PostNord-ligaen: Favorittene vant i serieåpningen

Opprykksfavorittene startet årets sesong med tre poeng.

Kongsvinger, Asker og Hødd har alle blitt pekt ut som de heteste opprykkskandidatene i avdeling 1. Trioen svarte ekspertisen med å starte PostNord-ligaen på beste vis.

Asker var ikke kommet til Brattvåg for å underholde, og Vegard Skogheims (bildet) gameplan var å legge seg lavt og kompakt med store deler av laget. Bortsett fra hurtigtoget Didrik Sereba, som lå igjen på topp.

- Det blir ikke pent å se på, men vi får det vi kommer hit for. Det er kun poengene som teller, og vi er godt fornøyd med å få alle tre i en vrien bortekamp som dette er. Vi tenker ikke på opprykk, men tar en kamp av gangen, sier Fisnik Kastrati.

Det gav Brattvåg ballinnehavet, men scoringene til Asker. Sereba spurtet fra hjemmelagets forsvar på 1-0 etter bare 11 minutters spill etter en overgang. Samme mann doblet før pause, da 26-åringen fikk både tid og rom til å sikte inn med god-foten fra 14 meters hold. Keeper var sjanseløs på skuddet som ble curla inn i lengste hjørne. 2-0 til pause for gjestene, som også sto seg hele veien inn. Hjemmelaget hadde en rekke store muligheter til å få med seg både et og alle tre poengene, der det spesielt etter pause var stekhett rundt øra på keeper Vegard Pedersen.

- Dette er et flatterende resultat, og fotball er dessverre ikke alltid rettferdig. Vi har nok store sjanser til å vinne kampen, men blir hardt straffa på å sove i et par situasjoner. Det må vi lære av, og så syns jeg synd på spillerne her i dag, sier Brattvåg-trenar Renè Skovdahl til avisa Nordre.

Skal kjempe om opprykk

Kongsvinger og Fløya er spådd i hver sin ende av tabellen, og på Gjemselund møtte 1014 tilskuere fram for å bivåne det som etter hvert ble en svært fortjent 4-1-seier. Den kunne vært større, men det ble med to åpningsmål før pause fra kaptein Adem Güven. Den første fra straffemerket. Brage Berg Pedersen og Jan Martin Hoel Andersen la på til 4-0 før Fløya fikk sitt trøstemål ved Yngvar Johansen 20 minutter før full tid.

Tidvis stor hjemmedominans var det også på Høddvoll, der Senja er et annet lag som er tippa i trøbbel denne sesongen. Kevin Knappens Hødd er som Kongsvinger regnet i motsatt tabellende. Håkon Leine sendte da også Hødd i en fortjent ledelse rett etter pause. Kvarteret før slutt beinet en Senja-spiller innlegget fra Sverre Økland i eget nett før Eirik Franke Saunes fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Kvik Halden og Tromsdalen er begge regnet inn i topp 7-sona på tabellen, og det var Tor Thodesens menn som kom best ut av startblokkene i sesongstarten på eget gress. Fabian Ness har toppscorer-potensialet i seg, og sendte hjemmelaget til pauseledelse på Halden stadion. Andreas Løvland utlignet rett etter pause, men Fabian Ness sin spisskollega Øystein L. Næsheim sendte vertene i front med 2-1 bare minutter senere. Oliver K. Thomassen la på til 3-1, som også ble sluttresultatet.

- Vi skal være med i toppen. Kjempe om opprykk. Når det er sagt er det mange gode lag. Et av dem slo vi her i dag, for dette Tromsdalen-laget var bra. De kommer også til å være med i toppen, sier Fabian Stensrud Ness til Halden Arbeiderblad.

Corner var mål

I Finmarkshallen var det Morten Gamst Pedersen som tok overskriftene med sitt hjørnespark på stillingen 1-1 rett før pause. Den corneren sendte likegodt mannen som blir 40 år gammel i september knallhardt rett i lengste hjørnet for Moss-keeper Daniel Rojas. Da var snu-operasjonen komplett etter at Sebastian Pedersen hadde gitt Moss en tidlig ledelse. Den spanske sisteskansen til Moss var ikke videre heldig på 1-1 heller, som var et innlegg fra Runar Overvik som traff foten til Rojas og gikk videre i mål. Etter pause tok Alta totalt over, men det ble med Magnus K. Nikolaisen sin fulltreffer i en kamp hjemmelaget vant sjansestatistikken 11-3.

