Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Vigør - Våg

To naboer møtes i Kristiansand til et oppgjør med scoringsgaranti!

Foto: Digitalsport

Også denne uka er det klart for "Ukas breddekamp" hos NorskFotball. Har du forslag til kamper som bør være aktuelle for ekstra dekning fra oss kan du sende en melding på Twitter eller Facebook.

Denne uka er det et ordentlig lokaloppgjør i Kristiansand vi skal se nærmere på! For når talentfabrikken Vigør møter ambisiøse Våg, som holder til bare et par lange utspark unna, bør det bli intenst og spennende.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på Vigør - Våg! Her er målscorerodds:

Kampen blir første oppgjør mellom de to naboene siden 2019. På grunn av koronarestriksjonene ble det kun halv sesong i fjor, og i Agder ble 4.divisjon delt i to avdelinger, hvor Våg og Vigør havnet i hver sin avdeling.

Men tidligere har oppgjøret hatt målgaranti med stor M. De 6 oppgjørene mellom lagene mellom 2017 og 2019 ga til sammen 34 mål, altså et snitt på nesten 6 mål pr kamp! At det nå er tre år siden forrige møte gjør at det er mye prestisje på spill nå mellom to lag hvor spillerne kjenner god til hverandre.

Sørlandets talentfabrikk

Vigør har et stort og godt rykte som talentfabrikk. Og det er langt fra ufortjent. For flere landslagsspillere og andre med eliteserieerfaring har kommet opp gjennom Vigørs gode ungdomsavdeling. "Totto" Dahlum (som nå for øvrig er daglig leder i Våg), Kristoffer Hæstad, Marius Johnsen, Espen Johnsen, Andreas Lund, Christer Kleiven, Yngvar Håkonsen og Lars Martin Engedal er noen av spillerne som har startet innholdsrike karrierer med spill på Hellemyr.

Men der Vigør har vært gode på å produsere talenter, har ikke klubbens egne resultater vært så mye å skryte av dette årtusenet. Sist klubben med de karakteristiske brune draktene var i 2.divisjon var i 2000, men de rykket ned da antall avdelinger skulle halveres fra 8 til 4. Deretter befant de seg i 3.divisjon (med ett unntak i 4.divisjon) fram til også den divisjonen ble halvert i 2016. Siden har Vigør befunnet seg i 4.divisjon Agder.

Også i år er det flere unge spillere som skal bære lasset for Kjetil Ruthford Pedersens mannskap. De unge angriperne Simen Schille Olsen og Andreas Wold Sløgedahl fikk gjennombrudd i fjor med henholdsvis 6 og 9 mål, men så langt i år har det ikke løsnet helt. Sløgedahls scoring i cupkampen mot Express er det eneste målet de to har scoret i år. Istedet har William Drange Johnsen, som kom fra opprykkslaget Randesund i vinter, virkelig slått til med 3 mål på 5 kamper.

Seriestarten har imidlertid ikke vært all verden for laget vi tippet på 4.plass i år. Bunnlagene Froland og Rygene er begge slått hjemme, men tap for Jerv 2 og Hisøy, samt 1-1 mot Trauma, gjør at Vigør er nødt til å ta 3 poeng mot nabo Våg for å henge med.

Coolbet tilbyr flere spill på kampen:

Flere kjenninger i Våg

Der Vigør først og fremst produserer spillere for toppen av norsk fotball, har Våg nå et lag på banen som gjør dem til favoritter i helgens kamp. For med spillere som Ole Fredrik Thorsen, Erik Marcussen, Henrik Dahlum, Johan Naglestad og Omar Markovic har de et femkløver som alle kan skilte til 2.divisjonserfaring med Fløy nylig.

Markovic bekler en offensiv posisjon på venstresiden, mens Naglestad er limet i forsvaret når han ikke får en sjelden sjanse på topp. For det er først og fremst bror Markus Naglestad som er familiens storscorer. På midten regjerer Dahlum, sønn av tidligere nevnte "Totto", mens Thorsen spilte nesten fast for Fløy i fjor, og skal score målene som gjør at Våg ikke bare er kjent for håndball.

DEN GANG DA: Henrik Dahlum har spilt Tippeliga for Start. Og med navnet på plass var forventningene store. Nå er det i stedet på midtbanen til Våg at han regjerer, mens far "Totto" Dahlum er daglig leder samme sted. Foto: Digitalsport

Så langt er Markovic toppscorer med 4 mål totalt, hvor av 3 kom i serieåpningen. Mens både Thorsen og angrepsmakker Simen Lirio står med 2 mål hver i serien.

Det gjør at laget måtte regnes som en reell opprykkskandidat denne sesongen, og så langt er 3 av 4 kamper vunnet. Overlegne 7-1 i seriepremieren mot Hisøy, og 3-2 mot både Søgne (som spilte kvalifisering i fjor) og Torridal. Men 0-1-tapet for opprykksfavoritt Donn gjør at Våg er nødt til å vinne kamper som denne.

Kampstart på Hellemyr er lørdag 15.00.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form