Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

«Norge rundt»: Gamst blir i Alta og norsk seriemester i Makedonia

Morten Gamst Pedersen blir nok en sesong å finne i Alta, og husker du Kamer Qaka? Han feiret seriegull sist uke.

Det er ikke ofte 40 år gamle fotballspillere skaper riksdekkende interesse om hvor fotballkarrieren skal fortsette, men nå har vinterens føljetong rundt Morten Gamst Pedersen satt sitt punktum. Vadsø-mannen med 82 landskamper for Norge runder 40 i september, men har definitivt mer å bidra med på høyt nivå i norsk fotball. Den tidligere Blackburn-profilen var en nøkkelspiller for Alta i fjor, og skal fortsette i Finmark-klubben også i 2021-sesongen.

Selv om "Gamsten" har vært aktuell for både klubber i lavere divisjoner i England, og nevnt i Tromsø-kretser, har han ikke droppet treningen i vinter. Midtbane-elleganten har holdt forma ved like med Tromsdalen, og Alta er dermed rigget for å kunne gå hele veien i år. Etter å ha stivnet på oppløpet under 2020-sesongen, der laget falt til fjerde plass på tabellen.

– Vi håper vi kan fullføre det vi startet på i fjor. Vi klarte ikke helt å holde på momentet i fjor, men vi tar sats for et nytt år. Vi går på banen for å vinne hver fotballkamp, så får vi se om det holder til opprykk, sier sportssjef Aleksander Johansen til Finnmark Dagblad.

Det lokale næringslivet i regionen står bak spleiselaget for å sikre seg profilens tjenester også i 2021-sesongen, der Alta hele veien har hatt en god dialog med Gamst Pedersen.

- Ja, i år som i fjor. Alta er ikke en klubb som spyr ut penger, så vi er avhengige av eksterne hjelpere for å få det til. Det har vært stor velvilje for å få Morten hit, siden han la igjen et så godt inntrykk her i fjor, sier sportssjefen videre til samme avis.

Attraktiv toppscorer

Fjorårets Sogndal-toppscorer Kristoffer Hoven har vært attraktiv på overgangsmarkedet i vinter, og 24-åringens tjenester skal senest vært ønsket i Sandefjord. Hoven var tidligere i år linket til både HamKam og mer eksotiske Astana i Kasakhstan. Det økonomiske aspektet var dog ikke sikkert som banken, slik Sogndal opplevde henvendelsen, og dermed er den robuste spissen fortsatt måljeger på Fosshaugane i år.

Selv om Sogndal har hatt en variabel sesongoppkjøring de siste ukene resultatmessig, ser spillerstallen til Eirik Bakke morsk ut på papiret. Med spiss-alternativ som Endre Kupen og Jerome Akor Adams oser det trøbbel for det meste av midtstoppere i OBOS-ligaen.

Assistenttrener Morten Olsen har vært sjefen på treningsfeltet i Florø i vinter, siden påtroppende hovedtrener Gonçalo Pereira har vært korona-fast hjemmei Portugal. Nå er steminingen i Norges mest nordvestlige by god, fordi Sjøfartsdirektoratet har godkjent søknaden om innreise for portugiseren venta til Florø søndag. Dermed er det nye tider i vente for Pereira, som hittil har fulgt laget sitt via stream.

Hva som skjer med landsmann Nelsinho er fortsatt usikkert, da Sjøfartsdirektoratet fortsatt har søknaden til spilleren til behandling.

Florø har også lånt inn Adan Hussein fra Bodø/Glimt. Den tidligere talentfabrikken sliter med å ha samme påfyll fra egne rekker til A-laget som tidligere, men så har også PostNord-ligaen blitt et høyt nivå. Nivå 3 lever fortsatt i håp om seriestart 5.-6.juni, og Florø har avtalt sin første treningskamp i Nordfjordeid mot PostNord-kollega Brattvåg allerede lørdag 8.mai. Deretter er Sotra booket inn i Florø 16.mai.

Klubben tok forøvrig sist uke farvel med danske Lorent Callaku. 23-åringen fortsetter karrieren i Strømmen og OBOS etter 16 mål på 61 kamper i Florø-drakta siste tre sesonger.

Norsk seriemester

KF Shkëndija har vært overlegne i den makedonske serien denne sesongen, og en 26-åring fra Brandbu kan titulere seg som seriemester i byen Tetovo. Kamer Qaka har 36 aldersbestemte landskamper for Norge sine yngre landslag fra G15 til G19, men valgte å representere Albania som senior. Den offensive midtbanespilleren hadde en kjapp opptreden for Kongsvinger i OBOS i fjor, etter å ha signert en 5-års avtale med den rumenske toppklubben Steaua Bucuresti sommeren 2018. Qaka var en nøkkelspiller for Kristiansund, da nordmøringene rykket opp fra OBOS-ligaen i 2016, og har den siste sesongen vært fast inventar på det beste laget i Makedonia.

Cille Nilsen er datter til den tidligere Vard- og Stord-spilleren Atle Nilsen. 15-åringen har vært omtalt og ansett som et stort talent i flere år allerede, og denne sesongen skal ungjenta ta neste steg i toppserien for Avaldsnes. Fjorårets bronselag har hatt og har store utfordringer inn mot seriestarten 22.mai. Anna Jøsendal og Hanna Dahl er ute med langtidsskader.

Borte er Clare Polkinghorne, Elise Thorsnes, Rasheedat Ajibade, Katrina Gorry og Ylinn Tennebø. Brasilianske Giovanna de Oliveira og Sara Pavlovic fra Serbia står enda på innreisenekt, mens italienske Federica de Criscio allerede er tilbake i hjemlandet etter bare kort tid på Karmøy. Årets Avaldsnes-mannskap blir trolig ungt, og da skulle stortalentet Nilsen passe godt inn.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form