Lukk søk

Lavere divisjoner

April 7, 2022

NFF-tabbe: Satte opp feil lag i cupen

Det ble mange reaksjoner da oppsettet for NM kom ut torsdag.

Da første runde i NM ble presentert torsdag var det mange som reagerte på oppsettet. For blant de 128 lagene som er satt opp fant vi Åkra, til tross for at de tapte 3-4 for Vardeneset i kvalifiseringen.

Samtidig måtte Træff fortvilet lete etter seg selv i oppsettet. For med Åkra inne er det moldenserne som er glemt ut av NFF.

I tillegg har NFF satt opp flere oppgjør som er identiske med de som ble spilt i 2021. Mest oppsiktsvekkende er det at Hønefoss - Strømsgodset og Rana - Bodø/Glimt er satt opp som rene repriser fra fjoråret. Det betyr mye for mange småklubber å få eliteserielagene på besøk, og hele prinsippet med å sette opp de første rundene er at dette skal fordeles.

Også Junkeren - Mjølner, Vindbjart - Fløy, Ullern - Asker og Oppsal - Skeid er repriser av første runde i cupen fra i fjor.

Tidligere i uka lagde vi vårt eget oppsett for hvordan cupens første runde burde spilles. Kanskje NFF burde tatt inspirasjon?

I tillegg er det flere lag som har stor grunn til å være skuffet. 4.divisjonslaget Dahle fra Kristiansund fikk ikke møte storebror Kristiansund BK, men må ta til takke med Ranheim. Det til tross for at de har kvalifisert seg til første runde for første gang siden 2005.

Også i Ottestad er det grunn til å reagere. 4.divisjonslag som går videre pleier alltid å få hjemmekamp, som regel mot god motstand. I stedet må de ta til takke med bortekamp mot Elverum fra divisjonen over.

Oppsettet kom kl. 12.00. Rundt 40 minutter senere ble saken til NFF oppdatert med "NB: Det er beklagevis et par feil i dette oppsettet. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen, mens Træff mangler. Oppsettet oppdateres om kort tid".

Dermed er det bare å vente i spenning på hvordan det endelige oppsettet blir.

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form