Lukk søk

PostNord-ligaen

March 15, 2024

OBOS Supercup-semifinalene: - En fin bonus

Lørdag skal tre Oslo-lag og Eidsvold Turn kjempe om de to plassene i den historiske OBOS Supercup-finalen i Vallhall neste fredag.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

Frigg møter Eidsvold Turn på Tørteberg kunstgress på Majorstua lørdag klokken 13 og én time senere er det klart for semifinale nummer to på Nordre Åsen der Oppsal gjester Skeid.

De to vinnerne går videre til tidenes første finale i OBOS Supercup i Vallhall fredag om en uke.

- Oppsal har sett veldig sterke ut i vinter. Det er et godt, spillende lag som er aggressive, presser høyt og scorer mye mål. Det blir en tøff kamp vi tar på høyeste alvor, sier Skeid-trener Vilde Rislaa i siste utgave av OBOS Supercups egen podkast - trenerspesial.

- Det er en fin bonus å nå en semifinale, men vi har hatt mest fokus på selve prosessen og hva vi som lag skal bli bedre på for å være best mulig forberedt til seriestart. Men klart, det er gøy å vinne fotballkamper samtidig.

Overraskelsen

Oppsal er kanskje den største overraskelsen i OBOS Supercup. Laget endte på andreplass i sin pulje og var kun målforskjell fra å passere Frigg etter å ha avsluttet med hjemmeseier mot Bærum.

- Vi har hatt et godt grunnlag å bygge videre på fra forrige sesong. Nå gjelder det å heve bunnivået vårt for å bli bedre, sier Oppsal-trener Samir Sabha.

Trasop-gjengen er likevel underdogs mot Skeid lørdag der arrangørklubben er favoritter til å ta seg til finalen.

- Skeid er et spennende lag å møte. Det vil kreve mye av spillerne våre i duellspillet og pasningsspillet. Det blir spennende å se hvordan vi løser det.

Tre fra Oslo

Det eneste semifinale-laget som ikke kommer fra Oslo er Eidsvold Turn. Laget avsluttet gruppespillet med to strake seirer, men gikk videre først da naboen Ull/Kisa ønsket å prioritere andre kamper de neste ukene.

- Vi er litt heldige med at Ull/Kisa trakk seg, men jeg syns vi har levert bra med tanke på hvor mye skader vi har hatt. Nå er det bare å kjøre på, sier Eidsvold Turn-trener Johan Andersson i podkasten.

- Vi har hatt mye skader og har spilt med hele troppen meg selv inkludert. Vi er litt bakpå så jeg er nysgjerrig på hva vi får til de neste tre ukene. Det har vært vanskelig å spille inn et lag, men jeg er fornøyd med at vi har fått brukt hele troppen og mange har fått vist seg frem og fått spilletiden de egentlig fortjener.

Svensken med en fortid som spiller i Stabæk og LSK har tidligere vært tilknyttet Frigg blant annet da laget rykket opp høsten 2021.

- Jeg kan jo Frigg ganske godt og kjenner treneren godt. Det er et veldig bra spillende lag med teknisk gode spillere så det blir en skikkelig test for oss.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form