Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

Leder Florø via PCen: - En spesiell situasjon

27. januar ble Goncalo Pereira presentert som ny Florø-trener. To måneder senere har han fortsatt ikke fått slippe inn i Norge.

Foto med tillatelse: www.kil.no

- Det er en spesiell situasjon, sier Pereira til norskfotball.com.

27. januar annonserte Florø at portugiseren blir 2. divisjonslagets nye trener samtidig som de skrev at 31-åringen satt «koronafast» i hjemlandet. To måneder senere er situasjonen den samme. De strenge innreiserestriksjonene fører til at Pereira rett og slett ikke slipper inn i Norge.

- Jeg er daglig i kontakt med støtteapparatet for å diskutere og planlegge hva vi skal fokusere på og jobbe med på treningene. Vi forsøker å tilpasse oss for å utvikle laget best mulig. Trenerteamet har gjort en glimrende jobb så langt, sier Pereira.

- Hvordan er det å trene Florø cirka 4000 kilometer unna?

- Som jeg sa er det en spesiell situasjon, men vi må tilpasse oss. Men det er lett å få kontakt med hverandre for tiden, og det er det vi også gjør. Alle treningene filmes og analyseres for videre arbeid. Filmene blir også et viktig verktøy for at jeg kan gi tilbakemeldinger til spillerne individuelt og i lagmøter. Det er ikke den beste situasjonen, men vi må jobbe på.

Klager ikke

I utgangspunktet får kun utlendinger bosatt i Norge reise inn i landet. Og å trene et 2. divisjonslag i fotball anses ikke som en samfunnskritisk oppgave. Pereira svarer følgende på spørsmål om han synes reglene er for strenge:

- Jeg har ikke nok kunnskap om en pandemi til å si noe om det. Det fins viktigere ting enn fotball, og folkehelse er uten tvil en av dem. Likevel føler jeg alle mennesker burde bli behandlet likt Jeg har signert en kontrakt om å jobbe i Norge og å etablere meg i landet - ikke reise inn for en kort ferie og så returnere. Jeg håper likevel dette løser seg så raskt som mulig, sier 31-åringen.

Utsettelsen av seriestarten kom sånn sett kanskje ikke så ubeleilig på hverken portugiseren eller Florø. NFF holder fortsatt på planen om kamper fra første helgen i mai, men mer og mer tyder på at åpningen må skyves ytterligere.

Høsten 2016 peaket fotballinteressen i Florø da laget sikret et historisk opprykk til Obos-ligaen med en rekke egne produkter. Åttendeplassen påfølgende år var råsterk, men så kom nedrykket. I fjor endte laget som tidligere var et av få i landet som benyttet brune drakter på 10. plass i 2. divisjon.

- Nå har vi spillere med forskjellig bakgrunn, og det er viktig for å skape et godt utviklingsmiljø. Å dele ulike erfaringer er en av de beste måtene å lære på. Hovedmålet er å skape entusiasme rundt laget. Byen «lever» med laget. Det er veldig viktig for spillerne og alle i klubben å føle at supporterne er med oss, sier Pereira.

- På banen sikter vi først og fremst mot å få et konkurransedyktig lag som er klare for å kjempe om tre poeng i hver kamp uansett hvem vi møter.

Merket seg tabelltipset

Pereira har erfaring fra ungdomsavdelingene i Benfica, Sporting Lisboa og Manchester United og har hatt diverse roller i flere portugisiske klubber før han flyttet til Kongsvinger som Luis Pimentas assistent. Det første oppholdet i Norge endte med opprykk og en historisk cupfinale. Etter en periode i svenske Brommapojkarna er det nå klart for retur til Norge - når grensene åpner.

- Vi har en miks av rutine og talent. I det siste har vi signert noen spillere for å komplettere troppen med spesifikke kvaliteter. Det er et lag med potensial til å utvikle seg både individuelt og kollektivt. Det er det vi skal fokusere på. I tillegg har Florø tradisjon for å utvikle spillere til et høyere nivå. Det ønsker vi å fortsette med, sier Pereira.

- Hvor står Florø nå i slutten av mars?

- Ifølge deres tabelltips står vi på 9. plass. Jeg ser en klubb med potensial til å utvikle seg og bli gode nok til å kjempe om tre poeng i hver kamp. Det er det viktigste for meg! Klarer vi det, er vi også nærmere ved å utvikle klubben som helhet. Vi skal jobbe hardt både på og utenfor banen for å nærmere oss klubbene «foran» oss, lover portugiseren.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form