Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Rådes julesigneringer vekker oppsikt: - Alltid noen som skal snakke om penger

Mannen bak tidenes raskeste cupfinalescoring er den siste i rekken av profilerte spillere som tar turen ned i 4. divisjon for å hjelpe Råde i opprykksjakten.

Foto med tillatelse: Råde IL Fotball

Først Maikel Nieves og nå Simen Kind Mikalsen. 4. divisjonsklubben Råde fortsetter å gjøre seg bemerket på overgangsmarkedet med spillere man normalt sett forbinder med spill på langt høyere nivå.

- Vi har jobbet en stund med dette, men vi holder nå på litt i jula og, ja, sier leder Knut Erik Berg til norskfotball.com fra «juleferien» på hytta.

Nieves ble presentert som årets gave til Rådes supportere klokka 12.00 på selve julaften. Nøyaktig to døgn senere annonserte klubben at også Simen Kind Mikalsen er klar for spill på nivå fem i 2022.

Snakkis i sosiale medier

Råde-signeringene har ikke uventet skapt reaksjoner i sosiale medier blant dem som følger lokalfotballen i Østfold.

- Alt ligger til rette for suksess for alle involverte, egentlig. Men er det noe Råde har vist oss de siste åra så er det nettopp det at penger ikke gir automatisk opprykk, skriver Twitter-kontoen «Kunstgress».

- Går aldri likevel. Skaper bare større motivasjon hos vanlig publag i 4.div til å ødelegge for de. Finnes ikke noe bedre enn å ødelegge opprykk for et lag i 4. divisjon som pøser ut millioner av kroner, kommenterer Mickael Thorvaldsen.

- Men er det så ille det Råde gjør? De har penger, de har sponsorer og de får tak i gode spillere. Er mange klubber i bredden som driver med betaling av ymse slag, Råde har tatt det til nye høyder, men de har jo råd, melder Thomas Hansen.

Råde-ledelsen har sett og hørt det meste før. Leder Knut Erik Berg svarer følgende på spørsmål om hva han generelt synes om oppmerksomheten klubben får i sosiale medier:

- Det er alltid noen som skal snakke om penger. Mange tror vi øser ut penger for at disse guttene skal spille på A-laget. De ser kanskje på det som en ren kostnad. Men de skal bidra til å utvikle hele klubben. Forhåpentligvis bidrar de med mer penger inn enn ut. Men det er ikke alle som skjønner slikt. Eller vil skjønne det. Slik vil det alltid være, sier Berg.

Flere roller

Herman Blystad, brødrene Fredrik og Andreas Wasenius, Jiress Suka Suka, Chinonso Agu, Netan Sansara, Julius Adaramola, Håvard Dalseth, Håvard Thun, Magnus Hart og Rino Falk Larsen var alle en del av årets Råde-tropp som til slutt tapte duellen mot sterke Sprint-Jeløy.

Med Mikalsen og Nieves, som begge får flere roller i klubben, samt keeper Daniel Ravneng fra Strømmen på plass, er målet igjen opprykk.

- Vi ønsker oss fine mennesker som også er bra fotballspillere. Og helst lokale gutter. Simen bor åtte minutter i bil fra Råde. Slikt øker sjansene for at vi får 22 mann på trening fire dager i uken. Han sitter på en enorm og erfaring og skal bidra med fysisk trening fra 13-årslaget og oppover i klubben. I tillegg får han ansvaret for proffuken, forteller Berg og fortsetter:

- Nieves har vært «sosialminister» i FFK, bor her nede og her erfaring fra høyt nivå. Han skal være med på å arrangere to store fotballskoler, bidra på en fokusgruppe og frivillige økter på tvers av aldersgruppene hver fredag samt være assistent på junior elite-laget. Det er ikke snakk om fulltid på disse, men kanskje 40-50 prosent. På sikt håper vi å utvikle oss som klubb slik at disse kan ansettes på heltid i Råde.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form