Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Lyn suser mot opprykk!

Lyn var norsk fotballs største opprykksfavoritt i år. Men kan lille Frøya sjokkere dem igjen i helgen?

Foto: Direktesport

UKAS BREDDEKAMP: Lyn - Frøya (lørdag kl. 16.00)

Det spørs om norsk fotball har hatt en mye større favoritt til opprykk enn Lyn i 3.divisjon denne sesongen. Coolbet ga kun 1.28 på at den tradisjonsrike osloklubben skulle rykke opp.

Og så langt har Jan Halvor Halvorsens mannskap levert. 11 seiere, 3 uavgjort og 0 tap er fasit så langt. Etter 14 kamper har Lyn nå fått en luke på 5 poeng ned til Nordstrand, mens Skeid 2 og Os (1 kamp mer spilt) er 6 poeng bak.

Til tross for at det har blitt 3 forskjellige hjemmebaner så langt, så er Lyn uten poengtap på hjemmebane, enten det er på Bislett, Nordre Åsen eller KFUM Arena. Men lørdag får de besøk av lille Frøya, ett av lagene som har tatt poeng fra storfavorittene i år.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Store forventninger

Før sesongen var motstanderne også enige i at Lyn var en enorm favoritt i avdelingen. Blant annet sa Sandviken-trener Magne Hesmyr Nilsen til NorskFotball at Lyn burde danse seg til opprykk.

Om sesongen så langt kan kalles en dans, så er det David Tavakoli som har ledet an i tangoen. Etter å ha bøttet inn mål for Skeid og KFUM ble han hentet til Lyn for å skyte laget til opprykk. Og med 16 mål på 14 kamper er han et langt stykke på vei til å bli opprykksgarantisten Lyn håpet å ha sikret seg.

På hjemmebane har han så langt vært dødelig effektiv. Hat trick mot Sandviken, 2 mål mot Fyllingsdalen og Grorud 2, samt scoring mot Kjelsås 2 og Nordstrand.

Tavakoli er da heller ikke den eneste spilleren med langt større og ganske nylige meritter høyere opp enn 3.divisjon. Keeper Alexander Pedersen (KFUM, Start, Kongsvinger), forsvarerne Magnus Tvedte, William Sell, Christopher Lindquist og Noah Bech Hermansen, midtbanespiller Herman Solberg Nilsen, samt angriper Ole Breistøl er noen av de andre som er hentet inn fra høyere nivåer for å sikre Lyn opprykket de jakter.

Drømmer om Eliteserien

Selv om Lyn nå er på nivå 4, skal vi ikke lengre tilbake enn 2005 for å finne sist laget var i gullkampen i (den gang) Tippeligaen nesten helt til siste slutt. Nå er målet igjen å nå vår øverste liga. Og Lyn har ikke god tid, for målet skal nås innen få år, slik at de er i Eliteserien 2026 eller -27.

I fjor fortalte daglig leder Bjørn Gohn Jønsberg til NorskFotball om hvordan folkefinansiering skulle bidra til å gjøre vestkantklubben slagkraftig igjen.

- Vi skal bli folkets klubb. Litt etter samme modell man ser mange andre steder i Europa, som for eksempel i tysk Bundesliga. Jeg tipper det sitter flere klubber rundt forbi og banner nå, fordi de ikke var først ute med dette selv. Nå har Lyn for vane å være en pioner i norsk fotball, og vi skal bygge noe som er levedyktig over tid. Alt skal skje trinnvis med et opprykk i år, og deretter tre år fremover i tid fra 2022. Pengene vi får inn skal investeres i å bygge et reisverk som står uten behov for rike onkler. Dessverre er det umulig å lykkes i norsk toppfotball uten penger og ressurser. Vi har mye av det siste allerede i klubben, og med de nødvendige investeringene på plass, tar vi sats mot nye mål. Jeg vil si at norsk fotball er avhengig av Lyn og Vålerenga i Eliteserien, og Oslo som by savner lokaloppgjørene, sa han da.

1-1 sist

Men selv om det er enorm forskjell mellom lagene i meritter og ambisjoner, er Frøya ikke nødvendigvis noe lag Lyn bare skal forvente 3 enkle poeng mot. For da lagene møttes i Bergen i juni, så sendte Simen Næss bergenserne i ledelsen på straffe før pause. William Sell utlignet, men 1-1 sto seg til dommeren blåste av.

Og som nyopprykket lag, levnet små sjanser, må en 9.plass så langt sies å være høyst godkjent. Og laget virker å trives på vestkanten når de besøker hovedstaden og omegn på årets mange turer, ettersom både Ready og Stabæk 2 er lagets hittil eneste borteseiere.

Nettopp Næss er mannen Lyn først og fremst må passe seg for. Med 9 seriemål og 4 i cupen har den tidligere OBOS-ligaspilleren vist seg å bli like viktig for sitt lag som Tavakoli er for vertene.

Avspark på tradisjonsrike Bislett er kl. 16.00 lørdag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form