Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Agder

Tabellltips: Vi tror det blir flere lag fra Kristiansand som gjør opp om opprykket i 4.divisjon.

Foto: Digitalsport

Lørdag sparkes 4.divisjon i Agder i gang. For første gang siden 2019 blir det full sesong. Da breddefotballen kom i gang i høst var avdelingen delt i to mindre grupper, og avdelingsvinnerne Søgne og Randesund gjorde opp om opprykket i en uhyre spennende kvalifisering som sistnevnte vant.

I år blir det 13 lag i avdelingen ettersom Kvinesdal nylig så seg nødt til å trekke laget sitt grunnet spillermangel.

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Agder:

1. Donn

Kristiansandsklubben er tilbake i 4.divisjon for første gang siden 2017. Det ble et klart nedrykk sist sesong med kun 7 poeng på 13 kamper. Noen spillere (keeper Nils Fredrik Udjus, forsvarer Benjamin Sundo, midtbanespiller Diego Panique) har valgt klubber høyere opp i divisjonene nå. Men Donn, som skal spille de fleste kampene på erverdige Kristiansand Stadion, har likevel beholdt store deler av troppen.

Adrian Hjelvik (Strømsgodset) blir en veldig god signering på dette nivået. Stian Ingebrethsen har potensial til å bli toppscorer, mens Andres Sersland og Brian Jensen er andre spillere som bidrar til kvalitet og kontinuitet. Donn blir en ganske klar favoritt i år, men de får en test ved å møte flere av de antatt tøffeste konkurrentene tidlig.

2. Søgne

Imponerte stort i fjor, og tok seg helt til opprykksfinalen. Der ble Randesund for sterke. Søgne viste også styrke ved å slå ut opprykksfavoritt Donn av NM etter straffekonk onsdag. Den tidligere islandske landslagsspilleren Stefan Gislason (eks-Lyn og -Strømsgodset) tok over laget før forrige sesong. Det viser ambisjoner av klubben som har hatt flere gode kull på aldersbestemte nivåer de siste årene. En god blanding egenproduserte spillere og noen med fortid fra hakket større klubber. En outsider i toppen. Magne Karlsen med 10 mål i høst og blir viktig igjen.

3. Våg

En skuffende høst for Våg, som ble nest sist i sin avdeling med 11 poeng på 10 kamper. Men laget er på papiret kraftig styrket. Dardan Dreshaj har årevis med solide scoringstall fra 2.divisjon. Ole Fredrik Thorsen spilte de fleste kampene for Fløy i fjor. Erik Marcussen kommer fra samme sted nå, mens Henrik Dahlum, Johan Naglestad og Omar Markovic også kommer med solid erfaring fra høyere nivåer. Stiller de sitt beste lag er det på papiret blant divisjonens aller sterkeste mannskap.

4. Vigør

Klubben med de brune draktene har levert en imponerende rekke spillere til norsk toppfotball gjennom årene. Igjen er det et lag med flere gode unge spillere, og seriøsiteten deres gjør at de bør henge med i toppen. Andreas Sløgedal imponerte med 9 mål i høst. Ardin Qorraj scoret 15 mål i 2019, mest av de som fortsatt er igjen på dette nivået. Nær å slå ut Express i cupen nylig, overtidsmål og straffekonkurranse gjorde at det ble exit. Kasper Pedersen tilbake fra Sverige styrker laget. Bør henge med i toppen.

5. Jerv 2

Ett av få eliteserielag som har andrelaget sitt i 4.divisjon. Det betyr at de gangene Jerv bestemmer seg for å sende flere spillere fra benken til førstelaget vil de være et meget sterkt 4.divisjonslag. Så er spørsmålet hvor ofte det vil skje. Det vil nok heller være de yngste i A-stallen som Thomas Ness, Bendik Kristiansen og Noah Beisland som blir hyppigst å se her. Muligheter til å være et topplag, men prioriterer neppe nok til at det skjer. Bør uansett havne over midten.

6. Lyngdal

En middels sesong for Espen Hægelands mannskap i høst med 16 poeng på 10 kamper, men langt opp til de to beste. Treneren med fortid i blant annet Bryne , Sandnes Ulf og Mandalskameratene er også en nøkkelspiller ute på banen, selv om han har bikket 40 år. Johannes Toft trekkes fram som en annen viktig spiller for laget fra landets nest sørligste kommune. En plass rundt midten virker trolig.

7. Fløy 2

Fløy har virkelig etablert seg som Kristiansands nest beste klubb nå. Gode på å løfte opp spillere fra egne rekker til A-laget. Det er bra for andrelaget. Samtidig er A-stallen pr nå tynnere enn den var i fjor, noe som betyr at noen av de som var viktige for andrelaget kanskje må spille større roller i 2.divisjon. Spillere som Ole Fredrik Thorsen (8 mål) og Marcus Aslaksen var viktige i fjor, men har nå forlatt klubben.

