Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Opprykksfavoritt drømmer om cupbombe: - Håper på en magisk kveld

Hønefoss-trener Luke Torjussen har et par jokere i ermet som underdog foran søndagens cup-kamp mot Strømsgodset. Mer usikker er briten på hvor lett det blir å innfri årets favorittstempel i 3. divisjon.

Alle Strømsgodset-tilhengere har et forhold til Gamle gress. SIFs hjemmebane med naturgress siden 1967, men som siden 2008 har hatt kunstgrass. Søndagenes stadion-navn kan kanskje vekke nostalgien i de 200 godset-supporterne som slipper inn på - nettopp - Gamle gress. Det er Hønefoss sin gamle gressbane i idrettsparken, som i sommertid reservearena mens kunstgresset på AKA Arena skiftes ut.

Her har ikke vært spilt en obligatorisk kamp siden 2008, men Gamle gress er godkjent av NFF som kamparena. Cupkampen søndag er Hønefoss sin første offisielle siden høsten 2019, og korona-restriksjonene åpner for 600 HBK-tilhengere ringside. Om underlaget er til størst fordel for hjemmelaget vites ikke. Generalprøven på kamp-underlaget ble nemlig tapt 0-3 mot Lørenskog lørdag.

Hønefoss-trener Luke Torjussen vet de spiller underdogs-rollen mot et godt-gående Strømsgodset-lag, men håper å ha et par sinna jokere i ermet.

- Det er først av alt en cupkamp vi gleder oss til, men Strømsgodset har kommet seg etter en røff start på sesongen. De er selvsagt store favoritter, men deres største utfordring bør være at de møter et ekstremt motivert Hønefoss-mannskap. Vi har lite å tape. Muligens har de mest fokus på Eliteserien, og sparer spillere i det tøffe programmet de har. Vi har fått trent på gressbanen de to siste ukene inn mot cupkampen, og håper på en magisk kveld søndag, starter HBK-trener Luke Torjussen.

Skuffende resultat - ikke prestasjon

Cupkampen søndag blir trolig den første og siste på Gamle gress. Seriestarten i 3.divisjon avdeling 2 er borte mot John Arne Riises Flint 7.august. Helga etter kommer Fredrikstad 2 til det nye kunstgresset på AKA Arena.

Trener Torjussen har sett sitt mannskap tape de to siste treningskampene etter to seire mot Jevnaker og Mjøndalen2. Dog uten å miste nattesøvnen.

- Det har egentlig vært to litt rare og samtidig like kamper mot både Gjelleråsen og Lørenskog. Vi var veldig gode spesielt før pause, brant flere store sjanser i begge omganger, og har perioder med mye godt spill. Dessverre slipper vi inn noen billige mål, og blir egentlig hardt straffet. Muligens var det feil med tre kamper på på kort tid. Vi manglet også noen nøkkelspillere mot Lørenskog, som definitivt var et godt lag, forteller HBK-trener Luke Torjussen.

Han skrev ny toårskontrakt med Hønefoss før denne sesongen. Torjussen er britisk, men kom inn i norsk fotball i 2009. Før han ankom Hønefoss var Bærum arbeidsgiver i seks år, der 37-åringen ledet A-laget fra 2016-2018.

Årets HBK-mannskap har et par store profiler i den nyankomne målvakta Grzegorz Flasza og Alexander Groven. Sistnevnte er inne i sin tredje periode i klubben, og rykket ned fra Eliteserien i 2010 med Hønefoss. 29-åringen har fartstid både fra norsk og islandsk toppfotball. Den høyreiste keeperen kom fra Alta (bildet) i 2. divisjon i fjor, og polakken har også erfaring fra OBOS-ligaen med Bærum og Tromsdalen. I tillegg til 2. divisjon med Arendal og igjen Bærum. 33-åringen blir sentral for trener Luke Torjussen.

Som mest av alt ser frem til å endelig få spille en kamp som betyr noe igjen.

- Klar eller ikke, så har vi venta veldig lenge på øyeblikket som er en realitet søndag. Etter en lang pause uten kamper. Jeg tror vi er i en god posisjon, men det blir selvsagt spennende å se hvordan andre lag ser ut etter avbruddet, sier Torjussen videre.

Føler ikke på favorittstempelet

Hønefoss er av mange pekt ut som opprykksfavoritten i avdeling 2, men det er et felt med mange dark horses. I en sesong som teller 13 kamper. En intensiv høst, der detaljer, tilfeldigheter og marginer vil spille en rolle til slutt.

- Hønefoss skal alltid kjempe i toppen. Uansett divisjon. Dog blir årets sesong veldig tøff. Alt fra noen uheldige dommeravgjørelser, skader og marginer kan være forskjellen på seier eller ei. Hver eneste kamp blir tøff, og jeg har ingen tro på at et lag reiser alene unna i toppen. Trolig får vi en tett toppstrid helt inn. Vi føler ikke på noe favorittstempel, sier HBK-treneren.

Når korona-tåkeheimen letter blir det også klart hvem som er klare for sesong - og ikke.

- Vi er i en tøff avdeling med et generelt godt nivå, men alle er i samme posisjon sett ut fra den avlyste sesongen i fjor. Det blir veldig interessant å se hvor laga står, og kanskje spesielt tøft har denne perioden vært for de mindre klubbene. Uansett er det likt for alle i enden. Vi regner med at både Eik og Flint blir tøffe, og lag som Pors, Ørn og Oppsal er også å regne med der oppe. Andreagene kan skape trøbbel om de stiller anstendige lag. Selv om de ikke kan rykke opp, vil de spille en rolle i hvordan tabellen ser ut. Vi ser veldig fram til å komme i gang nå, avslutter Hønefoss-trener Luke Torjussen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form