Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Lagene som vinner alt!

Midtbygdens er ett av 16 lag som har vunnet samtlige kamper i år. Fredag kan SK Jarl bli neste offer.

Foto med tillatelse: Midtbygdens IL

UKAS BREDDEKAMP: Midtbygdens - Jarl (fredag kl. 19.00)

Høstsesongen er sparket i gang over det aller meste av landet. Noen lag er svekket siden vårsesongen, noen er styrket, og noen er enten like dårlige eller like gode som de var i første halvdel.

Og Midtbygdens Idrettslag fra Tau i Rogaland hører til i sistnevnte kategori. For som 1 av 16 lag har de til gode å avgi poeng denne sesongen.

To av lagene som har vunnet samtlige kamper denne sesongen hører til i 4.divisjon, tre befinner seg i 7.-10.divisjon, mens resten er enten i 5.- eller 6.divisjon. Deriblant Midtbygdens IL, som også var nære opprykk sist sesong. Dermed er det ingen overraskelse at de er et topplag, men at det kun skulle bli seirer var vanskelig å spå.

– Vi burde kanskje ha rykket opp i høst. Jeg var litt overrasket over at vi rykket ned i 2019. Vi har fått en ny trener som har kommet inn med ny giv, og ikke minst fått tilbake noen av spillerne som har forsvunnet til nabo Staal, og sånn sett fått en enda bedre stamme på spillersiden, sier daglig leder Oddbjørn Mihle Strand til NorskFotball.com.

Blant spillerne som har kommet tilbake finner vi Ivar Øidvin, som etter opphold i Viking, Staal og Åsane nå er en av brikkene som gjør Midtbygdens fryktet. 8 mål på 5 kamper er imponerende tall. Det er likevel ett færre enn både Brage Woie og Samuel Jøssang Spørkel, så den interne toppscorerduellen er jevn.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Lag uten poengtap i 2022:

Stathelle (4.divisjon Telemark)

Mosjøen (4.divisjon Nordland)

Valdres (5.divisjon Indre Østland)

Midtbygdens (5.divisjon Rogaland, avd. 3)

Torvastad (5.divisjon Rogaland, avd. 4)

Alvdal (5.divisjon Trøndelag, avd. 3)

Hulløy (5.divisjon Nordland - Salten 1)

Kopervik 2 (6.divisjon Rogaland, avd. 4)

Grue (6.divisjon Indre Østland, avd. 8)

Årdal 2 (6.divisjon Sogn og Fjordane, avd. 1)

Varden Merkåker (6.divisjon Trøndelag, avd. 2)

Vestbyen (6.divisjon Trøndelag, avd. 3)

Mellembygd (6.divisjon Troms, avd. 1)

Nymark 3 (7.divisjon Hordaland, avd. 2)

Furuset 3 (9.divisjon Oslo, avd. 1)

Sterling (10.divisjon Oslo, avd. 2)

Kan det holde?

Selv om Midtbygdens IL, som holder til i tettstedet Tau, der tunnelen fra Stavanger-siden kommer ut, er poengfangsten imponerende. Det samme er antall mål laget har scoret, slik oversikten vi publiserte over landets mestscorende lag viser.

Nå ser opprykket nærmest ut til å være sikret, selv om 10 kamper gjenstår. Med sine 36 poeng har laget nå en luke på 11 poeng ned til forfølgerne Staal 2, Vaulen og Madla 2.

Det har likevel ikke vært enkelt i alle kampene i år.

– Jeg synes avdelingen i år er sterkere enn den i fjor, selv om det er en ganske delt avdeling hvor de dårlige lagene er mye dårligere enn topplagene. Så har du lag som Staal 2, som stiller sterkt ofte, Madla 2 som har vært bra, og Vaulen som har forsterket etter nedrykket fra 4.divisjon, sier Strand.

Det spørs om ikke nettopp nabo Staal 2 kan bli høstens tøffeste motstander. De skapte overskrifter da Tjensvoll ble slått hele 19-1 i vår, og kanskje er naboens perfekte seiersrekke en motivasjon for Staal-rekruttene til å stille sterkt og ofte alt når lagene møtes 26.september.

Da NorskFotball slo på tråden med oversikten over lagene uten poengtap hadde Midtbygdens daglige leder selv full oversikt over disse. Men han er usikker på om de kan holde den imponerende rekka helt inn.

– Det kan gi spillerne litt ekstra motivasjon, men vi kan ikke forvente at det skal holde helt inn. Samtidig er det kanskje et lite mål når vi har vunnet alle så langt. Men med tanke på de jevne toppkampene vi hadde i vår skal det litt til, vurderer Strand.

Suverene hjemme

Det spørs imidlertid om fredagens hjemmekamp mot Jarl blir noe annet enn en liten fartshump. Laget som har nesten 150 tilskuere i snitt har åpenbart vunnet samtlige hjemmekamper i år, noe de også gjorde i høst. Siden 2020-sesongen som kjent ble avlyst som følge av pandemien, må vi faktisk tilbake til høsten 2019 for å finne forrige gang laget tapte poeng på hjemmebane!

Bortekampen mot stavangerlaget Jarl ble vunnet oppskriftsmessig 2-0. Fredagens motstander vant sin første bortekamp mot jumboplasserte Finnøy, men har siden da gått på fire tap på sine turer. Og med hjemmetap for nettopp Finnøy i høstsesongens første kamp er avstanden til nedrykk nå kort.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form