Lukk søk

PostNord-ligaen

May 28, 2022

Øygardens siste håp: - Det har kommet et nytt forslag på bordet

Fins det håp for Øygarden likevel? BA melder at klubben nå håper å overføre lisensen til 6. divisjonsklubben TIF Viking fra Bergen.

Foto: Digitalsport

Det har skjedd mye i Øygarden Fotballklubb både den siste uken og ikke minst fredag kveld.

Først informerte flere av klubbens spillere om at de hadde fått beskjed om at klubben går konkurs og at de er fristilte fra sine kontrakter. Sent fredag kveld meldte Øygarden FK følgende på sin Facebook-side:

- Øygarden FK er ikke død enda, så kampen mot Ørn-Horten går som planlagt i morgen lørdag 28 mai kl 1300. Nå håper vi at folk mobiliserer og tar turen til Ågotnes Gress for å støtte guttene!

Overfører lisensen?

Hvilke av spillerne som møter opp på Ågotnes lørdag gjenstår å se. Alt tydet på at norsk fotball gikk mot sin første konkurs siden Lyn forsvant ut av toppfotballen i 2010 da blant andre BA og BT fredag meldte at Øygarden hadde meldt oppbud.

- Det har kommet et nytt forslag på bordet. Det kan være en løsning, og vi jobber med den, uttalte styreleder Marianne Bjorøy til BA sent fredag kveld.

Ifølge avisen dreier det seg om et mulig samarbeid med TIF Viking. BA mener å vite at Øygarden har henvendt seg til klubben med forslag om at de kan ta over lisensen og videreføre 2. divisjonssatsingen videre i 2022.

TIF Viking har et seniorlag som leder 6. divisjon avdeling 3 i Hordaland med fire seirer på fire kamper så langt denne sesongen.

- Situasjonen er alvorlig, men det er ikke over før det er over, sier Bjorøy.

Stor gjeld

NFFs Rune Nordhaug avviser på generelt grunnlag et en klubb kan videreføre lisensen til en annen i et intervju med BA.

Ved utgangen av 2021 hadde toppfotballsatsingen Øygarden FK 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske nå har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster klubben 155.000 kroner i måneden.

Tidligere denne uken søkte Øygarden om et millionlån fra kommunen, men dette ble avslått.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra Sportsklubb ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start for prosjektet. Nylig ble det også kjent at en av klubbene som ble en del av samarbeidet, Televåg, brøt ut for heller å samarbeide med nettopp Sotra SK.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form