Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

I kjølvannet til flaggskipet

KIL/Hemne går inn i den vanskelige andre sesongen, men trener Robert Hundstad velger heller å se mulighetene laget hans har før serieåpningen i nord.

KIL/Hemne spiller sine hjemmekamper på tettstedet Kyrksæterøra, men lagets treninger er i hovedtrekk lagt til Koteng Arena. Hjemmebanen til Rosenborg damers titteljagende toppseriemannskap.

-Vi har et kjempebra samarbeid med Rosenborg ved siden av å trene på anlegget deres. Det passer oss godt i og med de fleste av våre spillere enten går på skole eller jobber i Trondheim. Vi får også tilført spillere fra RBK, som vi håper å utvikle så de kan komme tilbake til Toppserien. Rosenborg er flaggskipet på damesida i Midt-Norge, og vi nummer 2-klubben bak der. Vi er en attraktiv klubb, der det er stor interesse rundt laget med mye folk på hjemmekampene, sier trener Robert Hundstad.

Det er kommet til flere profiler i Toppserien inn mot seriestart.

-Rosenborg har gjort noen tunge signeringer. Om man ser på satsingen til Sandviken og VIF-damer i tillegg, gjør det damefotballen mer uforutsigbar. Det er bra for interessen å få spredd klubbene som satser utover kartet, fortsetter Hundstad.

Les mer: Bør ikke overraske noen om vi er et topplag

Mulighetenes sesong

Han tok KIL/Hemne opp fra 2.divisjon under 2019-sesongen. I fjor endte laget som nummer 6 i 1.divisjon. Det kalles for den vanskelige andre sesongen, men trener Hundstad ser heller positivt på sesongen som starter 2.pinsedag borte mot Fløya.

-Målet er å stabilisere oss i toppfotballen. Jeg velger heller å se den vanskelige andresesongen som nye muligheter for oss. Vi la et godt grunnlag i fjor, og har knapt utskiftninger i stallen. Det er tre ut og like mange inn med en stall på 22-23 spillere. Vi har et eldre lag enn i fjor, der vi har funnet balansen mellom ungt og mer rutinert. Vi har trent bra og er godt forberedt, forteller KIL/Hemne-treneren videre.

Fløya hentet kun 6 poeng under 2020-sesongen, men slapp å svette for plassen i og med korona-pandemien satte en stopper for nedrykket. Samarbeidet med TIL er en konstruksjon som kan gi laget et løft, og inn har blant annet Synne Raa fra Sandviken kommet. Ambisjonene har begynt å vokse fram i nord, og de fleste er usikre på hva vi får servert av Fløya-damene denne sesongen.

Noe av svaret får KIL/Hemne 2.pinsedag.

-Det jobbes godt i nord, og Fløya har gjort store fremskritt. De har også forsterket laget fra sist sesong, og serieåpninger er alltid åpne. Det er jevnt og åpent mellom to lag som selvsagt vil åpne med seier. Vi går for å levere en god prestasjon, og håper det står til alle poenga, fullfører trener Hundstad.

Breddeopprøret: Vurderer både sivil ulydighet og rettens gang

Slipp bredden løs!

KIL/Hemne-treneren er enig med resten av trenerkorpset i 1.divisjon, der Røa er den klare forhåndsfavoritten til å vinne serien. Bak er det derimot mange om beinet.

-Røa er et topplag man ikke kommer unna. Bak der syns jeg Åsane tidvis har spilt en fantastisk fin form for fotball, og kan overraske mange i år. ØHIL og Amazon er to andre utfordrere, og slik kunne jeg egentlig bare fortsatt. 1.divisjon blir ekstremt tett. Det satses over alt på trenerside, støtteapparat og sponsorside. Det er veldig positivt, fordi det er med på å utvikle norsk damefotball, sier Hundstad entusiastisk.

Han er klar på at laget hans skal ta steg for steg. Prestasjoner og utvikling med fokus på nåtid, er nøkkelen som skal låse opp neste dør. På veien dit har Robert Hundstad en klar melding til regjering og helsemyndigheter.

-Nå er det på tide å få hele fotball-familien i gang. Bredden har ventet lenge nok, og vi kan ikke holde de ute lenger, avslutter KIL/Hemne-trener Robert Hundstad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form