Kvinnefotball

October 1, 2021

Jevnspilt serierunde i 1.divisjon

Hønefoss inntok tabelltoppen i en tett serie, der Medkila er i koronakarantene etter to positive prøver.

Den tredje serierunden i 1.divisjon kvinner ble noe amputert ettersom det ble påvist koronasmitte i Medkila-troppen etter 2-1-seieren borte mot Fløya sist serierunde. Hele støtteapparatet og spillergruppa gikk rett i karantene, og totalt skal det være snakk om to positive koronatester. Oppgjøret mot KIL/Hemne ble dermed utsatt, og Harstad-laget blir stående med to seire på de to første kampene inntil laget er friskmeldt eller testet ut av karantene.

Ny uavgjort for opprykksfavoritten

Røa er opplest og vedtatt som den klare opprykksfavoritten, men Geir Nordbys jenter måtte på nytt ta til takke med uavgjort. Som i serierunde 2, der 2-0-ledelsen borte mot Åsane raknet til 2-2. I serieåpningen ble Amazon fortjent slått med klar margin 3-0.

Grei kom til Røa med 0-1-tap bortefor ØHIL og seier 2-1 hjemme mot Hønefoss. Mot Røa var gjestene ikke mindre frekke enn å ta ledelsen til pause ved Kine M. Fløtre. I pausen gjorte hjemmelaget to bytter, der Ragne H. Svastuen var en av de med friske bein som startet de siste 45 minutta. Et bytte som kapitaliserte seg etter snaue timen spilt. Dessverre for Røa ble det med en utligning, og dermed 5 av 9 poeng innledningsvis i 1.divisjon etter nedrykket fra Toppserien sist sesong.

Fart tok i mot Amazon Grimstad, som eneste poengløse mannskap etter to serierunder. To knappe et-måls tap for Medkila og KIL/Hemne fikk sin opptur, da utligningen til Dorthea M. Glorud var et faktum etter pause hjemme mot Amazon Grimstad. Sørlendingene ledet 1-0 til pause etter scoring av Kari N. Johnston. Dermed maktet ikke Steinar Pedersen sine jenter å følge opp 1-0-seieren sist hjemme mot ØHIL, men tar landslagspause med 4 poeng etter tre serierunder.

På Ferd arena hentet nettopp Øvrevoll Hosle hjem sin andre strake 1-0-seier, da Åsane var gjester søndag. Samme siffer som i serieåpningen mot Grei, men der burde seiersmargin ha vært større i følge trener Kjølv Eidhammer. Matchvinner-scoringen til Andrea Anderdal ti minutter før full tid, gav ØHIL også en oppreisning for 0-1-tapet senest i Grimstad.

På Aka Arena tok hjemmelaget ledelsen ved Emilie N. Finnevolden. Vilde Bratland utlignet før pause for Fløya, som i virkeligheten er et samarbeid med TIL. Det formelle navnet er fortsatt Fløya grunnet hva som står i lisenspapirene, men fra 1.januar er det TIL2020 som gjelder. Tromsø-jentene tapte slaget om Nord-Norge med 1-2, som var oppfølgeren til seier med motsatt siffer hjemme mot KIL/Hemne. Hønefoss glødet til med 4-0 mot Åsane i seriestarten før det ble 1-2-tap borte mot Grei. Etter pause mot Fløya slo Inger V. Sandland til, og skjøt Hønefoss til tabelltopp med matchvinnerscoring i 2-1.