på. I Florø håper de bare at man får se toppede lag på bana utover sesongen. Foreløpig vet ikke trenerteamet hvor gode de er når skadene er få eller ingen.

- Vi tror vi skal snu dette bare alle blir tilgjengelig, for vi vet jo ikke hvor gode vi er som lag enda. Det er riktig nok 19 runder igjen, men uansett er det viktig å hente nok poeng tidlig. Dette kan snu helt plutselig. Slik som sesongstarten har vært, er den overordna målsetningen å redde plassen. Her er såpass jevnt at det skal være mulig å unngå de tre nederste plassene, avslutter Florø-assistent Morten Olsen.

Tilbake i Tromsø har Fløya en kamp mindre spilt enn Florø. De kom seg aldri av gårde på fly til Sunnmøre og bortekampen mot Brattvåg. I et lag med amatørkontrakter er det ikke bare å booke om flybilletter til en midtukekamp to-tre dager senere.

- Flyet ble kansellert, men Brattvåg ønsket kampen spilt onsdagen etter. Det er veldig vanskelig på kort varsel for oss som har flere spillere i jobbsituasjon. Slik er det i en klubb uten profesjonelle spillere, og det samme gjelder flere lag i divisjonen. Da må de andre bare tilpasse seg vår hverdag. Nå er Brattvåg-kampen berammet til september, så da skal spillerne i alle fall ha fått ordnet seg fri, fortsetter Fløya-trener Olsen.

- August-overgangsvinduet åpner seg snart. Er det håp om å styrke spillerstallen for høstens mange slag?

- Noe vil nok skje. Vi mister Andreas Fossmo til Lørenskog, og ser for oss at vi kanskje kan få hentet noe fra lokal 3. divisjon her i nord. I utgangspunktet er vi fornøyd med spillerstallen, avslutter Fløya-trener Gaute Bjørn Olsen.

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form