Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

– Øygarden er konkurs!

Norsk fotball får sin første konkurs siden Lyn i 2010, melder flere medier.

Foto: Digitalsport

Oppdatert 22.25: På Facebook melder Øygarden FK fredag kveld at kampen mot Ørn Horten i helgen går som planlagt, stikk i strid med alle kveldens meldinger! Er det likevel håp for klubben?

Tidligere i uka ble det kjent at økonomien virkelig truet eksistensen for Øygarden. Og nå er det over for hordalendingene. Både BA og BT melder fredag at 2.-divisjonsklubben skal ha meldt oppbud.

Dermed får norsk fotball sin første konkurs siden Lyn måtte takke for seg i 1.divisjon i 2010.

BA skriver at styret i klubben har sittet i møte fredag siden 16.30. I skrivende stund fredag kveld skal møte fortsatt holde på, men styret har allerede konkludert med at Øygarden nå melder oppbud og dermed slås konkurs.

Stjernespiss Alexander Dang, som også spilte for klubbens forgjenger Nest-Sotra, forteller til avisa at spillerne forberedte seg til helgens kamp mot Ørn Horten, da styret i klubben kom inn på møtet.

– Jeg så det med en gang, det var ikke akkurat blide ansikter. «Vi klarer det ikke», sa de. Det stilnet fullstendig i rommet, forteller spissen.

Milliongjeld

Ved utgangen av 2021 hadde klubben 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske nå har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster Øygarden 155.000 kroner i måneden.

Tidligere i uka søkte Øygarden om et nødlån fra kommunen, men fikk avslag på millionlånet de ønsket seg. I tillegg var klubbens største sponsorer avvisende til å redde klubben alene. Dermed har klubben hatt en tøff oppgave med å finne løsninger, og fredag ble dermed konklusjonen at den økonomiske situasjonen har vært for tyngende til å kunne reddes.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra SK, øyas nest største klubb, ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start. Nylig ble det også kjent at en av klubbene bak samarbeidet, Televåg, brøt ut for å heller samarbeide med nettopp Sotra SK.

Fristilles

Konsekvensen at at klubben nå meldes konkurs er at de 7 kampene de har spilt så langt i serien strykes, og at resten av kampene denne sesongen naturlig nok blir avlyst. I helgen skulle de ha spilt hjemme mot Ørn Horten.

For spillerne betyr situasjonen at de nå står uten klubb. Det samme gjelder for trener Tommy Knarvik.

– Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier midtbanespiller Andreas Fantoft til BT.

I stallen finnes både spillere med erfaring fra øverste nivå som Borger Thomas, Marceli Wawrzynkiewicz og Marius Bildøy, i tillegg til flere som har spilt i OBOS-ligaen, samt mange med lang 2.divisjonserfaring.

Hva som skjer med spillerne nå er uvisst, utenom at alle må på jakt etter ny klubb. Med tanke på at nabo Sotra SK fortsatt befinner seg i PostNord-ligaen vil nok flere av spillerne søke seg dit, mens andre som har ambisjoner om å holde seg på samme nivå nok må flytte fra Bergensområdet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form