Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Superstjerner på vei mot opprykk!

Naboene Mosjøen og Sandnessjøen møtes til et intenst lokaloppgjør på selveste St.Hansaften!

Foto: Marius Helgå

UKAS BREDDEKAMP: Mosjøen - Sandnessjøen (torsdag kl. 19.30)

Sandra Lyng Haugen mot Petter Dass. Blogger Anne Brith Davidsen mot høvding Torolv Kveldulvsson. Øy mot fastland. Sykehus her eller sykehus der. Togforbindelse mot bro. Og ikke minst; Marcus & Martinus mot Stian Theting.

Mosjøen mot Sandnessjøen er mye. Men på selveste St.Hansaften handler det både om 3 poeng og haugevis av prestisje når de to naboene møtes i 4.divisjon.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Nær opprykk

Mosjøen var den store favoritten før årets sesong, slik vi skrev i vårt tabelltips. Og i en svært ujevn avdeling har Mosjøen levert særdeles imponerende så langt, og etter 8 kamper står de med full pott.

Før sesongen viste de tydelige opprykksambisjoner. Franske Paul Odior og polske Jakub Kadziolka ble hentet inn for å bidra til å skyte laget mot opprykk. I tillegg ble solide Fredrik Pettersen hentet tilbake etter tre år i Junkeren. Og nylig kom midtstopper Jesper Schimel, med flere sesonger i Junkeren og Mjølner, inn med god erfaring fra 3.divisjon.

I tillegg har Mosjøen en av 4.divisjon aller mest legendariske og stabile målscorere i veteran Eirik Høgseth. Så langt i år har han levert som håpet, med 10 mål i serien og 1 i NM-kvalifiseringen. At rutinerte spillere som Espen Nergård, Even Myrmo Richter Jonsen og Eskil Larsen har funnet fram fotballskoene har også hjulpet på.

De fleste kampene er så langt vunnet med komfortable sifre. Unntakene er elleville 6-5 over Bodø/Glimt 3, samt 2-1 hjemme mot Fauske/Sprint, laget som er nærmest å utfordre om tabelltoppen.

Skulle det bli avdelingsseier er ikke opprykket helt i boks uansett. Kun 3 av 4 nordnorske lag rykker opp, og vinnerne møtes i kvalifiseringskamper. Pr nå er det Medkila, Hamna og Hammerfest som topper de tre andre avdelingene.

Superstjerner

Selv med fere gode spillere i laget, så heter utvilsomt de største stjernene Marcus og Martinus. De to tvillingene, med etternavn Gunnarsen, har vært blant landets største popstjerner siden de vant MGP jr for ti år siden. De meldte overgang fra Grane før 2020-sesongen, og spilte det meste i høst, i tillegg til årets kamper. Marcus har vist seg som en framtredende målscorer, og står med 7 mål i år, mens Martinus for det meste er å finne i bakerste ledd.

De to bringer kanskje litt nødvendig vinnerkultur inn i spillergruppen. For de vant også nylig "Masked Singer" i Sverige, hvor de to byttet på å være under maska til Spelmannen.

Marcus Gunnarsen har vist seg som en framtedende målscorer i år, mens tvillingbror Martinus spiller lengre bak på banen. Foto: Marius Helgå

Men å kombinere livet som popstjerner med å jakte opprykk i 4.divisjon er ikke alltid en enkel kabal. Og det blir neppe noe enklere om det skulle bli opprykk i år. Kravene er høyere i 3.divisjon, og reisene både flere og ofte lengre til bortekamper.

- Marcus og Martinus Gunnarsen har naturlig nok noen kollisjoner mellom fotball og konserter, men de er superengasjerte og forsøker å spille så mange kamper som mulig. I kveld er de på plass igjen, selv om de holdt konsert sørafor onsdag kveld, sier trener Jonas Bang til Helgelendingen.

Treneren ser fram mot vårsesongens siste kamp.

– Nå er det siste kamp før en velfortjent sommerferie, og jeg gleder meg. Det bør blir en godbit for publikum på en fin Kippermo-matte, og en fin St.Hansfeiring for oss.

Scorer Marcus og Martinus? Coolbet har oddsen:

Treneren forsvinner

Der nabo Mosjøen har vært oppe i "nye" 3.divisjon, har Sandnessjøen funnet sin plass i 4.divisjon siden man halverte antall avdelinger i 3.divisjon.

Gjennom det siste tiåret har Stian Theting vært klubbens desidert viktigste mann. I tillegg til å være trener, spiller (fram til 2018), daglig leder og markedssjef, i tillegg til flere oppgaver, har han også vært en profil som klubben har trengt.

Men nå er det snart slutt for denne gang. For Theting ble tidligere i sommer presentert som ny akademileder i Bodø/Glimt, klubben han spilte for i flere sesonger. Fra 1.august er dermed den regjerende seriemesteren hans nye arbeidsgiver, og dermed blir kampen på St.Hansaften siste mulighet for en seier over rivalene fra Mosjøen.

På mange måter vil en seier over Mosjøen være en perfekt avslutning. Ikke bare er det den nærmeste naboen som møtes, men Theting avsluttet også spillerkarrieren i 2018 med 6-2-seier over Mosjøen. (Nå spilte han rett nok en kamp da troppen var tynn borte mot Saltdalskameratene i fjor, for øvrig på banen med det legendariske navnet Dragefossen). Kampen torsdag er siste før lagene tar sommerferien, og dermed blir det Thetings siste før han reiser til Bodø.

Og kanskje kan han sørge for at det ikke blir elektrisk stemning på Kippermoen....

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form