Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Tradisjonsrikt oppgjør i Trondheim

For første gang skal Nardo og Byåsen møtes i 3.divisjon.

Foto: Marius Helgå

UKAS BREDDEKAMP: Nardo - Byåsen (lørdag kl. 16.00)

I helgen starter avdeling 4, 5 og 6 opp igjen i 3.divisjon etter en måned med ferie. Og i avdeling 5 finner vi et herlig trondheimsoppgjør mellom Nardo og Byåsen.

Det er to lag som har møtt hverandre en rekke ganger over de siste årene. Men for første gang må vi helt ned til 3.divisjon for å finne et internt oppgjør mellom lagene.

For bak Rosenborg og Ranheim har de to lagene kjempet om å være Trondheims 3.beste lag de siste årene. Nardo har for det meste vært i 2.divisjon, og når de har vært ett hakk lengre nede har som regel Byåsen vært oppe.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Burde vært toppoppgjør

Lenge var det et oppgjør som hadde uavgjort-garanti. Mellom 2009 og 2013 endte 8 av 10 oppgjør med 1 poeng til hvert av lagene. Etter det har det i stedet blitt et oppgjør som nesten har hjemmeseier-garanti. Nardo har vunnet samtlige 5 hjemmekamper siden 2014, mens Byåsen har vunnet 3 av 5.

Det spørs om det gjentas på lørdag. For denne gang er det Byåsen som må finne seg i å være favoritt i det som var spådd som et toppoppgjør. Både Trønderfotball og Nidaros spådde de to lagene på de to øverste plassene på tabellen. Også vi spådde Byåsen på topp, men hadde Nardo helt nede på 6.plass.

Cupfeber og opprykkskamp

For Byåsen ble det et lite cupeventyr før lagene tok sommerferie. Stjørdals-Blink ble sendt ut i 2.runde på straffer, og opp av hatten kom Sandefjord i 3.runde. På Dalgård ble det en jevn kamp mot eliteserielaget. Til slutt endte det 1-2, som ikke gir avansement, men i det minste anerkjennelse for en solid prestasjon.

JAKTER OPPRYKK: Byåsen ser ut som eneste lag som kan utfordre Junkeren om opprykket i avdeling 3. Foto: Marius Helgå

I serien har Byåsen, spådd som en av de største opprykkskandidatene, levert stødig. 28 poeng på 12 kamper er absolutt solid. Problemet er bare at Junkeren har vunnet 11 av 12 kamper, og dermed er 6 poeng foran. En meget sen scoring da lagene møttes gjorde at Junkeren tok 3 poeng også i toppoppgjøret.

Etter en litt skuffende 6.plass i høst har Byåsen uansett vist seg mer solide i år. Jonas Bolkan Nordli (10 mål) har noen av de sammen kvalitetene som broren Simen offensvt. Øyvind Alseth var en solid forsterkning fra spill i MLS og så Eliteserie og OBOS med Ranheim, og har så langt vist seg overraskende giftig med 7 mål.

Banekaos og treneravgang

Også Nardo hadde et lite cupeventyr som kanskje holdt motivasjonen oppe i vinter etter forrige sesongs nedrykk. Men for klubben fra Nissekollen har det vært mye styr det siste året.

For da det skulle legges nytt dekke på banen ble det ikke som håpet, og det trengte lang tid før banen var spilleklar. Dermed ble nedrykket beseglet på lånt bane på Lade i høst, mens cupkampen mot Lillestrøm i mars måtte spilles på Ranheim.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Og like etter seriestart takket trener Fredrik Eliassen for seg. Han var sykemeldt da laget rykket ned i høst, men fikk tilbud om ny kontrakt - før økonomien i klubben gjorde at tilbudet i stedet ble med halvert lønn. Etter et par serierunder ga han seg.

– Seriestarten er noe av det tyngste jeg har væt med på, med alt som har skjedd i bakgrunnen. I tillegg har ikke resultatene vært bra, vi fikk ikke ting til å fungere, sa han til Mellomrommet etter avgangen.

Nardo har da heller ikke klart å være et topplag. Resultater som 4-4 i seriestarten mot Innstranda og 1-2 for nyopprykkede Trygg/Lade gjorde at burgundertrøyene ble hengende etter. Og da siste kamp før ferien endte med tap for serieleder Junkeren på bortebane forsvant siste rest av opprykkshåp, ettersom hele 14 poeng skiller opp.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form