Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Øygarden mot konkurs: - Dette er et trist vedtak

Fotballeventyret på Sotra virker å gå mot slutten. Nest-Sotras etterfølger Øygarden FK fikk ikke hjelp av kommunen og styrer mot avvikling.

Foto: Digitalsport

- Dette er et trist vedtak å gjøre. Men Øygarden FK kom ikke opp med en plan for drift og økonomi slik kommunestyret satte som vilkår. Da måtte det dessverre bli nei, sier Høyre-politiker Nils Kåre Skoge til Vestnytt.

Formannskapet i Øygarden kommune vedtok mandag enstemmig å avslå samarbeidsklubbens søknad om et millionlån.

- Det var verdt et siste forsøk å gå til kommunen. Med mindre det skjer noe heit spesielt på oppløpssiden går det mot konkurs, var den dystre beskjeden fra styreleder Marianne Bjorøy til Vestnytt etter avslaget.

Samarbeidsprosjekt

Øygarden Fotballklubb overtok Nest-Sotras lisens foran 2020-sesongen og rykket ned fra Obos-ligaen på første forsøk. Nå ligger Tommy Knarviks gutter på en sjuendeplass i sin 2. divisjonsavdeling med hele 11 poeng opp til serieleder Moss.

Ifølge BA har Øygarden gått rundt to millioner i underskudd de siste to årene. Ved utgangen av 2021 hadde klubben 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital, melder avisen.

Det mest kritiske virker nå være etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster Øygarden 155.000 kroner i måneden. BA melder at skatteetaten ikke har fått disse pengene for mai.

- Vi jobber på, og har egentlig ikke så mye å si per nå, sa styreleder Bjorøy til BA.

Nest-restene

Også forløperen Nest-Sotra, som spilte fire sesonger i Obos-ligaen på 2000-tallet, slet flere ganger økonomisk, men hadde en sterk posisjon i næringslivet på Sotra og fikk flere ganger støtte som holdt klubben i live.

Målet med Øygarden FK var å styre økonomien og samle hele øya rundt toppfotballsatsingen, men prosjektet ser ut til å mislykkes.

Øygardens tre generalsponsorer, Sartor Drange, CCB og Brødrene Ulveseth, uttaler til BA at de ikke kan redde klubben alene. Flere sier de ikke har blitt kontaktet av Øygarden-ledelsen mens enkelte sponsorer åpner for å bli med på et spleiselag med begrensede beløp.

Jan Vindenes har bidratt økonomisk i Nest-Sotra flere ganger. Nå er svaret kontant nei.

- De går fra krise til krise, og fortjener ikke fem øre. De har kjørt i grøften om og om igjen, og evner ikke å snu rattet. Jeg fraråder Øygarden kommune å bruke penger på det tullet der, sier Vindenes til BA.

Dersom Øygarden FK, som har rundt fem millioner i budsjett, slås konkurs blir Sotra SK den eneste 2. divisjonsklubben på øya.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form