Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Nordland

Med Norges mest berømte tvillingpar går Mosjøen for opprykk. Se vårt tabelltips!

Foto: Marius Helgå

Å publisere et tabelltips før første kamp er egentlig en nødvendighet. Men i Nordland har vi valgt å vente, siden Rana 2 spilte to "hengekamper" (eller hva det motsatte ordet blir) lenge før første runde. Og de har rukket å hanke inn to seiere.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Men serien starter for alle denne uka. Mosjøen mistet avdelingsseieren på målforskjell sist sesong, og har opprykk som mål denne sesongen. De har styrket seg fra utlandet, der andre mulige topplag har gått på leting i 6.divisjon for å styrke troppen.

Størst konkurranse bør de få fra Fauske/Sprint, som har styrket laget med flere tidligere spillere som kommer tilbake etter å ha spilt på høyere nivåer.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Nordland:

1. Mosjøen

Coolbets vinnerodds: 2.10

Vant 8 av 9 kamper i høst, men tapet for Grand Bodø ble kostbart. Innstranda vant dermed avdelingen på bedre målforskjell foran Mosjøen. Med den mest brysomme konkurrenten ute av bildet seg imidlertid Mosjøen ut som en klar avdelingsfavoritt.

Det til tross for at den suverene toppscoreren Oskar Kapskarmo har gått til Junkeren på nivået over. Har beholdt en av breddefotballens mest legendariske storscorere i Erik Søfting Høgseth, som har bøttet inn mål siden 2003 (!). Den 37-årige brannmannen skulle trappe ned i 2020, men corona stoppet den sesongen, og i fjor var han på banen i nesten samtlige kamper. Nærmer seg 400 A-kamper nå.

Så vil Mosjøen også kunne bli norske ungjenters favorittlag i 3.divisjon om det blir opprykk, ettersom ikke helt ukjente Marcus og Martinus Gunnarsen slo gjennom på A-laget sist sesong. Førstnevnte offensivt, Martinius i forsvar. Kan det bli elektrisk stemning på Kippermoen i år?

OPPRYKK I SIKTE? Marcus Gunnarsen, sammen med tvillingbror Martinus, er blant spillerne som skal forsøke å skyte Mosjøen mot opprykk i år. Foto: Marius Helgå

Har også vist ambisjonene sine ved å titte til utlandet for forsterkninger når opprykk er målet. Franske Paul Odior er hentet fra Paris nærområde, mens polske Jakub «Kuba» Kadziolka er hentet fra nivå 4 i hjemlandet for å styrke laget offensivt. Har også fått hjem Fredrik Pettersen som dro til Junkeren for tre år siden.

Mosjøen er laget å måle seg mot i år, og en klar favoritt i avdelingen.

2. Fauske/Sprint

Coolbets vinnerodds: 2.70

En litt skuffende sesong for Fauske/Sprint i høst. 5.plass, men bare 12 poeng og et lite hav opp til lagene over på tabellen. Men vinterens overganger bærer bud om at 2022 bør bli et bedre år.

For både Emil Pettersen og Richard Johansen Halvorsen har returnert til klubben. De to angriperne har spilt sammen i Junkeren, og Halvorsen (også en meget god futsalspiller) har scoret masse på nivået over. Pettersen mindre der, men har fantastiske sifre fra dette nivået for Fauske/Sprint tidligere. Emil Hansen har spilt mest futsal de siste årene, men har vært god for Nardo i 2.divisjon og spilt 3.divisjon siden. Også et par andre er tilbake etter spill på lavere nivåer i høst. Sprint er med andre ord såpass styrket i år at de bør klatre vesentlig høyere på tabellen.

Gode kontinuitetsbærere i Joakim Moen Lund og Petter Hansen Setså som har vært viktige i en årrekke. Fauske/Sprint bør bli Mosjøens tøffeste utfordrer i år.

