Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Norges største breddeklubb ser mot Toppserien

Øvrevoll Hosle har vært svært nær opprykk til Toppserien de siste sesongene, og satser fortsatt mot opprykk. Det gjør Norges største breddeklubb uten lønnende spillere.

Foto: NTB

Øvrevoll Hosle står med tre poeng og tamme 1-1 i målforskjell etter to serierunder av årets 1. divisjon for kvinner før hjemmekampen søndag mot Åsane.

Tallene lyver ved første øyekast.

- Vi har produsert 17 sjanser på de to kampene, og samtidig kun sluppet til 4 bakover. Vi er solide defensive, men scorer ikke på sjansene. Mot Grei burde vi ha scoret både 4 og 5, mens 0-1-tapet for Amazon burde vært en grei seier med normal uttelling. Bare det løsner for oss, så tror jeg vi skal være i posisjon til å rade opp noen seire, sier ØHIL-trener Kjølv Eidhammer.

Åsane var feltets store dark horse før sesongen, og bergenserne fikk en opptur senest med 2-2 hjemme mot Røa. Det blir ikke noen rolig spasertur til tre poeng for hjemmelaget på Ferd Arena.

- Vi har først av alt mål om å være bedre på vår lille intime hjemmebane enn vi var i fjor. Dernest er målet å være den beste utgaven av oss selv. Åsane har av mange blitt tippet topp to før sesongen, og er neppe fornøyd selv med hvor de befinner seg heller, fortsetter Eidhammer.

Toppserien er målet

Eidhammer tok over Øvrevoll Hosle sitt damelag før 2020-sesongen, og signerte ny avtale i januar. De to siste sesongene har damelaget til Norges største breddeklubb vært nær å spille om Toppserie-plass. I fjor endte laget treer et poeng bak Medkila på andreplass. I 2019-sesongen var laget kun fire poeng bak Fløya på topplassen. I det hele tatt har Øvrevoll Hosle jaget det opprykket syv sesonger i rad.

Spørsmålet er om åtte er det magiske tallet?

- Vi håper det skal skje i år, men vi stresser ikke av gårde for å klare det opprykket for en hver pris. Vi bygger lag og klubb parallelt, og har god undervekst under damelaget. Vi har manglet litt kvalitet for å ta det siste steget, og i fjor var vi fryktelig nærme. Vi mangler i det store og hele spillere med referanser fra Toppserien. Våre spillere har stort sett bakgrunn fra 1. og 2.divisjon, forteller trener Eidhammer.

Han har hatt litt skader på sentrale spillere i starten, og ØHIL var også stengt ned i fem uker som en del av Bærum og Viken.

- Vi ser jo at både vi og Stabæk nok mangler litt sharpness tidlig i sesongen. Det er selvsagt ikke optimalt med fem uker nedstenging. Halve spillerstallen er under 20 og fikk trent godt, men som lag er vi nok ikke helt på topp enda. Nå møter vi Stabæk i treningskamp under landslagspausen, og det vil nok bli godt for begge lag, sier trener Kjølv Eidhammer om motstanderen som anser hans lag som en pest og plage i nabolaget.

Favorittene

Stabæk tok opprykket i overlegen stil sist sesong, og mange mener Røa må tåle det samme favorittstempelet i år.

- Stabæk forsterka mannskapet mer solid enn det de rykka ned med sesongen før, og det var ingen overraskelse at de seilte gjennom seriespillet. Røa har ikke den samme troppen som Stabæk, og rekrutterer flesteparten av sine spillere fra klubbene rundt seg i Oslo. De har en kjerne med erfaring fra Toppserien, men som man ser av resultatene i starten er de ikke uovervinnelige. Vi tapte 0-4 i en treningskamp mot de før sesongen, men da øva vi på noe vi aldri har prøvd igjen siden, fortsetter Eidhammer.

Breddeklubber har sjelden økonomiske muskler til å kjøpe spillere og lønne dem høyt. Nå er det en diskusjon internt i ØHIL om vegen videre. Fra dagens modell uten proff-kontrakter, til muligens en mellomløsning med betalte spillere.

- Vi ønsker å drive toppfotball, og har en debatt internt i klubben på hvordan vi skal ta det siste steget. Vi er vel eneste lag i 1. divisjon som ikke opererer med profesjonelle spillere. Vi rekrutterer våre spillere fra NTG og andre utdanninger i nærområdet. I tillegg til våre lokale jenter. Som sagt er vi opptatt av å skynde oss sakte, for vi ønsker å bygge over tid. Dog er proff-kontrakter et tema vi må konkludere i på et eller annet tidspunkt om vi skal komme oss videre, sier Kjølv Eidhammer.

ØHIL-treneren har troa på at laget hans også denne sesongen blir å kjempe om opprykket. Slik mange eksperter har spådd før sesongen i en på forhånd svært jevn serie.

- Årets serie er så jevn at uavgjorte resultat fort kan være det ødeleggende for et opprykk. Det gjelder å komme i stimen, få momentum, og da tror jeg vi er kapable til å rade opp flere seire. Vi så bra ut i treningskampene nemlig, avslutter Øvrevoll Hosle-trener Kjølv Eidhammer.  

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form