Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

NM: Disse klubbene bør få Eliteserie-motstand

Se vårt forslag til oppsett for 1.runde i NM.

Det er fortsatt en god stund igjen til første runde i årets cup skal spilles. Men det er bare å glede seg. For endelig spilles første runde om våren, og endelig er det uten koronarestriksjoner og begrensninger.

SE HELE FORSLAGET TIL OPPSETT NEDERST I SAKEN!

Med normal første runde for første gang siden 2019 ligger det ekstra store forventninger blant de små klubbene om å få lov til å møte Bodø/Glimt, Rosenborg, Molde, Vålerenga, Brann og Lillestrøm.

I denne saken går vi gjennom alle de 16 klubbene fra Eliteserien, samt Brann, og ser på hva som er mest trolige motstander for de 17 lagene. Vi tar det geografisk.

LES OGSÅ: Tabelltips for alle avdelinger ned til 4.divisjon!

Tromsø

Totalt er det 14 lag fra Nord-Norge i første runde. 2 fra Eliteserien, 2 fra 2.divisjon, 8 fra 3.divisjon, samt Ishavsbyen og Finnsnes fra 4.divisjon.

Begge er selvsagt mulige motstandere for Tromsø, men det vil være direkte sjokkerende om det ikke blir byoppgjør mot Ishavsbyen, som slo ut seriefavoritt Krokelvdalen i kvalifiseringen. Sist Ishavsbyen møtte TIL i cupen var da krokodillen Schnappi toppet VG-lista og Kjell Magne Bondevik fortsatt var statsminister, altså i 2005. Det er på tide med et nytt møte.

Møter: Ishavsbyen.

Sannsynlighet for treff: Enorm.

Bodø/Glimt

Litt vanskeligere enn med Tromsø, faktisk. Rana og Junkerne mest geografisk naturlig, men begge møtte Glimt i fjorårets cup. Finnsnes (?), Harstad, og Mjølner trolig de fem mest aktuelle motstanderne da.

Både Mjølner og Harstad hadde sist besøk av seriemesterne i 2018. Kan det være aktuelt å sende dem helt til Finnsnes da? Jeg tror ikke NFF lander på den løsningen. Harstad tok seg langt i cupen i fjor, Mjølner er en hakket kortere tur, så jeg lander på Mjølner - Bodø/Glimt som mest trolig.

Møter: Mjølner.

Sannsynlighet: Her er det flere alternativer.

Rosenborg

Et av lagene som gir størst jubel blant småklubbene, for her er det gode muligheter for penger i kassa.

Verdal er eneste trønderske 4.divisjonslag igjen i cupen. Sist de møtte RBK var i 2011, så her bør det være store sjanser for å få Kjetil Rekdals mannskap på besøk i mai. Alle de gjenværende 3.divisjonslagene har møtt Rosenborg senere. Kolstad (2014), Byåsen (2016), Strindheim (2017), Trygg/Lade (2018), Tiller (2019), Orkla (2021) og Melhus (2021) må nok ta seg til neste runde om de skal møte Rosenborg.

Møter: Verdal.

Sannsynlighet: Stor.

Kristiansund

Lagene i Møre og Romsdal vet at sjansen for topp motstand er stor om de går til 1.runde, siden det er tre eliteserielag fra fylket.

Både Surnadal og Dahle fra 4.divisjon har store sjanser for å få møte ett av de tre lagene. Men det ville vært særdeles merkelig om ikke NFF setter opp byoppgjør mellom Dahle og Kristiansund når muligheten oppstår. Sist de to møttes var i 3.divisjon i 2005. Dette er fasit.

Møter: Dahle.

Sannsynlighet: Enorm.

Molde

Om Dahle får Kristiansund, så ligger alt til rette for at Surnadal kan ta imot Molde som motstander i første runde. Sist Molde var på besøk var i 2014. I år må det skje igjen.

Motstander: Surnadal.

Sannsynlighet: Enorm.

Aalesund

Her er det litt mer åpent. Herd (2017) og Spjelkavik (2016) har faktisk ikke møtt byens lokomotiv på noen år, og det ligger i kortene at det blir en ny sjanse i år for én av dem. Herd er i divisjonen under, og siden Spjelkavik møtte Molde i fjor blir det nok Herd som får sjansen mot AaFK.

Motstander: Herd.

Sannsynlighet: Ganske stor.

Brann

For lagene fra Bergen og omegn er det fest om Brann kommer på besøk. 4.divisjonslagene Voss og Gneist hadde begge sitt forrige cupmøte med Brann i 2005, men nyopprykkede Frøya drømmer også om et første møte. De andre lagene fra 3.divisjon (Os, Bjarg, Fana og Fyllingsdalen) har alle møtt Brann siden 2015 og stiller lengre bak i køen.

Jeg sier Gneist på magefølelse, siden de er lavest rangert, og Voss - Sogndal er en ok trøstepremie som også passer fint inn i resten av oppsettet.

Motstander: Gneist

Sannsynlighet: Her er det tre lag som har reelt håp og ganske like sjanser forå møte Brann.

Haugesund

Tapte for Stord i fjor. I år er det fort duket for en tur til naboøya Bømlo og et møte med Bremnes, som slo ut nettopp Stord i kvalifiseringen. Første gang dette årtusenet at Geirmund Brendesæters lag har tatt seg så langt. Moderklubb Djerv 1919 (forrige møte i 2007) har også et berettiget håp om et møte med FKH.

Motstander: Bremnes.

Sannsynlighet: Ganske stor.