3. Junkeren 2

Coolbets vinnerodds: 20

Junkeren 2 og Bodø/Glimt 3 var et felles lag i fjor, men i år er de to delt. Spennende å se hvor høyt de nest beste kan hevde seg for Junkeren 2 i år. Ikke akkurat en kjempestart med 2-5 for Rana 2 i første kamp, men på grunn av reglene kunne ikke spillere som var påtenkt å spille A-lagets første kamp spille der. Vil bli sterkere når de har med spillere fra A-stallen.

Tidligere Bodø/Glimt-back Jose Isidoro er akademisjef i Junkeren, og i tillegg til å spille 4.divisjon selv har han hentet flere rutinerte landsmenn til Bodø. Midtbanespiller Lolo har 7 sesonger i La Liga for Sevilla, Osasuna og Malaga. Spissen Javier Carrillo har spilt i lavere divisjoner, men scoret to mål i første kamp.

Jakob Bang (15 mål for Meløy i fjor), Marius Tuset (eks-Levanger), Magnus Larsen (2.divisjon med Mjølner i 2019) og keeper Lars Sveingård med lang erfaring i 3.divisjon blant de som sitter på benken i 3.divisjon, og som kan bidra til å gjøre Junkeren 2 til en lei motstander i år. Ellers blir det unggutter hvor noen spilte her i fjor. Et veldig vanskelig lag å plassere på et tabelltips, men bør i det minste havne rundt midten.

4. Grand Bodø

Coolbets vinnerodds: 6

3.plass i fjor, 5 poeng unna toppen. Hadde avdelingens suverene toppscorer i Erik Pedersen Eide, som scoret fine 16 mål. 7 av dem da Bossmo/Ytteren ble smadret med utrolige 14-0.

Runar Wilhelmsen og unge Ulrik Nordland andre som markerte seg sist sesong. Flere nye inn i vinter. Et par unggutter fra Glimt-systemet og to fra 6.divisjon på Østlandet, mens et par spillere har valgt å trappe ned.

Viste et bra høyestenivå da Mosjøen ble slått 5-2 hjemme i fjor, men tapte opprykkssjansene med to hjemmetap for byrivalene. Bør henge med på øvre halvdel.

5. Sandnessjøen

Coolbets vinnerodds: 9

Med halve slekta fra Sandnessjøen og en bestefar som var en ildsjel for SIL håper jeg på en god sesong på Stamnes Arena. Endte på 4.plass i høstens halve sesong, 5 poeng unna toppen.

Et stort tap at storscorer Simen Crabtree Sørra dro til Trondheim og Trygg/Lade mot slutten av forrige sesong. Også Daniel Anfindsen (Melhus) og keeper Kristoffer Ingebrigtsen (Kvik) har nå reist til trønderhovedstaden.

Mister ofte spillere som er ferdig på videregående og skal ut for å studere. Dermed blir det, som for mange lag på mindre steder, en spillerstall med en blanding av noen veteraner og mange unge spillere. Har imidlertid hatt noen gode ungdomskull nå, og selv om en kvartett 16-åringer har søkt seg til Bodø/Glimt, er det forhåpninger om at Sandnessjøen kan dra nytte av noen av ungguttene selv.

Trener Stian Theting har nå tenkt til å primært holde seg på benken etter mange år som spillende trener. Med en fortid i Skeid, Kjelsås og Bodø/Glimt har han vært en viktig profil for klubben siden returen i 2010. Hentet hjem Markus Guttormsen og Sander Leirvik fra 6.divisjon, og ikke minst Henrik Solheim fra spill i 3.divisjon for Junkeren og Verdal. Mens spillere som Martin Dimov og Per Styve er blant spillerne med rutine i en ung tropp. Se opp for Erik Theodorsen Andreassen, som har scoret massevis på aldersbestemt nivå, og fikk et gjennombrudd for A-laget i fjor.

6. Bodø/Glimt 3

Coolbets vinnerodds: 25

Var i fjor et samarbeidslag med Junkeren 2, men det var en overvekt av spillere fra Glimt-systemet som fikk spilletid her. Spillerne som ikke starter i 3.divisjon har dette laget som kamparena, men med den nasjonale G18-serien inne i miksen er det en kabal som skal legges.

