Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Stor oversikt: Opprykksduellene i 4. divisjon

Flere av opprykksduellene i de 22 4. divisjonsavdelingene virker avgjort mens andre steder er det vidåpen foran høstinnspurten - sjekk status i alle avdelinger her!

Foto: norskfotball.com

Agder:

Serieleder Vigør innledet høsten med to strake tap, men har likevel økt avstanden ned til Express med ett poeng siden ferien. En av få klubber i Norge som fortsatt spiller i brune drakter har nå tre strake seirer og slo Hisøy hele 8-0 sist. Express, som spilte i 3. divisjon i fjor, har avgitt poeng i tre av fem høstkamper og er nesten avhengige av poeng i lørdagens tidlige seriefinale på Macron Arena Hellemyr. Vigør driver godt og fyller i kjent stil på fra yngre rekker. Emil Ogric ble tidenes yngste debutant i klubben med sine 14 år og 6 måneder i siste match før ferien.

Akershus:

På Romerike er det fortsatt meget jevnt. Sørumsand leder fortsatt med 40 poeng, men tapte overraskende hjemme mot Pål André Hellands Løvenstad sist. Dagen etter snublet tabelltoer Eidsvold IF med 1-1 hjemme mot Gjelleråsen 2 og Ull/Kisa-rekruttene er nå kun fire poeng bak førsteplassen med kun ett tap på de siste åtte kampene selv om A-stallen på Jessheim har blitt tynnere de siste ukene. Duoen Rælingen og Aurskog-Høland har begge fem poeng opp til Sørumsand sju runder før slutt og kan melde seg skikkelig på med en sterk innspurt.

Buskerud:

I Buskerud virket alt neste avgjort allerede til ferien, og Åssiden er fortsatt klare favoritter her, men Vestfossen skapte noe spenning i toppen ved å slå Kenneth Karlsens gutter 3-0 sist. Serietoer Hallingdal har ti poeng opp til Åssiden, men to kamper mindre spilt skaper spenning foran høsten. Åtte strake seirer er imponerende og fredag snudde Hallingdal den tøffe bortekampen mot Drammens BK og avgjorde like før slutt. Åssiden og Hallingdal møtes også i siste serierunde i Drammen.

Finnmark:

I landets nordligste avdeling er det fire klubber som kjemper om førsteplassen. Kirkenes og Bossekop innledet høsten med å spille 3-3 og med det invitere Alta 2 for fullt inn i opprykkskampen. Alta-rekruttene slo også naboen Bossekop nylig og er nå kun to mål svakere målforskjell fra serieledelsen. Bossekop har fire poeng opp og man skal heller ikke avskrive Tverrelvdalen som ligger fem poeng bak førsteplassen i avdelingen der opprykkslaget har til gode å berge plassen etter omleggingen av 3. divisjon.

Hordaland:

En av få kretser som fortsatt har to 4. divisjonsavdelinger. I avdeling 1 leder Tommy Knarviks Askøy som tok en meget viktig seier borte mot Arna-Bjørnar i siste match før ferien, men to uavgjort på de tre siste kampene betyr at klubben mest kjent for kvinnefotball kun er to poeng bak - dog med én kamp mer spilt. Det ser ut til å stå mellom disse to. Kun tre poeng skilte de fire beste til ferien i avdeling 2, men Varegg er hektet av og Nymark må ta inn sju poeng. Lyngbø leder her fire poeng foran Åsane 2 med én kamp mindre spilt.

Hålogaland:

Her handler alt fortsatt om Harstad. HIL har, som ventet, vært helt overlegne i Hålogaland med 13 strake seirer. 79-8 i målforskjell og ti av seirene har vært med mer enn tre måls margin. De siste fem matchene blir kun en transportetappe mot opprykkskvalifiseringen mot vinneren i Nordland. Det kan meget vel bli en duell mot Innstranda som i 2021 der HIL var overlegne og vant 5-0 over to oppgjør. Serietoer Melbo gjør en fin sesong her, men har ni poeng opp.

Indre Østland:

Vi melder det igjen: Kan dette være den beste avdelingen? KIL 2, Kolbu KK, Lillehammer, Nybergsund, Gran, Ottestad, Valdres, Toten, Faaberg, Flisa og til og med jumbo Løten har alle spilt på høyere nivå relativt nylig. Kongsvinger 2 er ubeseiret, ønsker seg opp og har fem poeng ned til Lillehammer etter å ha innledet høsten med seier på Stampesletta. Kolbu KK er også delvis innblandet i opprykksstriden med seks poeng opp.

Nordland:

4. divisjon i Nordland består av kun sju lag, faktisk. Bodø-gjengen fra Innstranda har vært helt overlegne og har kun tapt én match borte mot Sandnessjøen så langt. Fauske-Sprint med tre tap på 12 kamper har ikke gitt opp. Vinneren her møter favorittene fra Harstad i kvalifisering og får også en ny sjanse dersom det skulle gå galt der mot taperen av opprykksduellen mellom Troms og Finnmark.

Nordmøre og Romsdal:

Åtte poeng skiller fem lag i toppen her etter at Tomrefjord har slått både Sunndal og Surnadal de siste ukene. Det er likevel et stykke opp til Dahles 34 poeng på 15 kamper, men i teten her plukker lagene hele veien poeng fra hverandre. Surnadal vant den viktige toppkampen mot Dahle nylig og har kun to poeng opp til førsteplassen. Træff 2 henger også meget godt med og har kun to tap i år. Vinneren her må som vanlig spille kvalifisering mot vinneren fra Sunnmøre.

