Lukk søk

Eliteserien

February 17, 2022

RBK-spiller langer ut mot Hareide: - Verste treneren jeg har hatt

Både Åge Hareide og Mikael Dorsin får hard kritikk fra Rosenborg-spiller i frittalende intervju.

Foto: Digitalsport

18-årige Pawel Chrupalla fikk et tøft førsteår på A-laget til Rosenborg sist sesong. Han ble hentet opp i A-stallen før sesongen, men ble lånt ut til Stjørdals-Blink midt i sesongen. Skader bidro også til å prege sesongen hans.

Nå langer unggutten ut mot både sportssjef Mikael Dorsin og fjorårets trener Åge Hareide i et intervju med Nidaros. Chrupalla sier at han føler han ble sett ned på, føltes seg usynlig og en stund ikke hadde lyst til å dra på treninger med førstelaget.

LES OGSÅ: Alle rykter og overganger fra norsk fotball!

– Jeg fikk følelsen av at det kom til å gå bra, men etter hvert merket jeg at jeg ikke var en av de som skulle spille i det hele tatt. Jeg var bare der for å fylle opp. Da ble det mindre og mindre artig. Det endte med at jeg enkelte ganger ikke hadde lyst å dra på treninger. Da kunne jeg heller ha trent med RBK 2, sier 18-åringen.

– Det er tøft når du føler at noen i klubben er imot deg, for det var to personer som ikke støttet meg noe særlig. Dorsin var en av de som ikke hjalp meg eller støttet meg noe særlig i fjor. Jeg har også fått noen dårlige kommentarer av både han og Åge. Jeg håper på et bedre 2022, legger han til.

Langer ut mot Hareide

Venstrebacken, som ble hentet fra Fredrikstad for to år siden, er nådeløs når han beskriver hvordan han ser på Hareide.

– Jeg må få si at han er den verste treneren jeg har hatt. Selv om jeg ikke har spilt fotball så lenge, så er det den verste treneren jeg har hatt hittil. Det var mye ros i starten, og det så lovende ut. Jeg gjorde mitt beste på hver trening, men etter hvert hjalp det ikke uansett hva jeg gjorde.

Han legger til at kommentarer som at "du kommer ikke til å klare deg i OBOS-ligaen" og "jeg har ikke tenkt å bruke deg uansett om jeg tok deg opp til A-stallen" er blant det han reagerer på.

Både Dorsin og Hareide er framlagt påstandene fra Chrupalla. Hareide skriver i en SMS at han ikke ønsker å kommentere det, mens Dorsin sier han ga Chrupalla beskjed om at han ikke var god nok til å konkurrere på A-laget. "Det er sikkert vanskelig for en ung gutt å høre, men av og til får man tøffe beskjeder i toppfotballen", legger den sportslige lederen til.

Chrupalla har nå gått gjennom en operasjon etter en overbelastning i lyskene, og er ventet tilbake i mars. Han har ett år igjen av RBK-kontrakten, men skal trene med Rosenborg 2 når han er tilbake i spill igjen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form