Det betyr, naturlig nok, at det vil bli endringer i hva landets suverent beste fotballag stiller med på dette nivået. Men en spiller som Oliver Voll Karlsen har for eksempel både U-landslagserfaring, spilt mye 3.divisjon, og er nå på benken for andrelaget.

Et vanskelig lag å spå. Bra hjemme, yngre på de lange borteturene? Det skiller fort mye ned til de tre nederste på tabellen.

7. Rana 2

Coolbets vinnerodds: 25

Har "tjuvstartet" sesongen med to seiere, og har imponert med å finne 5-2 over Junkeren 2 og 5-1 over Meløy. Dermed mangler kun 1 poeng på å kopiere høstens poengfangst allerede.

Spørs imidlertid hvor mye man skal legge i seiere over den antatte jumboen og Junkeren som manglet A-spillere, men en styrke at Rana-laget heller ikke har hatt a-lagshjelp.

Spillere som Alexander Iversen og Joakim Stormo Halsen er nye inn for A-laget i vinter, uten å ha startet så langt. Vil være gode forsterkninger for andrelaget. Sigurd Zachariassen og Håkon Ødegaard spennende forsterkninger fra Åga og Bossmo/Ytteren, ellers er troppen mye av den samme som i fjor.

8. Mo

Coolbets vinnerodds: 50

En av moderklubbene til Rana FK har tatt seg opp til 4.divisjon igjen. Ikke voldsomt imponerende med 14 poeng på 8 kamper i 5.divisjon. Har siden da mistet sin beste spiller, Alexander Iversen, som har gått tilbake til Rana FK. Hentet inn et par spillere som har vært på dette nivået for noen år siden.

Har fortsatt en profil i Destin Makumbu, den tidligere Tottenham-junioren som kom til klubben for første gang i 2008, og som med unntak av noen små perioder har blitt i byen siden. Nå både som trener og dommer, i tillegg til å styre laget på stopperplass.

Ellers er Mo anno 2022 et lag hvor noen få har en håndfull kamper på dette nivået, men det spørs om det holder for så mye mer enn bunnkamp i 2022.

9. Bossmo/Ytteren

Coolbets vinnerodds: 80

Ingen underdrivelse å si at det var en tøff høst for Bossmo/Ytteren. Tok kun ett poeng, og noterte seg for 2-10 borte mot Mosjøen og 0-14 for Grand Bodø. Men med liten vilje blant klubber i 5.divisjon for å rykke opp ble det fornyet sjanse på dette nivået.

Er i prinsippet et nesten rent juniorlag. Man må gi kredit for at de holder sammen og forsøker å få A-laget opp på beina. Vant den lokale juniorserien i høst, så helt mørkt er det ikke, men har mistet noen nøkkelspillere til Rana FK siden da. Gikk på et 0-7-tap for Fauske/Sprint i NM-kvalifiseringen. Blir høyst trolig en ny sesong helt i bunnen.

10. Meløy

Coolbets vinnerodds: 60

Nyopprykket fra 5.divisjon, hvor de fikk opprykket siden avdelingsvinner Kråkegull takket nei til spill i 4.divisjon.

Toppscorer Jakob Bang (15 mål) i fjor har tatt steget videre til Junkeren. Meløy er et av lagene som allerede har spilt en kamp, og 1-5-tap hjemme for et ungt Rana 2 gjør ikke at man blir veldig optimistiske på lagets vegne.

Meløy består selv for det meste av unge spillere, hvor mange fikk sin første erfaring fra seniorfotball sist sesong, og hvor knapt noen har spilt 4.divisjon tidligere. Det kan bli tøft i år, men samtidig gledelig at et slikt lag velger å ta sjansen på å prøve seg når sjansen byr seg.

Et par spennende angripere. Fitsum Menaise scoret 9 mål sist sesong. I G16-serien imponerte Meløy med 2.plass, og der scoret Joakim Solhaug vanvittige 32 mål. Men store deler av troppen var med på å tape 4-8 for Fauske/Sprint i junior-NM i vinter. Bør bli tøft i år.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form