På Myhrer stadion var det Florø som markerte seg på både godt og vondt i starten. Først seilte Even Vetås sitt innlegg rett i mål til ledelse etter bare fem minutter. Deretter forsvant forsvarer Daniel Hamde direkte i dusjen med rødt kort etter å ha felt Benedict Notoane på vei gjennom Florø-forsvaret som bakerste mann. Gjestene holdt unna med en spiller mindre til knappe halve timen var spilt. Da kom det tre tette på syv minutter. Ole Andreas Nesset utlignet, Notoane sendte hjemmelaget i front, før Nesset la på til 3-1 før det røde kortet kom fram på nytt fra dommer Sarah F. Zangeneh sin lomme. Denne gang til hjemmelagets Magnus Kristengård, som feller Nelsinho inne i boksen. Portugiseren tar det påfølgende straffesparket selv, og det ble reddet av Eidsvold-keeper Peter Rusina. 3-1 til pause blir 4-1 rett før full tid etter scoring fra Simon Stenseth.

- Vi starter godt, scorer et mål raskt og fortsatte å bli bedre utover kampen. Med 10 menn ble det vanskelig og mentaliteten fikk seg en knekk når stillingen ble 1-1. Eidsvold TF fikk 3 mål på 7 minutter, noe som ikke kan skje flere ganger. I 2 omgang synes jeg vi reagerte godt og skapte mange gode målsjanser, nå er det bare å jobbe mot å sette de mellom stengene, sier Florø-trener Gonçalo Pereira til lagets hjemmeside

Arendal imponerte - heldige Vard

I avdeling 2 glefset tigrene direkte fra start av i Egersund, der Nardo fikk tre i sekken før pausesignalet gikk. 3-0 ble også sluttresultatet etter en gnistrende første omgang, der Jakob Dunsby, Simen Haughom og Alexander Dang åpnet hver sin målkonto før halve timen var spilt. Etter hvilen ble det med to stangskudd fra Egersund, men de tre poengene Egersund hadde nede i lomma etter første omgang var aldri truet.

Imponerte gjorde også Arendal i Nordre Åsen, der det ble med tre poeng på bussen tilbake til Sørlandet. Trener Roger Risholt måtte riktignok se de første 45 minuttene ebbe ut i 0-0 etter en sjansefattig omgang. Preben Skeie header gjestene i front få minutter inn i den andre omgangen, og Andreas Hellum legger på til 2-0 etter en overgang. Johnny Buduson reduserte fra straffemerket på overtid. Arendal leverte en heroisk forsvarskamp. 2021-sesongen kan bli den Arendal lykkes i å nå sitt etterlengtede opprykk etter noen sesonger med underprestasjoner.

Ikke var det direkte fortjent, men også Vard Haugesund åpnet med full pott hjemme mot Kjelsås. Gjestene var best i det meste, helt til på overtid da Chima Vincent Leroy ble matchvinner for hjemmelaget. Kjelsås produserte 9 store målsjanser, men var fryktelige ineffektive mot et svakt Vard-lag. For Kjelsås ble dagen hel-svart da først midtstopper Lars Brotangen ble sendt av banen med sitt andre gule kort fem minutter før full tid. Deretter kjeftet en frustrert Akinbola Akinyemi på seg sitt andre gule kort på overtid i jubelen til hjemmelaget.

Fløy og Sotra var første kamp ut i årets PostNord-liga, og i det blide sør ble man vel forlikt med hvert sitt målløse poeng.

Målløst ble det ikke i Nord-Trøndelag, der Notodden gjestet TOBB Arena. Arne Gunnes sendte Levanger i front, men Melvin Fritzhell utlignet direkte for bortelaget. Kristian K. Eggen sendte telemarkingene i ledelsen, og Thomas R. Lillo økte til 3-1 kvarteret før full tid. Torben Dvergsdal la på til 4-1 rett før slutt, mens Arne Gunnes fastsatte sluttresultatet til 2-4 på overtid.