Viking

To lokale 4.divisjonslag er videre. Men ettersom Vardeneset møtte Viking i 2016 er det nok fort Rosseland som får sin første sjanse mot den regjerende cupmesteren denne gangen. 3.divisjonsklubbene i området må pent vente til 2.runde for å få sjansen. Selv om lokaloppgjør mot Bryne virker kanskje enda mer attraktivt for Rosseland, tror jeg de får Viking denne gangen.

Motstander: Rosseland.

Sannsynlighet: Ganske stor.

Jerv

Paradoksalt nok er det kanskje ikke Jerv, men Start som er den største billettmaskinen for klubbene i sør. Vindbjart og Fløy har ofte vært videre. Randesund og Express er sjeldnere med. Express - Jerv ligger i kortene her.

Motstander: Express.

Sannsynlighet: Stor.

Odd

Ofte gir det seg litt selv hvem Odd skal møte, siden det ofte er få lag fra Telemark videre. Så også i år. Selv om Hei møtte Odd i 2017 blir det mest sannsynlig et nytt møte i år. Alternativet er lag som Flint eller Fram.

Motstander: Hei.

Sannsynlighet: Stor.

Sandefjord

Her er det mange muligheter. Flint, Fram, Halsen eller kanskje Eik Tønsberg? 6-7 år siden de tre første møtte Sandefjord. Eik møtte Odd i 1.runde i fjor og stiller derfor litt bak i køen. Sandefjord er det laget hvor det er mest uforutsigbart å spå motstander.

Motstander: Fram.

Sannsynlighet: Her er det åpent.

Strømsgodset

Både Åskollen og Åssiden videre av 4.divisjonslagene. Men Åssiden hadde besøk av dem i 2017, Åskollen sist i 2007. Det spørs hvor mye NFF vektlegger det, men jeg tror uansett Åskollen får sin sjanse nå.

Motstander: Åskollen.

Sannsynlighet: Ganske stor.

Sarpsborg 08

Det bør være nærliggende med Østsiden - Fredrikstad og Sprint-Jeløy mot Moss i Østfold. Kvik Halden tror jeg møter vinneren av Follo og Drøbak/Frogn. Det betyr at Råde, som nå endelig har tatt seg til første runde, bør ligge veldig godt an for å møte Sarpsborg 08.

Motstander: Råde.

Sannsynlighet: Stor.

Lillestrøm

Det må være litt fristende å sette opp Eidsvold IF - Eidsvold Turn i cupen nå. Men når EIF omsider har tatt seg videre, for første gang siden 2005, ligger det veldig i kortene at de får møte Lillestrøm.

Motstander: Eidsvold IF.

Sannsynlighet: Stor.

HamKam

Ottestad hadde nok et håp om et nytt møte med storebror her etter å ha tatt seg videre selv om de også møttes i 2019. Men da Furnes overraskende slo ut Lillehammer dagen etter overraskende slo ut Lillehammer sørget de nok samtidig for å garantert få møte Kamma.

Motstander: Furnes.

Sannsynlighet: Enorm.

Vålerenga

En av de mest attraktive klubbene å møte, og samtidig en av de vanskeligste å spå motstander for. Har ofte blitt sendt ut til små bygder og byer i de tidlige rundene. Oppsal ligger nok brukbart an til første møte siden 2010, men ligger det ikke litt i kortene at det blir Adam Larsen Kwaraseys lag FC Oslo, som er hovedstadens eneste 4.divisjonslag igjen?

Kolbu KK er en mulig motstander fra utenfor byen, men der er det også gode muligheter for fest om de møter nabo Raufoss. Ottestad er den andre mulige turen ut av byen.

Motstander: FC Oslo.

Sannsynlighet: Ganske stor.

Hele forslaget til oppsett:

Bossekop - Alta

Ishavsbyen - Tromsø

Mjølner - Bodø/Glimt

Finnsnes - Harstad

Skjervøy - Tromsdalen

Rana - Junkeren

Fløya - Senja

Verdal - Rosenborg

Tiller - Levanger

Orkla - Brattvåg

Trygg/Lade - Ranheim

Melhus - Kolstad

Strindheim - Stjørdals-Blink

Byåsen - Nardo

Herd - Aalesund

Spjelkavik - Træff

Surnadal - Molde

Dahle - Kristiansund

Førde - Hødd

Fjøra - Florø

Voss - Sogndal

Bjarg - Sotra

Frøya - Åsane

Gneist - Brann

Fana - Øygarden

Os - Fyllingsdalen

Bremnes - Haugesund

Rosseland - Viking

Vidar - Bryne

Vardeneset - Sandnes Ulf

Brodd - Egersund

Djerv 1919 - Vard

Sola - Staal

Vindbjart - Start

Express - Jerv

Randesund - Fløy

Pors - Arendal

Hei - Odd

Fram - Sandefjord

Flint - Stabæk

Halsen - Mjøndalen

Eik Tønsberg - Notodden

Åskollen - Strømsgodset

Åssiden - Ørn Horten

Kolbu KK - Raufoss

Ottestad - Ull/Kisa

Brumunddal - Gjøvik/Lyn

Eidsvold - Lillestrøm

Lørenskog - Grorud

Skjetten - Kongsvinger

Elverum - Eidsvold Turn

Furnes - HamKam

Ullern - KFUM

Oppsal - Kjelsås

Gjelleråsen - Strømmen

Nordstrand - Asker

Hønefoss - Bærum

Lokomotiv Oslo - Skeid

Lyn - Frigg

Råde - Sarpsborg 08

Østsiden - Fredrikstad

Sprint-Jeløy - Moss

Drøbak-Frogn eller Follo - Kvik Halden

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form