Oslo:

I hovedstaden skilte elleville to poeng de seks beste lagene i avdeling 1 halvveis, men feltet har sprukket noe opp. Den store breddeklubben Heming ønsker seg opp og leder nå to poeng foran Ready som er en gjenganger i 3. divisjon. Christiania BK er seks poeng bak, men har én kamp mindre spilt, mens det begynner å bli langt opp for Kjelsås 2 og Grüner. I avdeling 2 leder nå FC Oslo to poeng foran fjorårets 3. divisjonslag Grei etter at den interne duellen forrige serierunde endte uten scoringer. Holmlia og Årvoll må omtrent vinne resten for å melde seg på, men sistnevnte møter Grei til en het duell i Groruddalen tirsdag.

Rogaland:

Også i Rogaland finner vi to avdelinger. I avdeling 1 kjemper Varhaug, Sola og Rosseland om opprykket; Varhaug har 39 poeng på 16 kamper, fjorårets 3. divisjonslag Sola 38 poeng på 15 kamper og Rosseland 33 poeng på 14 kamper. Varhaug avsluttet våren med å slå Sola og startet med høsten med tre poeng mot Rosseland. Slikt kan det bli opprykk av! 14 seirer på 15 kamper betyr serieledelse for Haugesund 2 i den andre avdelingen, men Åkra følger seks poeng bak. Begge lagene spilte ett hakk opp i 2022.

Sogn og Fjordane:

Voldsom dramatikk her i fjor da Årdal misset opprykket i sesongens siste minutter, og laget som snart blir TV-profiler prøver igjen. Etter 15 runder er det dødt løp mellom Fjøra og Årdal der kun fem scoringer skiller. Lagene møtes igjen i siste runde 21. oktober, og kanskje får vi en ny thriller i Sogndal? Opprykksduellantene slet begge i helgen, men vant hver sin bortekamp 3-2 mot Eid og Stryn.

Sunnmøre:

Skal det gå hele veien for Herd i år? Laget vant 4. divisjon også i 2021 og i fjor, men strakk ikke til i kvalifiseringene mot Hødd 2 og KBK 2. Her får Ålesund-gjengen tøff kamp av Ørsta selv om Herd vant den interne duellen for tre uker siden. Begge lag står med 12-1-2 etter at Herd noe overraskende tapte borte mot Hareid nylig. Ørsta er ubeseiret hjemme, står med tre strake seirer og bytter kanskje plass med rivalen Volda i seriesystemet neste år?

Telemark:

I Telemark ser det ut til å stå mellom Hei fra Heistad i Porsgrunn, Storm og Urædd, men også Pors 2 har en viss kontakt med sju poeng opp. Hei har vunnet 11 av 14 kamper og har klart best målforskjell i avdelingen, men tapte borte mot bunnlaget Tollnes sist. Med åtte strake seirer, blant annet mot Storm, har Urædd inntatt andreplassen med fire poeng opp. Ytterligere ett poeng bak følger Storm som nå har tre kamper uten seier. Hei og Storm møtes først 3. oktober på Mortens Plass.

Troms:

Ulfstind, Hamna og Finnsnes så ut til å gjøre opp om førsteplassen i Troms halvveis, men nå har Ulfstind fått en liten luke på toppen med sju strake seirer - dem av dem mot Finnsnes. I den rutinerte troppen vil mange kjenne igjen navn som Tobias Vibe, Andreas Løvland, Vegard og Håvard Lysvoll samt ikke minst Hans Åge Yndestad! Hamna har ni poeng opp og én kamp mindre spilt, også Finnsnes, Senja og Skarp gjør ok sesonger, men Ulfstind virker overlegne. Vinneren her møter vinneren i Finnmark i kvalifiseringen.

Trøndelag:

To poeng skiller Rørvik, Trygg/Lade og Ranheim 2 i avdeling 1. Ranheim-rekruttene er her fratatt seieren mot nettopp Trygg/Lade etter at de brukte én overårig spiller for mye, men motstanderen ble ikke tilkjent poengene. Rørvik topper, men de to konkurrentene har én kamp til gode - den spilles også mandag når Trygg/Lade og Ranheim 2 møtes til det man kan anta blir en het duell. NTNUI og Kvik virker hektet av i avdeling 2 der Melhus nå leder to poeng foran Tynset etter å ha slått både NTNUI og Kvik de siste ukene.

Vestfold:

Her handler det om John Arne Riises gamle klubb Flint og tradisjonsrike Sandefjord BK. Flint mistet nylig seieren over Teie grunnet bruk av en ikke spilleberettiget spiller og tapte også den dramatisk toppkamp hjemme mot SBK med sent straffemål og annullering på overtid. Det betyr at Sandefjord nå leder med seks poeng på Flint som har én kamp mindre spilt. Heller ikke Åsgårdstrand er helt ute av opprykkskampen. Skal det bli opprykk til 3. divisjon herfra, må også vinneren fra Østfold slås.

Østfold:

Og der er, som vanlig, Råde fremme og ypper seg. Den meritterte troppen, som også plaget Vålerenga i cupen i vår, tok et langt steg mot avdelingsseieren i helgen med seier i toppkampen mot Drøbak-Frogn. Råde snudde og vant til slutt 5-2 på Seiersten etter tre sene scoringer som betyr at den ubeseirede gjengen nå har en luke på sju poeng ned til DFI. Det skal normalt sett ikke den rutinerte Råde-troppen gi fra seg.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form