Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Lå under 0-13 - trakk seg i pausen!

Mo IL droppet 2.omgang etter å kun ha stilt 9 spillere til kamp i 4.divisjon.

I 4.divisjon er det flere avdelinger som har stor nivåforskjell mellom de beste og de dårligste lagene i avdelingen. Sånn er det også i Nordland, hvor en spesiell situasjon skjedde sist uke.

Mo IL er en gammel storhet, men etter sammenslåingen med Stålkameratene til Rana FK som satsingsklubb i byen, så måtte moderklubben nedover i divisjonene selv. I fjor ble det opprykk fra 5.divisjon, men i 4.divisjon har de slitt med å stille lag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Det førte til at klubben med de brune draktene kun klarte å stille med 9 mann til kamp da Sandnessjøen, som befinner seg på øvre halvdel, kom på besøk. Kvalitetsforskjellen ble enorm, og etter 45 minutter hadde gjestene scoret hele 13 mål.

Da bestemte Mo seg for at nok var nok, og laget valgte å ikke stille til 2.omgang.

Manglet spillere

At det ble en målfest uten like vises ved at alle som har uttalt seg snakker om en kamp som endte 0-13, mens det på Fotball.no "bare" er registrert 12 mål.

LES OGSÅ: Toppoppgjør i 3.divisjon spilles på nytt etter dommertabbe

Sture Rasmussen, som er leder i Mo IL, sier til Rana Blad at spillere som har reist bort på skole, samt frafall grunnet jobb og manglende barnepass, gjorde at de ikke klarte å stille fullt lag.

Om årsaken til at de ikke møtte til 2.omgang sier han:

– Vi fikk tre skader. Ingen hadde sjans til å spille mer. Regelen sier at det ikke kan spilles med bare seks spillere, og i samråd med trener ble det vedtatt å stoppe etter første omgang.

Kan bli kastet ut

Konsekvensene at å ikke møte til 2.omgang trenger ikke alltid være store. Reglene sier at om et lag leder med mer enn 3 mål når en kamp blir avbrutt, så blir resultatet stående.

Men siden det ikke er første gang at Mo ikke klarer å stille lag, kan de nå bli kastet ut av 4.divisjon. For til bortekampen mot serieleder Mosjøen klarte de ikke å stille lag, og resultatet ble dermed satt til 3-0. Å ikke fullføre en kamp regnes på lik linje som å ikke møte til kamp, og et lag som gjør det to ganger kan bli utestengt fra serien, og automatisk satt på sisteplass.

– Mo IL møtte ikke til seriekampen mot Mosjøen IL tidligere i år. Å ikke stille til andre omgang, som i dette tilfellet mot SIL, regnes som ikke å møte til kamp. Når det skjer to ganger skal laget etter regelverket utestenges fra serien. Dette er ikke en Gutter 16-kamp, men 4. divisjon, sier serieansvarlig i Nordland Fotballkrets, Frank Aas, til Rana Blad.

Det hører med til historien at laget også måtte utsette bortekampen mot Sandnessjøen på kort varsel, mens lagets hjemmekamp mot Bodø/Glimt 3, som skulle vært spilt i mai, ikke har fått ny dato.

NFFs kampreglement slår fast at "Lag i øvrige divisjoner og aldersklasser som uteblir fra seriekamp uten gyldig grunn, skal ved første gangs uteblivelse regnes for å ha tapt kampen med resultat 0-3. Ved ny uteblivelse i samme sesong skal laget – med mindre særlige forhold tilsier noe annet – utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon. Det samme gjelder lag som trekker seg fra serien", og at om et lag trekker seg fra en allerede påbegynt kamp, behandles på samme måte som om laget hadde uteblitt.

Ikke alene

Det er for øvrig ikke første gangen noe lignende skjer som det Mo gjorde sist uke. I 2018 ledet Lyn 2 med 12-0 over Romsås etter 55 minutter i 4.divisjon. Da hadde bortelaget fått nok, og de takket for seg.

Rana vil heller i så fall ikke bli første lag som kastes ut av 4.divisjon denne sesongen. I Rogaland hadde Lura utrolige 4-112 i målforskjell på de 12 kampene laget rakk å spille denne sesongen. Men siden de ikke møtte opp til kamp mot Varhaug i vår ble de nå kastet ut etter at de heller ikke klarte å stille lag mot Kopervik nylig.

I tillegg til Rana og Lura har Kolstad 2 trukket seg fra sin 4.divisjonsavdeling i Trøndelag i sommer, mens Kvinesdal takket for seg i Agder før første kamp ble spilt.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form