Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Tre Kastrati-brødre på samme lag? - Folk får seg kanskje en overraskelse

Brødrene Fisnik og Fitim skal prøve å spille Asker opp i Obos-ligaen i år, og plutselig kan storebror Flamur bli lag-kamerat på Føyka stadion.

Asker fikk en prikkfri start på årets sesong i PostNord-ligaen borte mot Brattvåg. Clean sheet og tre poeng. Trass tungt press fra hjemmelaget i nordvest, og flere feite sjanser, var det en av opprykksfavorittene med Fisnik Kastrati i troppen som reiste hjem med hele potten.

- Det var en deilig start på sesongen. Vi kom hit for å få tre poeng, og brydde oss ikke om hvordan det så ut. Vi tar en kamp av gangen, og går for å vinne hver eneste serierunde. Da teller vi opp til slutt, sier Fisnik Kastrati.

Yngstemann i søskenflokken med tre ballspillende brødre tok turen nordvestover uten storebror Fitim, som skrev under for Asker før 2019-sesongen. Fitim kom fra KFUM Oslo før denne sesongen. Spørsmålet mange stiller seg, er om vi får se eldstebror Flamur på samme lag som sine to brødre?

- Det kommer kanskje en overraskelse i løpet av de nærmeste årene. Når er ikke mulig å si, for man vet aldri i dette gamet, sier Fisnik Kastrati.

Jager opprykk

Brødrene av kosovoalbansk opprinnelse har opplevd mye på fotballbanen allerede. Nå er to av brødrene samlet i Asker for å prøve å skyte laget til Obos-ligaen. Fitim måtte sone karantene i serieåpningen for sitt røde kort i siste playoff-kamp mot Stjørdals-Blink under 2019-sesongen.

Lørdag kveld er det et tidlig oppgjør mellom to av lagene som ventes å krige om opprykket når Hødd kommer til Føyka stadion. Cupmesteren fra 2012 åpnet årets sesong med 3-0 hjemme mot Senja.

Til den kampen kan de to brødrene være å finne i troppen. Fitim slet også med sjukdom inn mot seriestarten, men er forhåpentligvis klar når Kevin Knappens opprykksjagende menn står på motsatt banehalvdel.

26 år gamle Fitim fikk syv eliteseriekamper for Vålerenga etter debuten høsten 2013, og spilte dessuten 1. divisjon for Hønefoss og Bryne. Til 2018-sesongen gikk han fra moderklubben Grorud i PostNord-ligaen til den svenske klubben Gefle, før den mellomste Kastrati har fått fart på karrieren igjen i Asker. I fjor ble han lagets toppscorer med 13 fulltreffere.

Dit kom den to år yngre broren Fisnik i vinter fra KFUM Oslo. Etter noen gode sesonger i Grorud ble det tre sesonger for "Kåffa" i Obos-ligaen. Der Asker har et ønske om å møte gutta fra Ekeberg til seriekamp neste sesong.

Angriperen med det giftige venstrebeinet har skrevet under kontrakt ut 2021, og Asker har ambisjoner om å sette fart på karrieren til minstemann fra Groruddalen igjen også.

Les mer: Lyn-jubel for cupfest: -Det er helt supert!

Når kommer Flamur?

Spørsmålet med svaret hengende i det blå, er da når eldstemann av de tre ballspillende brødrene setter sitt navnetrekk på en kontrakt som forener Kastrati-gjengen i samme klubb?

29-åringen er eldst av de tre som alle vokste opp på løkka i Groruddalen. Etter en god periode i Skeid ble angrepsspilleren senere solgt til den nederlandske toppklubben Twente. Flamur Kastrati har også spilt toppfotball i både Nederland og Tyskland som unggutt. I 2013 kom spissen med 10 U21-landskamper for Norge hjem igjen og valgte seg Strømgodset som neste stopp. Han har siden vært innom Aalesund og Sandefjord før han i 2018 signerte 3-års kontrakt i Kristiansund - som erstatter for Daouda Bamba som ble solgt til Brann.

Den avtalen løper ut august, og allerede før sesongstart ble Flamur Kastrati meldt tapt for Kristiansund. Da til fordel for en klubb på Østlandet, og det var også interesse fra Tyrkia. Ønsket om å komme nærmere resten av familien var nevnt som en av grunnene.

Så spørs det om gamleklubben Sandefjord er først i rekken av beilere, der Asker trolig også er å finne et eller annet sted i feltet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form