Unge spillere som Steinar Blom, Marius Framnes, William Hilmarsson og Aksel Kloster har fått mye tillit for A-laget i vinter, men når spillere er tilbake fra skade bør de bli sentrale i 4.divisjon.

8. Trauma

Et lag som hadde en enorm mengde angripere med erfaring fra høyere nivå i stallen sist sesong, uten at de helt fikk uttelling. Viste toppnivået da opprykkslaget Randesund ble slått i siste serierunde i høst. Et tap at Dardan Dreshaj har dratt videre nå, men Balal Arezou (tidligere i Asker, Moss og Arendal) er klasse på dette nivået. Peter Rnkovic og Wilhelm Pepa neppe med heller. Til gjengjeld har Ali Hossainy kommet fra Express, og det bør være en bunnsolid signering i 4.divisjon. Også kaptein Jaran Jørgensen (eks-Arendal) solid her. Et vanskelig lag å spå.

9. Vindbjart 2

Enda et andrelag. Vindbjart 2 rykket opp fra 5.divisjon sist sesong, og vant også kretsmesterskapet. Den evigunge storscorer Øyvind Gausdal scoret bare 1 mål i fjor, men er selvsagt en spiller som kan forbedre de kraftig her. Anders Bjørge scoret vanvittige 24 mål på 7 kamper i fjor, men det spørs om ikke han blir å finne mest i 3.divisjon i år. Jon Hodnemyr (nå trener, eks-Start) kan bli et annet kjent navn for andrelaget. Ellers er det mange unge spillere i A-stallen som kommer til å heve Vindbjart 2 nok til at plassen bør berges.

Kan Øyvind Gausdal sørge for scoringsjubel igjen for Vindbjart 2? Her fra en cupkamp i 2016. Foto: Digitalsport

10. Froland

Scoret haugevis av mål da de rykket opp fra 5.divisjon i 2019, og klarte å beholde en god del av stammen i laget gjennom korona-perioden. Spillere som Even Mjåvaten og Joachim Rånå scoret massevis på nivået under, og var viktige bidragsytere til at laget tok absolutt akseptable 13 poeng på 10 kamper sist høst. Noen spillere i avgang, som Sigurd Eskeland Berge, men ikke de store endringene fra i fjor.

11. Hisøy

Det er høyst trolig kun én spiller i årets 4.divisjon som kan skilte med å ha spilt VM-finale, og han finner du hos Hisøy. Med flere seriegull, medalje fra både EM og VM og 59 spilte landskamper er André Lindboe en profil for Hisøy, selv om merittene stammer fra håndballbanen. Sist sesong ble det 3 mål på 10 kamper for den tidligere kantspilleren.

Laget fra Arendal har ofte tilfang av spillere som ikke når gjennom i 2.divisjon, men har mistet flere profiler i vinter. Blant annet har Filip Mang-Thang og Magnus Nørby Madsen har gått tilbake til Arendal, brødrene Amid og Reza Arezou er nå i Trauma, mens storscorer Marius Bruun Henriksen trapper ytterligere ned til 6.divisjon. Tidligere Viking-junior Jakob Schreuder en spennende signering. Hisøy tok 6 poeng på 10 kamper i høst, ser svekket ut, og kan få en tøff kamp med å berge plassen.

12. Rygene

Stedet fra innlandet i Arendal kommune er best kjent for bryggeriet Nøgne Ø, så det kan i det minste bli artige seiersfester om Rygene skulle overraske i år. Sikret opprykket ved å vinne 7 av 8 kamper i høst. Siden opprykket er det meste av stallen beholdt. Patrick Sangvik utmerket seg i fjor med 7 mål, og skal nå prøve seg på nivået over. Første gang i 4.divisjon for mange i laget, og det vil være en sterk prestasjon om trener Ricky Engenes styrer Rygene til trygg plass.

13. Torridal

Klubben fra midt mellom Kristiansand sentrum og Vennesla rykket opp i fjor med 6-1-1. I likhet med Rygene, som de tapte for i serien, har det ikke vært store utskiftninger siden opprykket, og det kan fort merkes av nivåforskjellen er stor. Brødrene Petter og Jonas Askevold Vaaler, begge med en juniorfortid i Start, sto fram i fjor og blir sentrale om plassen skal berges. Ellers er det ikke mange som kan skilte til mye erfaring fra 4.divisjon i troppen. Har hentet flere unge spillere fra nabo Vindbjart i vinter, men det spørs om det er nok til å berge plassen.

Coolbet har odds på både 4.divisjon, 5.divisjon og 6.divisjon i Agder! Her er oddsen på 4.divisjon:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form